úterý 10. prosince 2019

V láku

Advent,
čas předvánoční, úklid, pečení cukroví, vůně citrusů a vanilky v bytě, psaní seznamů na nákupy a na dárky, tajné balení a schovávání dárků, pinožení po obchodech, svícení světýlky a svíčkami,


tak tohle všechno mě,
milé KOČKY,
letos dost minulo, nejsem tomu ráda.
( jen ten čas na přemýšlení mi zůstal a mám ho docela dost! )
Týden po chemce mi není právě nejlíp, brní mi nohy a ruce, jako byste si přeseděli nohu a než vám ,,přijde k sobě,, máte to ne příliš citlivé, to jsem tedy zvědavá, jak ustrojím stromek a kolik toho rozbiju!
Včera jsem se vzmužila a po chvilkách dělala úklid a nějaké menší úpravy v ložnici, dnes zase přišla řada na kuchyni,
mám umyté lustry a lampy, rámy obrázků a pod.,
udělat plánované těsto na linecké a na rohlíčky v neděli bylo přesunuto na jindy, péct bych pak mohla krátce před svátky?
Alespoň to nesníme v polovině prosince! (i to se už jindy stalo ).
Jelikož se nedostanu do žádného velkého obchodu na nové nákupy ( huráá ) - udělala jsem si dnes ,,výzdobu,, z toho, co bylo doma. Vánoce v láku!
Jeden kýčovitý los z Drážďan, kterého mám doma spoustu let, jeden stříbrný smrček, dva svíčkosmrčky se usadili ve vatě uprostřed vymyté sklenice od okurek! I když jsem už asi před dvěma týdny udělala na stůl ,,kytku,, z bíle natřených březových proutků a nějakých holých modřínových větviček se šiškami - ozdobeno malými červenými kouličkami, zdálo se mi to ,,málo,,!
Tak teď sklenice od okurek, povýšená na výzdobu, bude pár dní trůnit na okně v kuchyni.
Kam se hrabu na vaše dokonalé a vymazlené dekorace!
Ale co, bude líp.
Mějte se rády a krásně.





13 komentářů:

  1. Kdyby byl ten ubrus pod sklenicí bílý, viděla bych to jako neotřelou výzdobu (i pro to uzavření sklinky). Ale co, i drobná výzdoba potěší, takovou jen tak někdo nemá! Užívej si každého dne s nápadem, a i drobnosti tě budou těšit. Mě tento tvůj nápad potěšil, asi ho okopírnu - taky nic nezdobím, nepeču, ale k tobě se nezapomenu podívat ;-

    OdpovědětVymazat
  2. Mně se tvoje dekorace moc líbí, je originální. Jak píše Kitty, užívej si každý den.
    Já jsem letos upekla jen čajové sušenky a udělala rumové kuličky a švestky v čokoládě. Můj muž sladkému moc nedá a já držím dietu( nechtěnou). Řekla jsem mu ať si koupí krabičku hotového cukroví a on si donesl bezlepkové, ještě si stěžoval, že to bylo drahé. Ale je určitě zdravé.
    Zítra nastupuji do špitálu, ve čtvrtek by měla bát operace, tak nemám na nic myšlenky. Čím jsem starší, tím jsem větší posera.-)
    Jiřinko, opatruj se. Růža

    OdpovědětVymazat
  3. [1]:[2]:Děvčata, díky za návštěvu, milá Kitty, takhle to nezůstane, to jsem tam šoupla vánoční prostírku po babičce jen pro fotku, Růženko, budeme držet palce, aby operace proběhla v pořádku a tobě se ulevilo a vše brzy zahojilo.Manžel v tom stresu asi nemyslel na cukroví...ale na to, abys byla ok.
    Moc vás zdravím z N.
    Jiřina

    OdpovědětVymazat
  4. Jo a ten vršek jsem přikryla alobalem a zavázala - ty svíčky zelené totiž dost voní a nechci to mít po bytě moc silně cítit! Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. Jiřinko, naopak, mně se tvoje dekorace moc líbí. Je originální. Ať je ti líp.

    OdpovědětVymazat
  6. Dekorace je to bezvadná. Neotřelá, originální a parádu udělá jako každá jiná. Hlavní je, aby Ti bylo dobře a měla jsi klidné dny.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  7. [5]:[6]:Milá děvčata, čekala jsem, že až manžel najde sklenici na okně, protočí panenky a procvičí si oční svaly, ale smál se tomu a asi už je za ta léta na leccos zvyklý, prý to není až tak hloupý nápad. On je praktický, já mírně bláznivá, hezky nám to jde dohromady.
    Hezký den Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  8. Letos cukroví nějak nestíhám, těsta mi spinkají v lednici, budu se na ně muset vrhnout, nebo mi z ní odejdou :D.
    Přeji krásný a pohodový čas adventní, ať je brzy zase lépe!

    OdpovědětVymazat
  9. [8]:Janinko, pracující žena buď šrotí i v noci, nebo dá průchod pohodě a ty to zvládneš levou zadní ( tak tě tipuji ) a vše stihneš a ještě se u toho nezpotíš.
    Jistě cukroví  upečeš a budeš doma za Hvězdu. Ať chutná.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  10. [9]: Kéž bych tomu věřila tak, jako ty! :D Ale děkuji, přeji pohodový advent :).

    OdpovědětVymazat
  11. [10]:Janinko, ty naše zprávičky mi navodily chutě na sladké!
    Jak tam máte? tady dnes létaly vločky - asi 4 ks na km čtvereční za hodinu, hihi.
    Ale nezůstalo po nich nic. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  12. [11]: Těsto na cukroví už na lince povolilo, tak jdu na to :D. Tady taky lehce sněží, i když asi víc, než 4 ks na kilometr čtvereční :D, je zima, tak to zůstává zatím ležet na zemi, ale je to jen takový poprašek.

    OdpovědětVymazat
  13. [12]:Janinko, tak si budu představovat, jak to u vás voní.
    Mamka, když pekla, tak jsme směli jíst jen ty zlomené kousky, takže táta tajně lámal, a my děti zobaly.
    Hezký večer. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat