pátek 12. listopadu 2021

Premiéra

 Máme pátek a já se vrátím k tomu, co se stalo v úterý. V úterý 9.11.2021.

V pondělí večer jsem manželovi říkala, že bych jednou chtěla vidět 5 vodopádů na říčce Černá Desná     ( kousek nad Tanvaldem ). Kdysi jsme tam s partou jezdívali, ale zrovna tohle jsme neviděli, protože, ač jsme se šli podívat třeba na Souš, nebo na rozhlednu Štěpánku,, nemůžete při výletu vlakem dělat zázraky, jít notný kus pěšky a vidět všechno.

Nu, milé KOČKY, musím si dávat pozor na svá vyslovená přání.

V úterý ráno mne muž vzbudil, nechal mne nasnídat a jelo se - do Desné. Auto jsme ponechali na divném místě, u takových napůl shořelých baráků s podivnými obyvateli - byli jsme po návratu rádi, že auto zůstalo celé a bylo možné s ním pokračovat v cestě.

Šli jsme proti proudu potoka nebo říčky, chcete-li. Cesta byla zavátá spoustou bukového listí a museli jsme dávat velký pozor na každý krok. Ale, vodopády jsme - všech pět - viděli, nafotili a mne přes veškeré neduhy a nevolnosti pobyt v lese a u vody tak nadchl, že jsem si opravdu velmi spravila chuť. Původně jsem to myslela tak, že pojedeme na Souš, necháme tu auto a odtud půjdeme k vodopádům, ale nakonec jsem zvolila opačný přístup a bylo to lepší, kratší a schůdnější. Navíc se ukázalo, že silnička na Souš je zavřená, označení k ní v Desné bylo jako slepá ulice...tak nevím. Tato pro mne premiéra byla takovým asi posledním rozloučením s pěknými podzimními dny ( ale to už jsem tady, letos na podzim, tvrdila vícekrát ).

Moc ráda bych vám několik fotek z této výpravy ukázala:
































Už jste viděli baletku na rozpálené plotně? ne? tak jsem baletila na této pěšině, do kopce a ještě takové balvany...já se teď často motám i na rovině a dokonce doma v bytě! a to nejsem pod vlivem...






zima může přijít, kožíšek už mám: