čtvrtek 17. září 2020

Na co myslím

Dnes, ačkoli je to nemilé, musím se přiznat, že jsem zazmatkovala, vařila jsem bramboračku a zapečené těstoviny a co myslíte,

milé KOČKY?,

zapomněla jsem do polévky dát cibuli a česnek, vůbec nevím, jak se mi to mohlo stát. Vždyť nevařím poprvé, je fakt, že jsem si říkala, máš tam všechno? Největší legrace byla, když manžel dojedl polévku a pochválil mě, že mu moc chutnala, buď byl už  vyhladovělý, nebo zapomněl, jak u nás chutnává bramboračka nebo to nebylo až tak odlišné,  ale nabudilo mě to, že si musím dávat větší pozor a hlavně, nepřiznávat se!Koukám, Retigová ze mne nebude. A onehdy jsem něco četla, mezitím jsem si šla uvařit čaj a koukám, že místo cukru jsem si tam málem nasypala kafe. To jak jsem zvyklá si ke čtení dávat malé kafíčko. Ale skleroza to jistě ještě není, jen těkám od jednoho k druhému a musím začít víc myslet na to, co dělám. Tak, smázla jsem to tímto článkem a od teď zas budu dokonalá, hihi.





18 komentářů:

  1. Jiřinko,nejsi sama,také se mně to stává.Někdy si toho manžel ani nevšimne,přitom on je velký kritik.Kolikrát se sama sobě divím,jak jsem na to mohla zapomenout.Já mám pořád v hlavě spousty jiných věcí a dříve všechno vycházelo i tak,ale teď už jsem si říkala,že musím nad vším více přemýšlet.Manžel mi zase říká,že dělám sto věcí najednou a potom to tak dopadá.Proto on nedělá raději nic.Hi,hi.
    Měj hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, právě, já jsem současně řešila několik věcí a vařila jsem bezmyšlenkovitě...ty byly jinde.Hezký dobrý večer Jiřina z N.

      Vymazat
  2. To se stává každé z nás. Děláme něco automaticky a přitom se nám myšlenky toulají bůhví kde. Hlavně, že polévka chutnala.
    Přeji hezký večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, asi jo, chutnala, já jsem šla kvečeru pryč a po návratu tu zbyl jen špinavý kastrůlek. Takže si manžel udělal ze zbytku večeři.
      Měj se hezky. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko,jsme na tom stejně všechny a já jako Jitka, také mnohdy dělám víc věcí najednou...vařím, odbíhám k pračce a podobně. Manžel když náhodou vaří, tak u toho poctivé stojí,já odmývám nádobí a dělám plno jiných věcí kolem. Hlavně, že chutnalo. Měj krásný den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, dost jsem váhala o tom tady napsat a vida, potvrdilo se mi, že to byla dobrá volba, z komentářů vidím, že se to občas stane každé z nás.
      Zítra, možná, pojedu do Rbk...
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, to se stane, hlavně, když byl manžel v pohodě a oběd nereklamoval .o)
    Přeji příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, mám manžela zn. original/netuctovka a nezbývá mu než:
      1.jíst co navařím, 2.uvařit si sám, 3.jít do restaurace...
      jelikož je pohodlný, jí co uvařím, hihi.
      Krásný víkend Jiřina z N.

      Vymazat
  5. I já bych se mohla pochlubit svými podobnými újezdy.:-) Když se o tom třeba pak někdy zmíním kamarádce, tak mi řekne ...Ty taky ?
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, jsme takový skrytý klub, naštěstí to zapomínání není denně.
      Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko,manžel si pochutnal,nic neříkal,takže vše v pořádku.Taky když vařím,tak dělám i jiné věci.Přeju Ti moc hezký pátek.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, žádný chlap by nezvládl vařit, prát či věšet prádlo, odmývat nádobí, starat se při tom o děti, zapisovat, co chybí na vaření a ještě poslouchat třeba rozhlas, to vše zároveň a s bravurou.KOČKY, jsme dobrý!!!
      Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, já bych mohla vyprávět... Tohle se mi stává často, když jsem roztržitá a myslím na něco naprosto jiného. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, hlavně, když nedáváme do sladkých jídel pepř a obráceně.Měj se hezky. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, já minulý týden pekla štrůdl. Připravím si těsto, na něj nastrouhaná jablka a protože byly kyselejší, tak jsem je pěkně pocukrovala. A hodně. :o) Jenže jsem si spletla nádoby (to se mi nestává) a tak jsem jablíčka osolila. A hodně. :o) Takže náplň skončila v koši a vše nanovo. Druhý pokus už byl lepší.
    Nejsi v tom sama, neboj. Pa D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až jsem se lekla, taková škoda.
      Dášenko, tak to není jen tak, to musí být skvrny na slunci, když takové šikovné holčiny, co se tu scházejí, mají takové nehody, hihi.
      Štrůdl milujeme a koláče se švestkami a s mákem taky.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  9. To se mi stává taky :-) A nejvíc, když jsem zamilovaná... Nebude to ten důvod i u tebe? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak teď jsi mě dostala do úzkých, ráda bych něco takového přiznala, ale bohužel ne, jen jsem asi myslela na něco jiného.Byla by to v mém věku přírodní anomálie, ono se říká, když chytne stará stodola, tak vyhoří až do základů a nebo taky ze staré slepice je nejlepší polívka.
      Zamilovaná jsem - tak trochu - do vnuček.
      Dík za optání. Jiřina z N.

      Vymazat