středa 14. srpna 2019

Temná minulost

Když mě Kitty vyzvala, abych psala o některých svých zážitcích z minulosti, řekla jsem si, proč vlastně ne?
Změnit to už nelze a tak tady máme jeden hodně starý:
Jezdily jsme s dvěma kolegyněmi do práce vlakem do jedné vesnice mezi N. a Prahou a přestěhovali nás,
náš odbor, v devadesátých letech, do Prahy.


V té době měla jedna ta kolegyně šamstra z Prahy, který vždy v pátek naklusal s taškou prádla ke kolegyni domů, kde bydlela coby vdova s dospělým synem v garsonce.
On byl rozvedený s dvěma dcerami okolo 16 let, které u něho nebydlely.
Kolegyně mu o víkendu prádlo vyprala, usušila, vyžehlila, navařila, něco dobrého upekla, a on se tři dny díval na televizi, odpočinul si, pomiloval se, v neděli večer se spokojeně odebral do svého bytu v Praze.
Jak dlouho to takhle fungovalo s jistotou nemohu tvrdit.
Bylo jen otázkou času, kdy kolegyni dojde, že chlap se u ní má dobře, nic jí neplatí a je to koule u nohy.
Časem se jí to začalo zajídat a jednoho dne mu řekla, že se s ním rozchází, nám to ve vlaku povídala, že ji nikam nevezme, v Praze za kulturou nebo nějaký ten dárek, že by přinesl, že by jí na vodu a el. přidal, prostě jí ten sex přišel drahý.
My jsme jí to nijak nevymlouvaly, každý musí sám vědět, co a jak.
Jenže, začaly problémy.
Milé KOČKY.
Milý pan Nápadník začal po ránu chodit na hl.n. v Praze kolegyni naproti a otravovat, denně několikrát telefonoval kolegyni do kanceláře, odpoledne zase znova a tak to šlo pořád dokola, několik týdnů, sliboval, přemlouval, prudil.
S námi jezdíval ráno i jeden obézní železničář a ten tohoto Milouše už měl plné zuby a jednoho rána ho popadl za límec a před hlavákem ho hodil ( doslova) do roští a řekl mu cosi výhružného, Panáček se pěkně odřel a naštval.
Kolegyně už měla nervy na pochodu a nevěděla si rady.
Jednou ráno mi sdělila, že ten Lupínek jí doma, ještě když měl klíče od jejího bytu, našel nějaké staré doklady od doktorů a ofotil si je a všem v paneláku u kolegyně ten papír, kde bylo napsáno, že se léčila po smrti manžela na nervy, nastrkal do schránek.
A tady se mi zatmělo před očima a naštvala jsem se zdravě já. I když mi do toho nic nebylo, jenže povídejte mi to.
Měli jsme v podniku nějakou pracovnici/psycholožku a to jsem využila. Zjistila jsem si číslo do podniku toho Nápadníka, zavolala jsem jeho šéfovi a vše jsem mu stručně a jasně popsala. A co jako máme dělat? jen se přiznám, že jsem řekla, že jsem ta psycholožka! a že se mi ta dotyčná kolegyňka svěřila s problémy.
A děly se věci. Jeho šéf si nechal vyjet telefonní hovory z jeho čísla, vše mu nechal do koruny zaplatit, zjistil, že si ráno bere hodinu volna, aby mohl chodit na to nádraží a tak dále.
Prostě mu jasně řekl, že jestli toho okamžitě nenechá, vyhodí ho a to by v jeho věku v té době bylo velmi nepříjemné!
Navíc mu sdělil, že to oznámí policii a kdo ví, co ještě. Okamžitě vše ustalo a najednou jsem já vychladla a měla nepříjemný pocit, že jsem šla za hranu, nezbylo mi, než jít za tou psycholožkou a vše jí sdělit.
Šla jsem tam s malou dušičkou, ale ona mi řekla, že v podstatě by to neřešila jinak. A vše bylo ok.
Dost se mi pak ulevilo.
Zavolala si také kolegyni, které se to týkalo a dál pracovaly už jen spolu.
O tom pánovi už jsem nikdy neslyšela.

5 komentářů:

  1. Myslím, že jsi udělala dobře. Ten dotyčný si nic jiného nezasloužil. V dnešní době by mohl být žalovaný za stalking. Kolegyně byla určitě za Tvou pomoc ráda.
    Měj pěkný den. Růža

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem ráda, že jsi hrábla do vzpomínek a (zatím) jednu zkušenost jsi nám sem dala. Jen doufám, že se přidají další a zde z-avizují, kde podobné příběhy napíšou. První budu klidně já u sebe a to se zkušeností, která je čerstvá jen několik málo hodin. Někdy je fajn podnítit tvořivost - člověk se dozví věci! Děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
  3. On člověk ve vyhrocených chvílích udělá ledasco, myslím, že jsi to zvládla naprosto v pohodě :).

    OdpovědětVymazat
  4. Děvčata, kolegyně mi byla dlouho vděčná,
    a já jsem se dodatečně sama divila, co jsem to udělala.
    Hezký den Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. Jiřinko, silný příběh. Zachovala si se dobře. Občas člověk nechápe, kde vzal tu odvahu řešit problémy ostatních, ale kdo jiný by měl pomoci, než rodina,  kamarádi, přátelé. Nakonec vše dobře dopadlo a tak to má být.
    Měj fajn dny. D.

    OdpovědětVymazat