úterý 22. března 2022

V detailu

 Milé KOČKY, vážené blogerky, 

na den 22.3.2022 jsem vám nachystala několik fotek ze zájezdu do Normandie, protože když jsem dávala kdysi na blog popis zájezdu, dojmy a snímky z tohoto povedeného výletu, předně na můj blog tehdy nikdo nechodil, pak fotky časem z přestěhovaného  Blog.cz smazali, a navíc jsem uveřejnila jen pár snímků, na detaily nedošlo. A proč je tedy nevytáhnout na světlo boží právě teď?

Ono je to tak, že na takovém zájezdu, pokud neumíte jako já místní řeč, je dobré se držet průvodce a neztratit se, přitom fotit, sledovat případně, kde jste, koukat do nějaké mapky a pokud si rády sednete jako já do kavárničky a dáte si pauzu a kávu a dortík - musíte se pak zase někde sejít s výpravou a najít bus, který vás dopraví třeba na ubytování. A to poutá vaši pozornost a tudíž na velké prohlížení máte čas až - ano, správně, doma. Nemluvím o tom, že stíháte nakoupit máslové sušenky v hezké plechové krabici s obrázkem...pro své miláčky doma.

A proto já si někdy, když není co dělat, jak to tak bývá v zimě, prohlédnu občas i starší fotky ze svých zájezdů, tak jako dnes:  Normandie - město Rouen.

Na tuto techniku focení platí můj spešl název: focení od boku...a doma pak vejrám, co toho tam je nebo není...


























Na zdejším náměstí byla za své nemalé zásluhy upálena Jana z Arcu neboli Panna Orleánská, jak o tom svědčí zde stojící pomník.