pátek 18. prosince 2020

Rok v Česku

 Abychom pořád jen nemysleli na roušky a špitály a bílé hábity, zkusím vás,

 milé KOČKY, Čerfe a další lidičkové, 

zabavit pár dní před Vánocemi něčím pozitivním a není to covid! Zkusím vám ukázat, že to u nás v republice není navzdory situaci tak hrozné. Jaro, léto, podzim a zima, střídá se to pravidelně, co na tom, že v létě je moc horko, moc sucho, v zimě moc mlhavo, moc sněhu ( jak kde ) a na podzim zataženo, mokro, vítr? Ale všimněte si, je tu zeleno!, je tu zlato ( než posekaj obilí ) a barevno. Každý to má kousek do lesa, co by za to dali šejci někde u Rudého moře, kdyby tam měli les! závidí nám jistě hustou louku s kvetoucími kopretinami, pampeliškami a nebo modro od vlčího bobu, červeno s máky či s náprstníky. Sníh v Krkonoších, v Jeseníkách či na Šumavě, v Jáchymově, jak by si lebedili, kdyby v Emirátech měli zjara potok lemovaný blatouchy. Těch skalních měst, co tu máme, vesniček s kostelíky, hradů na kopcích. 

Parádní místo pro život.

Jaro:






Léto:











Podzim:







Zima:









26 komentářů:

  1. Ty slunečnice a podzimní listy jsou nejhezčí. Jsem moc ráda, že máme čtyři roční období, nikdy tu není nuda. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Představ si, že by pořád bylo horko, všude jen písek...brr.Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, krásné fotografie, hezky jsi nás tím rokem provedla. Šejkové z emirátů jsou sice bohatí, ale my máme daleko větší bohatství - naši krásnou zemi.
    Měj pohodový večer. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, já tak ráda někam jezdím, ale doma u nás se mi líbí nejvíce. Snad všude. Pa a opatruj se. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko,napsala jsi to moc hezky.Taky jsem ráda,za naše čtyři roční období.Všechny fotky jsou krásné,ať už je to zlatavé listí,kvetoucí slunečnice,nebo zasněžené stromy.Ty se mi líbí nejvíc.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, i když tohle období není lehké, jinde to mají mnohdy horší. Zdravím tě a přeji hezké dny. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Parádní fotky, oko se potěšilo a já se těším na jaro a léto. Snad už bude lépe. Zdravím ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, jeden by nevěděl, co je lepší, duchna ze sněhu nebo jarní sněženky.Stejně, jaro a sluníčko a ptačí zpěv má své kouzlo.
      Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Pěkný celoroční kaleidoskop. Já jsem tu spokojený. Do Emirátů jsem jen nakouknul cestou do Japonska a na blatouchy to tam věru moc nevypadalo :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty mě fakt bavíš! Tak to muselo být něco! Přesně tohle jsem říkala za totáče, že bych ráda cestovala a že bych se zas vrátila domů, ale ti tehdejší nahoře to nechápali, s blbcem se nedomluvíš.
      Hezké předvánoční dny! Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, krásně zachycená čtyři roční období. Tolik sněhu jsem neviděla, ani nepamatuju. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, ale nechtěli byste ho odhazovat u vrátek? hihi Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, krásně si to napsala a naprosto souhlasím!
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, tady se schází většinou stejní lidé podobného ražení. Měj se moc hezky.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko potěšila jsi mé oko krásným výběrem fotografií. Ta brána je z Bezdězu? Hazmburk jsem poznala. Krasne je pole slunečnic a zimní zasněžené fotografie jsou také nádherné. Krásný výběr. Přeji ti moc pěkné dny a hlavně ať jste zdraví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poznala! jsi dobrá!aby ne, viď? Járo, kolikrát jsme na Bezděz lezli a vždy to mělo jiné kouzlo.Já ty naše vršky mám tak ráda, ale koukám, už tam chodíme čím dál míň.
      Tady dnes mokro.
      Přeji k vám na sever pohodu. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. To jsi dostala pěkný nápad ! A vybrala jsi ze svého archívu krásné fotky. Příroda tady u nás prostě v každém ročním období namíchá ty správné barvy.
    Hezkou sobotu, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, my jsme svého času chodili na výlety každou sobotu a někdy jsme vyráželi od čt do neděle s kolama, tak se mi povedlo poznat velkou část ČR. Fotila jsem pilně.
      Jarní lužní lesíky máme 5 min od domu, Bezděz pomalu na dohled, zimu jsem nafotila mockrát na Šumavě nebo v Jeseníkách.Obojí jsme rádi navštěvovali. A hodně jsme jezdili do Slavonic a na kole jezdili v krajině okolo.
      Hanko, snad se letos dočkáme bílé zimy. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Jiřinko,vybrala jsi pro všechno roční období moc krásné fotografie.Zima by byla krásné,kdyby byl sníh.Tohle počasí co je,je to nejhorší a tak se raději už těším na jaro.
    Měj hezký poslední předvánoční víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, na jaro se budeme těšit až tak od února, teď si užijeme Vánoce, Nový rok a pak leden, doufám, že zachumelený.Ty máš výhodu, vyjedeš si na Kozákov a máš Krkonoše jako na dlani.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Tedy před kolika lety jsi ulovila tu zimu? Takovou jsem už neviděla několik desítek let...no a zeleno mám vážně na zahradě i teď. Tráva se zelená jak kdyby nebyl prosinec a na příští týden předpovídají 11°C. Takže to vypadá, že návrat k normálu se nekoná. Tohle není středoevropská zima, ale středomořská.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vendy, čekala bych, že tam u vás bude zima až kanadská a ty takhle!Snímky jsem ulovila na Zadově, byli jsme tam i v zimě několikrát.Tady u nás ve městě jsem pořádnou zimu zažila jen jednou, to jsme měli tak zapadané auto, že jsme 6 neděl nevyjeli. Místní machři, jak padne vločka, už vyrážejí se solí a sypou.
      Měj se co nejlépe to půjde, KOČKO.
      Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Tady? Tady byla naposledy zima se sněhem, opravdu sněhová a dlouho, někdy před devíti lety! Od té doby je to horší a horší, a teď když je sníh den dva, tak to je zázrak...

      Vymazat
  12. Nádherný foto-průřez rokem. jak je to fajn, že se u nás střídají roční doby a tak se nenudíme. Hříbátka jsou nádherná. Ale jak vidím tu zeď, s obloukovým vstupem, rozbolely mne nohy a vzpomínám na Bezděz. Zimní fotky jsou nádherné. Za zimou a sněhem jsme jezdívali na Pustevny a Radhošť. Ovšem veřejnou dopravou a ta je nyní omezená.....:(Přeji krásné předvánoční i vánoční dny.

    OdpovědětVymazat
  13. S jistotou jsi poznala Bezděz! Hříbátka jsem nafotila ve Slatiňanech.Na Pustevny jsme vyjeli asi třikrát, ale autem. Taky už jsme tam dobu nebyli.Zdravím a přeji krásné Vánoce. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat