sobota 21. prosince 2019

To jsou věci

Všimla jsem si, že na své oblíbené blogy chodívám poslední dobou méně často, ale pak se to snažím dohnat.
Asi tři roky jsem četla několik blogů, v dubnu 2014 jsem si udělala svůj a od té doby se jich mnoho ztratilo z mého zorného pole a jiné mi naopak přirostly k srdci.


A pak na mne vybafne občas nějaká bombastická zpráva, kdy se díky tomu, že ,,tu,, blogerku považuji pomalu za blízkou osobu, (ačkoli o mně skoro netuší, že existuju),
nestačím divit, co se to děje.
Letos je to už několik případů.
Taky se nestíhám orientovat v tom, pokud některé blogerky na blog zanevřou a jsou jen na Instagramu a jinde, protože - a to je moje chyba - já navštěvuji jen blogy.
Je to skoro jako v rodině, někdo se vdá a odstěhuje a také za ním jezdíte jen občas, někdo se ztratí z dohledu a po letech se potkáte a nestačíte se divit, čím ten člověk prošel.
Někdy si sama říkám, jestli bych neměla s blogem skončit, zda to má nějaký smysl, ale zatím to beru trochu jako svůj vlastní občasník, a třeba to může být i jako inspirace, či virtuální cestování pro ty, kdo z různých důvodů nemohou opustit domov?
V roce 2017 jsem upadla 22.12. a s naraženými žebry strávila Vánoce v posteli a díky manželovi to utrpení, 6 neděl krutých bolestí, přežila.
Letos se to sice nedá srovnat, nicméně díky chemkám také není vše ok. A tak si říkám - a co jako? Je pro mne a moji rodinu důležité, zda žiju nebo zda mám umytá okna do vysokého lesku?
A dnes jsem našla jednu záležitost, která mohla být průšvih!
Uklízeli jsme s mužem v jednom koutě za sedačkou a co myslíte?,
milé KOČKY?,
leží tam - na okraji sedačky,plyšový tygr a jelikož se ho dotýkala jedna žárovička světýlek, která byla na okně spuštěna z garnýže, všimla jsem si, že plyš na žárovičce byl spečený a kdo ví, jestli by se to při delší době zapnutí nevznítilo!
Měli jsme kliku! a budu od teď více ve střehu!
Buďte, prosím, také a opatrujte se.
Vaše fotky cukroví, perníčků, betlémů a nazdobených příbytků mi navozují tu pravou vánoční atmosféru a říkám si, že je v mém životě vše v pořádku.
Možná si ještě něco sama naordinuji.

10 komentářů:

  1. Měli jste štěstí, to je fakt! Stálo za to se dát ještě do jednoho úklidu. Zažehnali jste aspoň jedno neštěstí. Odteď už můžeš psát o čemkoli, vždycky to bude příjemné a bezpečné.
    Hlavně zdraví a občas zahrabat i tam, kde to nevypadá na riziko. Přeji klidné svátky :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Přišli jste na to naštěstí včas. Opatrnosti není nikdy nazbyt.
    Přeji pohodové dny.:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Děvčata, my jsme postupně uklízeli
    ( hlavně já ), ale byl tu malý na hlídání, tak jsem luxovala každý den,
    dnes jsem chtěla, aby manžel vyluxoval za sedačkou a za postelí v ložnici a tím se na to přišlo.Neumím si představit, že bychom odešli z bytu a nechali ta světýlka zapnutá!Jsme sice pojištění, ale!
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Jiřinko, naštěstí se nic nestalo, ale kdyby...., radši ani nedomýšlet.  Jinak s blogem to mám podobné, ráda chodím na své oblíbené blogy a občas si také říkám, jestli neskončit. Ale protože to dělám hlavně pro sebe a ráda si přečtu, co se u nás dělo, tak stále pokračuji. IG nemám a ani ho neplánuji, zatím. To už bych nevěděla, co dřív. :o)
    Přeji krásný večer. D

    OdpovědětVymazat
  5. [4]:Dáši, já, jak jsem stará a nerozumím moderním věcem a mladí na mne v tomhle nemají čas, tak se prostě držím blogu a mnohdy ani nemohu na některých blozích komentovat, protože bych se musela někde přihlásit a je mi to líto, protože jsou to některé mé velmi oblíbené. Ale ty blogerky se bez mých kometářů jistě obejdou.
    Hezký večer a klidnou nejdelší noc přeji.Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  6. Jiřinko, i nám se už něco podobného stalo. A s blogováním nepřestávej, prosím. I já na blogy chodím ráda, beru všechny kolem sebe jako přátele a neumím je ze svého života vypustit. Instagram to nenahradí. Měj pěknou neděli.

    OdpovědětVymazat
  7. Na světýlka je třeba si dávat pozor, taková čokoládička na stromku přilepená na světýlko je ale hotová dobrota! :D
    Krásné sváteční dny přeji! :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Jejku...ještě že jsi na to přišla včas! Já postupně všechna stará světýlka se žárovičkami, které se zahřívají vyhazuji a pořizuji ty LEDkové, protože se nezahřívají a hlavně nechci už nikde tahat  dráty a tak jsou většinou na baterie, které těch pár dní vydrží. S těmi blogy máš také pravdu. Já na instagram také nechodím. Nejsem tip, který musí nutně mít stovky přátel, ale orientuji se jen na těch pár, co mi jsou blízcí a píšeme si již dlouhé roky. Než někoho nového přijmu, tak mi to také chvíli trvá... Přeji Ti Jiřinko, krásné poslední  prosincové dny.

    OdpovědětVymazat
  9. [8]:Járo, máme asi dost společného.
    V těchto dnech jsem se soustředila na sebe a svoji domácnost a své přátele a blízké a ani jsem neměla čas a touhu toulat se po blozích.Vím, že to pak dohoním a nic mi neuteče.
    Přeji všem krásnou dobrou noc a hezký den - poslední v tomto roce.
    My s mužem nikam na Silvestra nechodíme a tak jen strašíme do půlnoci a po přípitku jdeme spát.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  10. [4]:Dáši, představ si, že dcery kolegyně má příbuzné na Slovensku a ti na Štědrý večer odešli na Půlnoční a nechali doma hořet svíčku a vyhořeli, dvě místnosti v domě jsou úplně zničené. Hrůza!
    To je teď, v zimě ( asi vždycky ) neštěstí.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat