neděle 29. ledna 2023

Dvakrát

 Na dovolenou do České Kanady jsem vzala vnučky dokonce dva roky po sobě. To mi kdysi dala tip na pěkné ubytování v Leštině u Strmilova jedna kamarádka, Věrka, která tam jezdívá s kolama a s manželem, obojí - kola i manžel vlastní. A byli jsme tam po všech stránkách velice spokojení. Nedaleko se nachází farma s koňmi a tak naše vnučky chodily s námi na nich jezdit a taky se ,, o ně starat,, - navíc, pokud nám zbyl chleba a rohlíky, nakrmily holčiny i tamní slepice, kachny a jinou drůbež. Protože v jejich tehdejším věku a vzhledem ke skutečnosti, že bydlí na okraji Prahy, moc tato zvířátka nevídají.

Milé KOČKY:

Pochopitelně jsme jezdili také po okolí na hrady, zámky, navštívili jsme i některá městečka, aby ne, když je tu takových krás! Ovšem místa kolem jsme s mužem znali z našich předchozích výprav a jen jsme je vnučkám ukázali...

Betlém světového věhlasu v Jindřichově Hradci, Třeboň, Nové Hrady, Terčino údolí, Stráž nad Nežárkou, Telč, Oslednici, Slavonice, Landštejn, Maříž, Dačice, a především lesy všude okolo.

Víte, kolik skřítkových domečků tam v lese vnučky postavily? Některá ta místa si dovolím vám nyní ukázat:

Betlém v J.Hradci:


Projížďka Třeboní:




U koní:





Jindřichův Hradec:




Nové Hrady :




v Terčině údolí:


hrad Landštejn:






péče musí být:







nakouknutí do Slavonic:











prostě vydatná dovča s vnučkami...




Oslednice na okraji Telče:



detail z Telče:


taky bych vás vzala na dovolenou!