úterý 12. listopadu 2019

Ozdoby

Od r.2007 jezdíváme s Janou ( a někdy i dalšími kamarádkami a příbuznými ) na adventní zájezdy.
Nejezdíme na nákupy ( i když! ), ale za zážitky a za poznáním, tedy obvykle na jiná místa, než předtím,
střídáme Rakousko, Německo a už jsme zařadily i Polsko a není vyloučené, že pojedeme do adventní Budapešti.


Pochopitelně se zastavíme, jako každoročně, jeden den i v Praze,
já také do Prahy krátce před Vánocemi chodím s vnučkami, ty chtějí na Staromák a něco k tomu,
už plánuji, co to bude letos.
Letos první, dvoudenní adventní jedu s Janou 30.11. do Wroclavi, pak druhý den přejedeme do Zhořelce a Budyšína.
Ten jsme si přikoupily nedávno u CK Geops a naopak dávno předtím, asi v únoru, jsme si koupily jednodenní na 14.12. do Německa do měst Altenburg a Zeitz, na což se těšíme, už se vidím s praženými mandlemi a očekávám pochvalu od dcery a vnuček, kterým je pravidelně v německy mluvících zemích kupuji.
V neděli v Praze jsem se neudržela a co myslíte,
milé KOČKY,
co jsem zase vyvedla?
Koupila jsem DALŠÍ medvídečky na stromek.
Ozdob mám hodně, jak ty staré, tak dokupuji další, protože se časem některé rozbijí a hlavně, jakmile vidím nějaké pěkné. Když byly vnučky malé, začala jsem kupovat medvídky a koníky právě pro ně, neb se jim líbily a líbí.
Některé si berou domů, některé skončí na našem stromečku.
Však to po mně všechno zdědí,
koupila jsem si i několik bílých baněk, protože jsem zatoužila strojit stromek jinak,
ale dopadlo to nakonec tak, že jsem je tam nacpala všechny!
Potřebovala bych strom asi jako bývá na Staromáku, aby se mi všechny hezky vešly!
Apropo, letos ještě nemám žádné dárky, budu muset sebou mrsknout!





15 komentářů:

  1. Také bych se někdy ráda podívala na adventní trhy do zahraničí. Letos to určitě nebude, v prosinci mám naplánovanou operaci žlučníku.
    Medvídci jsou kouzelní. Jsem na Tvůj stromeček zvědavá. My si poslední roky dáváme jen větve do vázy, které ozdobím. A na komodu malý umělý stromek, který jsem původně koupila panenkám na vánoční focení. Na něj mám malé dřevěné ozdoby.
    Dárky mám zatím jen pro vnučku, tak sebou budu muset taky mrsknout. Růža

    OdpovědětVymazat
  2. Hezoučké ozdůbky sis koupila!Abych pravdu řekla, tak jsem v době adventu a ani Vánoc nikdy v zahraničí nebyla. A teď si tak říkám proč.
    Ale ne!Přeci jenom ano, v době adventu jsem byla v r.2017 v Polsku ve Svidnici.:-)
    Klidné dny,Jiřinko!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Taky budu muset podnítit koupení nových ozdob. Už sice stromek nezdobíme, jen větve do vázy, a taky máme maličký plechový stromeček točicí. Ale na Vánoce asi budu dbát, aby se na větvích objevily barevné ozdoby. Dobře že jsi dala článek o ozdobách. Budu se těšit, co ještě budeš inovovat ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezký článek. Já bych ty trhy psychicky nezvládla. Davy lidí, to není nic pro mě. Já raději do klidu, do přírody a i když jsou města krásně vyzdobená, tak mě to ale vůbec neláká.
    Jsem jen ráda, že se sejde rodina, a všichni dohromady si uděláme hezké dny. První dárečky už mám nakoupené, především knihy.

    OdpovědětVymazat
  5. To nevadí, že nemáš žádné dárky, hlavně, že jsou ozdoby! To mi připomíná, že bych měla letos taky nějaké dokoupit, už se nám to za těch dvacet let povážlivě ztenčilo :).

    OdpovědětVymazat
  6. Moje milá děvčata, jsem právě v nedobrém rozpoložení, ale odpovědět bych měla:
    tak předně děkuji za nakouknutí ke mně na blog, pak se chystám o adventních zájezdech napsat ,,lákací,, článeček, také se ráda přijdu podívat k vám na blogy, co vše děláte před Vánocemi a během nich.
    Z peřin zdraví Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  7. [5]: Janinko, během let jsem experimentovala s ozdobami na stromku, dávala třeba jen zelené a červené ozdoby a stejnobarevné mašle a nyní to tam sázím všechno, žluté, zelené, červené a pár bílých, jen ty modré nemám.
    Dcera zas preferuje dřevěné, slámové a já jsem jim vpašovala ty medvídky a koníky.Když byla dcera ještě dítě, měli jsme jedny Vánoce vše do fialové barvy. To byla divočina! Jiřina z N.
    Jo a napsala jsem sáhodlouhý článek o adventních zájezdech a při ,,uložit,, to zmizlo a tak mě to rozčertilo, že si dám odklad.

    OdpovědětVymazat
  8. [4]:Jarunko, knížky jsou nej dárky. Ráda je dávám a ráda je dostávám.
    Ohledně adventních zájezdů napíšu později víc. Rozumím tvým argumentům, ale mám i jinou zkušenost. pa Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  9. [7]: Ajaj, občas se to stane, stačí dát šipku zpět, ono se to vrátí na článek a pak uložit znovu. Ale pro jistotu si vždy článek zkopíruju a vložím někam jinam, kdyby náhodou chtěl zase zmizet.

    OdpovědětVymazat
  10. [9]:Janinko, už se mi to stalo v poslední době dvakrát! a ten první dokonce s fotkami, tak příště to zkopíruji a pak dám uložit.
    Až se zklidním, napíšu to znova, ale pochybuji, že stejně.
    Hezký večer Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  11. Jiřinko, já bych si s ozdobami mohla otevřít jarmark, mám jich nepočítaně a nakupovala jsem každý rok nové. Teď už se snažím nekupovat, ale stejně se neudržím a každý rok něco koupím. Měj pěkný pátek.

    OdpovědětVymazat
  12. [11]:Marti, ani se nedivím, ty české nemají konkurenci, jednou jsme si na adventu v Rakousku s Janou chtěly nějaké přikoupit a pán najednou na nás česky: tady si to nekupujte,je to předražené, to samé koupíte v Čechách, jsou to ozdoby české!Dostala jsem tip na pána do Jablonce n.N. - tak se tam musím vypravit.
    Stromeček musím mít, bez toho by nebyly Vánoce.
    mávám ti přes Labe Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  13. Jiřinko, krásné ozdobičky jsi koupila. Já byla nedávno na výstavě skleněných ozdob ve Vizovicích a také jsem si jednu sadu koupila. Snažím se dokupovat každý rok něco. Na vánočních trzích v zahraničí jsem nikdy nebyla, v době adventu nějak nestíhám, ale jednou ... určitě někam vyrazím.
    Měj krásné dny. D.

    OdpovědětVymazat
  14. [13]:Dáši, ty nikam nemusíš, ty bys měla dělat rok co rok výstavu perníčků a asi by tam směřovaly busy plné zájemců z celé Evropy. hihi. Hezké a bezpečné cesty! Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  15. [2]:Svídnice byla na programu Velkého okruhu po Polsku, moc se mi tam líbilo!
    Jinak ohledně ozdob: vždy 26.12. přijede dcera s mužem a obema dcerami a sesedneme se po obědě, ( kachna, knedlík, zelí )a prohlížíme ozdoby na stromku: a dcera hledá hlavně ty ze svého mládí.
    Dáváme si dárky a to mám ráda. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat