čtvrtek 8. dubna 2021

Úplně čerstvé

 Odpoledne jsem si sedla k počítači, že si prohlédnu několik blogů a případně napíšu pár komentářů, jenže se mi děly věci: komentář jsem napsala, ale neuhnízdil se nebo jen jeho část, a to se mi dělo u několika blogerek, i řekla jsem si, že nemá cenu se zlobit, když tomu stejně rozumím jako koza petrželi a rozhodla jsem se, že si udělám malou procházku kolem náměstí a okolo Kulturáku, sebou jsem vzala malý foťáček, co kdyby tam bylo něco k focení.

Milé KOČKY,

tady jsou mé, úplně čerstvé úlovky, abyste měly přehled, jak to u nás vypadá, sice foukal silný a ledový vítr, ovšem občas vykouklo sluníčko a mračouny pluly po nebi jako duchny.






























Otázka do diskuze: všude se mluví o sezoně medvědího česneku, jako každý rok touto dobou a přitom je medvědí česnek údajně chráněná rostlina: tak, jak je to? ví to někdo na beton? Já jsem největší množství viděla v Divoké Šárce a neodvážila jsem se to tam rvát. Ale vím i o jiných lokalitách, vím o mnoha blogerkách, které ho zpracovávají na pesto...

Navrch ještě jeden

Byli jsme s vnoučatama u Adršpachu na srpnové dovolené a jen jsme se vrátili, vyjeli jsme si tam znova, tentokrát se švagrem a jeho ženou. Výletovali jsme po okolí a užívali si tamní přírody, když jsem dostala nápad a udělali jsme si celodenní výlet do Polska. ( sice jsem dostala vynadáno, protože silnice tam byly přímo devastující a auto šlo po návratu málem na opravu, ale místa, která jsem vidět chtěla jsem viděla a s Marcelkou jsme byly spokojené). Chlapi sice vrčeli, nicméně je to dost brzy přešlo.

Milé KOČKY, 

v Polsku podle mého názoru mají spoustu památek, ale jsou dost často v některých oblastech v hrozném stavu. Je to velká škoda. Tady je k nahlédnutí část naší kratší dovči:

Dřevěný kostelík v Broumově:




v Adršpachu:








Zabkowice Slaskie: 
zdejší Šikmá věž





Ziebice:




Paczkow:


Dobrošov, Jiráskovca chata


 hospital Kuks:















přehrada Les Království:





hrad Pecka na závěr: