sobota 25. prosince 2021

V Botanické zahradě

Bývalo u nás zvykem, že jsme vždy 25.12 jezdívali do Liberce do Botanické zahrady, především však proto, že v tu dobu tam kvetou orchideje a kamélie. Také jsme měli zvyk, že jsme nejprve prošli  i tamní Zoologickou, manžel ZOO rád navštěvuje, a to nejen tuto nejstarší a věhlasnou. Tentokrát to z jednoho smutného důvodu dopadlo jinak. Usnesli jsme se, že pojedeme už v út 21.12. a že vezmeme sebou sedmiletého Honzíka, synka našich známých, vyprávěla jsem mu o akváriu, kde plavou ryby nad hlavou a pravil, že by to rád viděl. Tak jeho mamka Honzíka omluvila ze školy a vyrazili jsme vlakem směr Turnov a Liberec.

Také bylo zvykem, že jsme poté obědvali v restauraci U Jezírka. Ovšem, to by tam museli mít otevřeno, že? Vzali jsme po prohlídce Botanické zavděk restaurací Formanka poblíž vstupu do ZOO. S obědem jsme byli spokojeni a pak jsme využili zase tramvaj a dojeli na nádraží, kde jsme se Arrivou nechali dovézt, stejně jako ráno tam, zpátky domů, s přestupem v Turnově. V Liberci byl silný poprašek sněhu, celý den poletovaly vločky a je vidět, že na rozdíl od nás je tam pořádně zimno.

Užili jsme si to všichni tři. Ovšem, milé KOČKY, s focením jsem to v botanické měla složité, každou chvíli se mi zapotil objektiv, přechody mezi pavilony byly náročné. Nicméně nejsem profík a snad nad nepovedenou kvalitou přimhouříte svá, jistě krásná očka.

Jasně, v létě si za své vstupné více užijete i venkovních zahrad, ale nyní, v zimě a za krátkého dne je každá zeleň a každá barvička, natož vůně milá, ne?

...kochání se je v tomto případě povinné!