sobota 15. června 2024

Nebyla to kachna?

 Nedávno jsem v internetu četla, že naše slavná vláda rozhodla, že od příštího roku zruší svátek 1.květen, neboli Svátek práce. To mne zarazilo, neb jsme se učili, že tento svátek sem přišel z Ameriky ( a jak znám Hanku z Moravy, jistě by našla a popsala vše, co jsem já ze školy dávno pozapomněla a udělala by pro nás k tomu čtivý článek ) a je celosvětově uznávaný a slavený, no, poslední dobou asi 3 roky nekoukám na televizi a tak tam možná nic takového vidět není a už ani nebude, zato internet bude dál řešit kauzy Agáty, Simony a Ornely, Darinky a jiné veledůžité zprávy ze života.

Taky mě, milé KOČKY, v té souvislosti překvapilo, že se žádní pracující tomu nebránili, v komentářích to neřešili a bylo jim to asi šumák. Protože u nás už pracující nejsou? No, podle pana jednoho poslance, syna jiného poslance, který se tam drží 35 let jako .... košile, to tak vypadá.

Manžel povídal, že nám už to může být jedno, ale co mám dělat s tím, že mi to jedno není? Neočekávám, že by někdo dělal jako dřív alegorické vozy s ozdobenými břízkami a mávátka, aby se chodilo v kroji do průvodu, ale oslava práce snad není jen to. Mimochodem jsem tyhle věci nikdy ráda neměla.

( a to nemluvím o tom, že prý se dělají mezinárodní dny všeho možného a nemožného )

Jestli zrušej i svátek M.J.Husa a podobné svátky, půjdu snad protestovat na Staromák. Fakt.


Přála bych našim poslancům vidět, jaké nasazení mají třeba sestřičky a to denně ! na stacionáři u onkologických pacientů, kde si nemohou dovolit udělat ani sebemenší chybu + nápor na psychiku a určitě si nemohou dovolit žvanit hodiny o ničem a jít na oběd nebo svačinu je mnohdy jen přání.
A takových zaměstnání je!

Zrušit v EU změnu času ze zimního na letní a naopak nemají čas, vymýšlet nařízení proti syrečkům, pomazánkovému máslu a jiným krajovým specialitám to jim jde, ale za ty peníze bych to ráda dělala taky, 

- pozdě, Jiřo, volby byly minulý týden!