čtvrtek 16. listopadu 2023

My čtyři

 Jedná se o mne, moji postel, moji rýmu a můj kašel, milé KOČKY. Nedávno se mi díky viroze podařilo několik dní lenošit v posteli a ve společnosti zajímavých knížek se dostavily i zajímavé myšlenky. No, vážně!!!

Nemuselo to být nutně díky čtivu, ale napadlo mě, že u nás byla zrušena vojenská povinnost pro chlapy a asi díky za to, jenže - jsou tady v Evropě a také nedaleko Evropy lidé, kteří učí už docela malé děti zacházet se zbraněmi a přinejmenším sestrojit nějaký ten Molotovův koktejl se prý hoši učí pomalu ve věku dětí u nás chodících do školky, zatímco naši chlapci neumí ani zapálit ohýnek. Což jsme my, pamětníci, uměli jako nic. 

My tady dětem do 6 let čteme pohádky, Malého prince, Kocoura Modroočka, Broučky a já nevím, jaké jiné krásné příběhy a oni krmí děti nenávistí a nesmysly o pannách, které je v nebi čekají, když se obětují?! A jejich šéfové si v pohodlí a bezpečí užívají luxusu - mnohdy za nemalé peníze, které jim poskytuje Evropa?

Napadlo mě, krom jiného, že kdyby díky nějakému konfliktu vypnuli proud, kde by si zájemci asi vygůglili, jak se co dělá a kde by našli obživu, když neumí chytit rybu, nebo zajíce?

Taky mě napadlo, kam vojsko dalo všechny ty flinty a jiné takové pistolky a kvéry, když už chlapi na vojnu nechodí, zatímco po Africe a Blízkém Východě se producírují mladíci s kalašnikovy a zjevně si s nimi vědí rady. Některé myšlenky, které mě navštívily v té době, ani psát nebudu, aby mě někdo - jak je tady zvykem - nepodezíral ze šíření poplašných zpráv. Ono poplašné zprávy už tu proběhly a třeba množství manifestací pro Palestinu mě dost zarazilo, přiznám se!.. po událostech v posledních dnech. Kdy například na Václaváku, pod ocasem, nějaká Maročanka brebentila arabsky kdo ví co!

Nerada bych, abychom se chovali jako pověstný pštros s hlavou v písku. To si mohou dovolit malé děti, zakrýt si ručičkami oči a předstírat, že je nikdo nevidí!

Jak ráda bych se v úsudku mýlila, milé blogerky.



Jo, kdyby mě za mé nápady zavřeli, věřím, že byste mi některá ráda poslala bábovku zapečenou v pilníku. Díky.

Tak mě napadá, kolik křesťanských kostelů a synagog dovolí jinověrcům v arabském světě postavit?