pátek 18. června 2021

Bez vody

Ve čtvrtek jsme po ránu odjeli na výlet - vzhledem k tomu, že mělo být vedro, domluvili jsme se předem, že uděláme jen kolečko kolem komína a jen tři zastávky:pak se vrátíme domů schovat se před horkem. Po návratu nám neteče voda, a neví se, kdy ji pustí, tak se koupu se své vlastní šťávě. Zato výkopy jsou v ulici nové a hlubší. 

Milé KOČKY,

vymyslela jsem to tak, že jsme nejprve jeli do Hořína, na dohled od Mělnického zámku, podívat se na zdymadlo na Hořínském plavebním kanálu, to bylo ráno ještě přijatelně, psala o něm nedávno Martina/Vyzobaná slunečnice, poté jsme se přesunuli do Vysoké Libně, kde jsem šla sama k jednomu kostelíku a zvonici, manžel se nehnul z auta. A jako poslední zastavení jsem vybrala zámecký park v Benátkách, nečekejte žádné gondoly, byly to ty nad Jizerou.První a druhé zastavení byly premiéry, zámek v Benátkách jsme navštívili již několikrát. Zdejší Muzeum hraček jsme navštívili již 2x a považuji ho za jedno z nejlepších, které znám.Pozor, mají to na dvou různých místech! ale v jednom zámku. Cestou jsme byli doprovázeni špalírem vlčích máků a jiných rostlin, krásné to bylo až na to, že řidič nepřibrzdí! V Chotětově jsem dokonce místní, velmi zajímavý kostel, fotila z auta za jízdy! a navíc v zatáčce!!!

Po cestě jsme chytili několikrát, naprosto bez varování, uzávěru silnice a tak není divu, že jsme domů jeli okreskama a šoférovi se to moc nelíbilo.

Včera večer jsem si udělala brigádu před domem, z vysoké haldy hlíny jsem pracně dolovala keře juky a růži, několik stromečků ibišků a zasadila je jinam, kam se snad bagr zakusovat nebude. Oni totiž přijedou a někam hrábnou a my, tady zdejší, nemáme do poslední chvíle potuchy, co se bude dít.

Zdravím vás a promiňte mi, že píšu na blog zcela zpocená, vodu by to chtělo.

Hořín - Lobkovická hrobka:







Makový kopeček:


Zdymadlo v Hoříně:












Radouň u Vysoké Libně:

o tomto kostele se píše: Založen již před r. 1260, v 16. stol. přestavěn. V letech 1998–2000 proběhla generální oprava objektu. Stavba s podélnou lodí a trojbokým presbytářem s obdélnou sakristií. Mohutná hranolovitá věž je ukončena dřevěnou nástavbou. Hlavní oltář je portálový ze 2. poloviny 17. stol., nese obraz sv. Havla od A. Bayera z r. 1836.







vedle tohoto pomníku je povedené dětské hřiště pod stromy a je tam stín!



Chotětov z jedoucího auta:




barevný lem silnice:



Benátky nad Jizerou: