úterý 14. července 2020

Úmysl a výsledek

Doufám, že toto můj manžel číst nebude a proto do článku napíšu pravdivé info.
U nás je to mnohdy, jako když se baví Tatar s Mongolem!
Včera, tedy v pondělí, mi manžel povídá:
v úterý má být hezky, měli bychom někam jet na výlet, 
pak bude pár dní pršet
Zrovna jsem nikam nechtěla, ale jelikož mám pořád v rukávu připravené trasy na výlety, řekla jsem mu dva tipy a on si vybral.Na západ, aby nám po ránu nesvítilo do očí.
Ovšem tady už dochází k tomu, co jsem naznačila výše:
mám seznam míst, kam chci a vím proč, nedávno jsem ho dokonce zveřejnila na blogu,
vše se nachází přibližně mezi Lubencem, Valčí a Podbořany,
je to tam samý, sice většinou zchátralý, ale už mnohdy opravovaný zámeček nebo jiná památka,
...podle manžela jsou to bouračky ...
- když jsme dojeli do Libyně, kde jsem chtěla navštívit Muzeum vitráží, tak jsem se na tabuli dočetla, že mají otevřeno pouze v so+ne a proto jsem si jen pofotila zdejší býv.hřbitůvek okolo kostela, tabule s informacemi a hrnky na plotě blízkého domu.
Zajímavé info bylo i na památníku.
Pokračovali jsme do další obce Lužec, kde opravují zdejší zámeček, cvakla jsem pár fotek, ale manžela přestalo bavit jezdit po tamních úzkých silničkách nevábné kvality a tudíž pokračování mého plánu padlo, musela jsem vařit z vody, zamířili jsme tedy do Vroutku, zde zajímavý kostel,  brána a špejchar, taky kostelík s velmi zanedbaným hřbitovem.Uprostřed obce.
Pokračovali jsme do Podbořan a cestou jsem se rozhodla změnit plány a udělat to následovně.
Navštívíme: Kadaň, Klášterec n.Ohří a poté blízké Evženiny Lázně, kam jsem už dávno chtěla a dnes se mi to povedlo.
Kadaň se zase o něco vyloupla víc do krásy, nakonec jsme ji znova neprošli, byli jsme tu dříve vícekrát, ale zato v Klášterci jsme si to opět pochodili, kolem zámku i v městečku, nejvíc času jsme si nechali na procházku a posezení v Lázničkách, kde právě kvetly lípy, nádherně voněly a nejvíc přispěly k dobrému dojmu z výletu.
Tady jsme se odpoledne otočili a jeli domů. Chytili jsme u Slaného kolonu, tak jsme se trochu museli proplétat obcemi, jako jsou třeba Zlonice, nicméně jsme to zvládli a máme to ,,odškrtuto,,.
Plán se nepodařilo naplnit, ale výlet se povedl.
Snad vás,
milé KOČKY,
přemíra slov a fotek neodradí:
( a něco také nechám na vás, abyste si na to samy přišly, hihi )









Lužec :


Vroutek :











Klášterec nad Ohří:




Ve Vroutku:



Od zámku v Klášterci:









Evženiny Lázně na břehu Ohře:








14 komentářů:

  1. Jiřinko, moc hezký výlet. Zase jste toho stihli hodně objet. A počasí dnes přálo. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo krásně a teplo, tak v těch lázních jsem si pod lipami připadala jako na léčení. Růženko, to bych přála každé ženě jeden den v týdnu. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, dnes jsem se pokochala i zasmála. Komunikace u nás dopadá podobně. Občas :o) Ale výsledek parádní - krásný výlet.
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, manželovi bude v pondělí 79 let a hůř slyší, ale problém bude jinde, nenaslouchá!Mluvíme oba česky a stejně jako bychom mluvili každý jinak.Dnes máme 42leté výročí svatby a já jsem koupila zákusky ( byla jsem dopoledne v Praze )
      a manžel to slaví sledováním nějakého amerického filmu, no, ještě, že mám svatou trpělivost.Až to dokouká, uvařím kafe a pozvu ho na sladké!
      Hezké odpoledne přeji. Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Jiřinko, vidím, že ještě máme co dohánět a zdokonalovat - my jsme spolu jen 36, od svatby 32 let to bude za měsíc.
      Oslava, neoslava! Máte můj veliký obdiv, za ty roky jste toho spolu museli nepochybně zvládnout spoustu a stále jste spolu. Promada lásky, tolerance, pochopení, nadhledu a humoru... Opravdu ze srdce vám gratuluji!!!
      H.

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Jiřinko,jenom koukám,kolik jste toho zase procestovali.Tvůj manžel je dobrý.Já tomu mému nechci plánovat delší trasy,jak 100km,ale asi by proti tomu nic neměl.To,jak popisuješ u nás vypadá podobně.Nádherné cestování,zase mám rozšířené obzory,kam bychom možná také dojeli.
    Měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, já bych to byla všechno oděhala a nafotila, v tom koutě je toho tolik, ale v hrozném stavu.Doupovské hory jsou pořád vojenský prostor, když nevidíš doly a elektrárny, je tam krásná krajina, pole, pole, občas lesy, střídavě louky, sem tam kostelík.Pole jsou nyní celá zlatá - obilí dozrává.
      Myslela jsem na vás všechny, milé KOČKY, jak byste to pojednaly ve foťáku.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Omlouvám se, ale zase mi mobil přepsal slova a tak jsem komentář smazala. Krásné fotografie a zajímavý výlet. Hodně jste toho stihli a navštívili zajímavá místa. Také jsme vyrazili na výlet do Uštěku. Ušli jsme 19 km náročnými lesními cestami a domů přijeli oba vyčerpaní. Měj příjemný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaru, Úštěk je náročný, městečko, pak k žid.hřbitovu, pak ke hradu a taky na poutní místo Ostrý a člověk je utahaný jako vozejk ( jak říká můj muž ).
      Dobře jste se rozhodli.To bude reportáž, ne?
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jste prostě zvídaví cestovatelé :-). A my tady máme štěstí, že díky Tvým fotečkám
    cestujeme s vámi. Stihli jste toho tedy hodně!
    Pěkný den, Jiřinko!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, měla jsem v úmyslu poletovat jako motýl od Libyně, přes Lužec, Mlýnce, Drahonice, rozhlednu Kryry, Vroutek, Nepomyšl, Podbořanský Rohozec, Skytaly,
      Valeč ( tam jsme již byli vícekrát ), Mašťov, Radonice, Vintířov, Kostrčany, Věrušičky, Budov, Stružná - nebo část toho.Případně nakonec se stavit ve Skokách.
      Ale dopadlo to jinak.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Lípy se zas letos vytáhly! Mě zaujalo hodně to dřevěné schodiště a věžička na tom zámku, pak bych docela ráda viděla tu kruhovou tvrz Nepomyšl, ale ze všeho nejvíc bych moc ráda absolvovala ten workshop s Robertem Vanem... to je fotograf kterého mám velmi ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vendy: Já to tušila, že máme podobné spády a oblíbence. Proto jsem to taky nafotila, kdyby někdo chtěl za ním v září zajet.
      Trochu lipového květu jsem si natrhala pro vůni domů.
      Jiřina z N.

      Vymazat