středa 23. října 2019

Tajtrlík

Milé děti, hezky se položte, zavřete očička a dobře poslouchejte,
dnes večer vám povím pohádku na dobrou noc, sice vám, možná, budou vstávat hrůzou vlasy na hlavě,
ale, to už tak u hororu bývá, že?


Zahlédla jsem nedávno na nejmenované televizi zcela náhodou zprávy, kde chlápek mluvil na mikrofon, všelijak se u toho pitvořil a pravil asi toto:
ať si chlapci zastřílejí a trochu se pobaví.
( moje babička, kdyby žila, by řekla: Bože, to je blbec! )
Já jen konstatuji, je to Tajtrlík.
A nebezpečný k tomu.
Asi neměl v životě při vydělávání velkých peněz čas si sednout a přečíst dokonalou knížku pana Františka Koukolíka - Deprivanti.
Asi nečetl známou větu: Válka je vůl.
Asi neví, že každá válka postihne hlavně civilisty, muže zabijí, ženy znásilní a z dětí, pokud přežijí, udělá ty deprivanty.
A že už jich je hodně!
V zemích, kde se střílí, zabíjí, vidíme v přímém přenosu rozbité domy, zaminovaná pole, hloučky vystrašených, hladových a špinavých lidí, kterým kouká z očí děs. Ani se jim nedivím. Nemohou v klidu spát, pracovat, vařit, prát, jíst, pít, mnohdy není co.
A okolo pobíhají zdivočelí a po zuby ozbrojení, převážně mladí hoši, a já se ptám: kdopak jim prodal ty zbraně, kdo jim to zaplatil a z čeho?
( chlapi, co byli na vojně, hravě rozklíčují jaké zbraně tam vidíme - v zemích Afriky, nebo od Středozemního moře až po Pákistán, každý tam má kvér! )
Dočetla jsem se kdysi v jedné chytré knížce, že největší prospěch je z prodeje zbraní, z prodeje drog, z prostituce.
Ovšem, když se rozhlídneme, kde se střílí a bojuje, tak nikdy není daleko od konfliktu naftové pole nebo něco podobně dobře vynášejícího?
A pan nejvyšší turecký papaláš, taky pěkný týpek, drží Evropu pod krkem a vyhrožuje, že sem pustí uprchlíky.
Dobře si ještě pamatuji na ty ženy z Balkánu před lety, jak seděly v metru s dětmi a žebraly, rovněž na západ od nás jsem je občas zahlédla ( na zájezdu ).
A při první mé cestě do Chorvatska v září 1999 jsem viděla tamní vypálené domy, vyhořelá auta, ani nechci vědět, co vše se tam dělo.
Nyní Velký Tajtrlík říká, ať si hoši zastřílejí.
Každý takový den v tom prostoru je hrozba pro nějakou rodinu, která nemá kam jít!
Podle mne má plnou hubu míru a pak dělá tohle. Ovšem, je mi jasné, že není sám, že těch Tajtrlíků je spousta.
Podívejme se na různé strany od nás!
Daleko, blízko,
víte o tom,
milé KOČKY,
že jedna Tajtrlíkova velká vojenská základna je nedaleko od našich hranic a že bych tam hravě na kole dojela z Tachova?
Já jen, že některým se zdá, že se nás to netýká. Ale ono do Sýrie to zas tak daleko není.

6 komentářů:

  1. Když něco takového vidím nebo slyším, vidím násilí, tak si říkám: Ty pako, víš, jak bolí, když tě někdo kopne do holeně? Udělal ti to někdo, abys zeskromněl a uvědomil si, že někomu ty zbraniska dělají násilí, bolest s smrt. To se to kafrá těm, kdo nemusí do bojů, ale jen se jim (i našemu státu) sypou penízky!
    Denně se zlobím u ČT24, že ukazují pořád dokola násilí, a hlavně pořád stejné záběry, třeba kolik let staré. Musíme mít nutně před očima bolest, neštěstí a smrt, podvody a křivárny? Musí naše veřejnoprávní ukazovat negativno? Jasně, redaktoři se musí živit a když se někde něco uděje, hyeny jsou u neštěstí první. Proto je zde blbá nálada - NEVIDÍME pozitivno! ;-(

    OdpovědětVymazat
  2. Na takového Tajtrlíka se nejspíš nedívám, takže mi to uniklo a jsem tomu asi ráda.

    OdpovědětVymazat
  3. [2]:Janinko, byl to ten nejvyšší z velmoci za Velkou louží a pěkně mi hnul žlučí.Na zprávy se raději nedívám, tohle bylo ale ve všech televizích a náhodou jsem to viděla.My, ženy, to určitě bereme jinak, už kvůli dětem.Pokud nemáš zbrojařskou firmu, pochopitelně.
    Pac Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Bohužel takoví vyšinutí jedinci se našli i v minulosti. My ženy se na to díváme jinak, pamatuji si, když jsem byla s mladším synem na mateřské dovolené, tak se v té době v Evropě rozmisťovaly rakety. A já se hrozně bála, co přijde, že bude válka.
    Ti "tajtrdlíci" jak je nazýváš už nedomýšlejí, jaké hrůzy to přinese do života civilistů. Někteří jsou za mořem, některé máme docela blízko, a proto si nemůžeme myslet, že se nás to netýká.

    OdpovědětVymazat
  5. Vždy, když se ke korytu dostane prase, nemyslí na ostatní, neřeší ostatní.
    Jsou to figurky, které bez problémů zlikviduje, nikdo ho u toho koryta totiž nekontroluje.

    OdpovědětVymazat
  6. [4]:[5]:Děvčata, ani nevíte, jak mi ten člověk hnul žlučí a je mi líto těch lidí, kteří tam tím jsou postiženi. Kdyby se do toho nepletli takové osoby, asi by si žili svůj obyčejný a třeba i nepříliš bohatý život.
    Mrzí mě, že jim nemohu nějak být užitečná. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat