pondělí 14. října 2019

Na přidání

Hodně jsem uvažovala, zda se ještě rozepisovat k sobotnímu výletu do Německa, ale jo. Co mi to udělá, že?
Takže tady máte,
milé KOČKY,
přídavek.


Původně jsem nebyla vyznavačkou jednodenních nebo dvoudenních zájezdů, ale občas si ho střihneme, s některou z přítelkyň, i když bych raději dala přednost těm ,,vydatným,, - na nejméně 9 dní.
S těmi je teď dočasně konec.
Protože jsem začala do západní Evropy jezdit až ve svém vyšším věku, snažím se hodně stihnout a pak tedy vybírám místa, která mě zajímají, to je jasné. A mnohá místa v mládí vysněná už mě naopak přestala lákat, především z bezpečnostních důvodů a kvůli mému současnému stavu.
V Landshutu jsme před časem byly s Janou a mou švagrovou, jak již bylo řečeno, na dvoudenním adventu, kdy jsme navštívili první den města Augsburg a Ulm a druhý den Mnichov a právě Landshut - kam jsme přijeli až pozdě odpoledne, takže ty - jak s oblibou říkám - velké Slavonice měly potmě nebo lépe řečeno za večerního osvětlení zajímavou atmosféru a zatoužila jsem je vidět ve dne, případně v létě.
Nu a nyní na to došlo.Tehdy se na zdejší hrad ani nešlo.
Taky jsme tehdy nějaký čas strávily s Janou na náměstíčku se stánky na tradičním adventním trhu a nyní jsme měly čas na procházku kolem řeky a věnovaly jsme se i prohlídce jednotlivých domů.
Já osobně ráda prohlížím různé staré středověké desky a náhrobky na zdech kostelů. Taky ty pěkné vývěsní štíty, o tom jsem již vícekrát psala.Ty mi u nás dost chybí.A funkční fontány a různé vodní prvky.
Dost povídání, přidám nějaký ten obrázek:












7 komentářů:

  1. Milá cestovatelko, velice mne těší, že jsi obula toulavé boty a do mysli pustila vůni dálek, slunce a modré nebe.
    Krásné dny.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]:Simi, to mě těší, že ses u mne zastavila - což o to, chuť cestovat by byla, ale však víš! jen doufám, že zas bude líp.Tento týden tedy ne, ale ještě máme zaplaceno na advent něco.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  3. Jiřinko,to je krásné,jak cestuješ.My výletujeme s manželem,ale je čím dál těžší ho někam vytáhnout.Jezdíme jasně autem,ale dojet na hrad nebo jinam se nedá a on nerad chodí pěšky

    OdpovědětVymazat
  4. Ráda jsem se podívala na minulý i tento příspěvek. Hezky se to četlo. A fotky ty jsou moc krásné. Užila sis výlet a já jsem moc ráda.
    Klidné dny, Jiřinko!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. Jiřinko, hezká reportáž a moc hezké fotky. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
  6. [3]:Jitu, to je u nás to samé, manžel mě občas někam doveze autem, ale pak nikam nechce a nejraději by jen seděl v autě a řídil, nebo už jel domů, aby mohl zaparkovat!Vlakem či busem je to skoro lepší, ale zase musíme spěchat, aby nám neujel.Hezké úterý i další dny všem. Jdu ležet. Jiřina z N-.

    OdpovědětVymazat
  7. [4]:Marti, vzpomněla jsme si tam na tebe, protože jelo několik lidí s holemi, ale docela to šlo, jen na ten hrad na kopec nešli.Však já i kamarádky jsme tam vylezly celé zpocené.Ty máš ale výhodu zahrádky, takže se vyřádíš tam.
    Zdravím přes Labe Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat