pátek 28. února 2020

Apeluji

Milé KOČKY,
kdysi, před časem, napsala Dášenka o rychlé pomoci svému Mírovi a nyní, v tuto chvíli, musím se po Dášence opičit!!!
Není to proto, že bych musela vše zatepla vyzvonit, ale aby, kdyby to bylo potřeba, jste vy samy nezmatkovaly a volaly pomoc.


To bylo tak:
dnes pozdě odpoledne koukal na TV na soutěže můj muž, pak si odskočil asi na WC a když se vrátil a stál mezi dveřmi z kuchyně do obýváku, všimla jsem si, že se mu třepou kolena, jako by je dával k sobě a od sebe a divně se tvářil, skočila jsem k němu a podepřela ho pod levou rukou a pomohla mu dojít nebo došourat se k sedačce, kde jsem ho posadila a podepřela a ihned volala 112, kde mě přepojili jinam. Řekla jsem jim co vidím a paní se mně vyptávala, tak jsem jí řekla, aby ihned poslala sanitu!
Šla jsem vyhlížet RZ ven a vrátila jsem se a volala znova, kde jsou a mezitím mi manžel spadl na zem!Nedalo se nic dělat, sama bych ho nezvedla, tak jsem mu podložila hlavu malým polštářkem a před pusu mu dala ručník, kdyby zvracel.Nemluvil, jen vydával zvuky, jako když ho něco bolí.
Přijela sanita a převzala péči, něco mu píchli a po nezbytných úkonech ho převezli ven k sanitě a odvezli do Prahy do špitálu.
S podezřením na mrtvici.
V tuto chvíli je po nějakém výkonu, měl ucpanou tepnu a snad to bude dobré, časem.Zítra budu vědět víc.
Povezu mu tam věci, hygienu a pantofle a pod., jen si říkám, jak je fajn, že jsme dnes nejeli na výlet a nestalo se mu to v autě!
Taky, že jsem neotálela a nenechala to být.
Seriál, který se několik dní ukazuje na mém blogu, je předpřipravený několik dní a tak dnešní manévry na něj nemají žádný vliv.
Přeji vám všem jen hezké zážitky. A hezkou, dobrou noc.

11 komentářů:

  1. Jiřinko, vy tedy máte naloženo!!! Doufám, že manžel bude v pořádku, zachovala ses skvěle, v takovém případě není na co čekat.
    Myslím na vás, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Jiřinko, zachovala jsi se správně. Každý z nás se může v takové situaci ocitnout a je třeba zachovat chladnou hlavu. Mám zkušenost, když manžel dostal po bodnutí včelou anafylaktický šok. Také jsem ho posadila do křesla, otevřela okno, aby měl čerstvý vzduch a volala rychlou.
    Doufám, že už je manželovi lépe. R.

    OdpovědětVymazat
  3. Věřím, že už je manželovi mnohem líp. Nezpanikařila jsi a tím jsi mu zachránila život. Smekám, tuhle těžkou situaci jsi zvládla naprosto perfektně ʘ‿ʘ

    OdpovědětVymazat
  4. Jiřinko, drž se. Jednala jsi úžasně.

    OdpovědětVymazat
  5. Po přečtení se hrůzou třesu i já! Zvládla jsi to perfektně a ještě nám zde dáváš návod, jak se zachovat. Děkuji za sebe, teď už můžeš čekat návrat ozdraveného muže. Přeji sílu a polepšení stavu manželova i tvého :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Jiřinko, úplně jsi mne vyděsila. Zachovala jsi se skvěle, tady jde opravdu o každou minutu, teď už to také vím. Věřím, že se manžel dostal do péče včas a bude, stejně jako Míra, bez následků.Ale vím, že na kontroly s ním chodila i mladá holčina, která to nechala do druhého dne, protože to přeci nic není a pak se učila mluvit.
    Moc na vás myslím a oběma držím pěsti. Manžela pozdravuj a dej vědět, jak se mu daří. Pa Dáša

    OdpovědětVymazat
  7. [6]:Dáši, byla jsem tam celé odpoledne a věřím, že to bude dobré, ale je to běh na delší trať. Určitě dám vědět.
    Je na JIP a starají se. Včera mu zachránili život!
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  8. Moc a moc držím palce a doufám, že se z toho manžel dostane.

    OdpovědětVymazat
  9. [8]:Díky všem za podporu, dnes jsem musela hodinu čekat, než mne tam pustili, manžel má naději na uzdravení, ta paní, kterou tam dovezli ne.Byla moc dlouho bez pomoci!Tak tenká hranice mezi životem a ...průšvihem.
    Opatrujte se, milé KOČKY.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  10. Protože už všechno vím z horké linky, pevně věřím, že nejhorší máte za sebou.
    Držím palce, milá kočko.

    OdpovědětVymazat
  11. [10]:Simonko, ty víš, jak důležité je, když člověk cítí podporu, i když je to jen na dálku.
    Všem za to děkuji a tobě především.
    Už by mi to všechno jinak dávno přerostlo přes hlavu.
    Ale bude líp. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat