pátek 11. prosince 2020

Pomalu

 Pomalu se chystám, že taky na Vánoce něco udělám. Jinde mají nagruntováno, plné mrazáky masa a strom jak hrom se jim choulí na balkoně, u nás klid před bouří. Manžel už teď je vynervovaný, že bude muset ( asi v neděli odpoledne ) přinést krabici s umělým stromkem, neb ho chci ozdobit. Stromek! - ne manžela.

Milé KOČKY, 

abych muže na to, co jistě přijde, pomalu připravila, dala jsem se dnes dopoledne do výzdoby na stůl, proutky nastříkané na bílo a jednu malou vánoční dekoraci, takovou větvičku, které jsem onehdy koupila a ze kterých padají všude třpytky, jsem dozdobila svými, léty již prověřenými červenými, malými kouličkami, srdíčky a pod., takže je jasné, že lákání Ježíška u nás již začalo. Dárky mám téměř všechny doma, stačí si udělat čas a hezky je zabalit.  Pochopitelně na Vánoce dám jiný ubrus! Dojde pak i na soba a svíčky ve tvaru stromečků.

Díky tomu jsem si pak zaluxovala a mám to tu ok. Sice nacházím ještě prťavé třpytky všude možně, - jako třeba na prstu levé ruky, ale to se vsákne. Podařilo se mi koupit cejchy s vánočními motivy a 4 nové  polštáře, tak těsně před svátky ještě udělám změnu a půjdeme statečně z flanelu do flanelu. Na balkon už nosím roztlučené starší vlašáky a slunečnici, není se co divit, že je tam docela svižný provoz, kam se hrabe Ruzyně.

Nezapoměňte se, milé dámy, když se vám něco povede, odměnit!







16 komentářů:

  1. Ty nazdobené větvičky vypadají moc hezky. My máme jen malý umělý stromeček, ale vedle u sousedů na balkoně je. Povlékat se chystám příští týden a s gruntováním to nepřeháním. Něco málo jsem napekla a dnes jsem manželovi udělala jeho oblíbené švestky v čokoládě.
    Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, já uklízím po manších etapách, nejsem schopna jako kdysi to vzít důkladně a rychle.Ale nakonec vše stihnu.Dnes tu byl malý Honzík a tak jsem při něm udělala jednu skříňku.Zabavil hlavně dědu. Jiřina z N.
      Manžela rozmazluješ...

      Vymazat
  2. Jiřinko,máš to krásně nazdobené.Já říkám každý den manželovi ať dojede koupit stromeček,snad to do Štědrého dne stihne.Jinak mám všechno hotovo.
    Měj hezký předvánoční čas

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tedy, Jitko, vše hotovo 14 dní před svátky, to jsi šampionka.Já to nehrotím, ale stejně mi to nedá a některé věci prostě stejně udělám.Dnes se mi povedlo něco, co mi udělalo radost. Pa a užívej si klidu Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, vidím, že předvánoční přípravy jsou u vás v plném proudu.
    Když to čtu - není manželovi líto, že zdobíš jen ten stromek :o)
    Měj se moc hezky, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, manžel by prý Vánoce a Velikonoce a jiné takové nejraději zrušil!Vždy prý - nepeč ( a pak chodí uždibovat), zkrátka - asi je rád, že to dělám.
      Helenko, pěkný víkend ti přeji. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko,máš to pěkně nazdobené,ty bílé větvičky se mi moc líbí.Já dneska budu ještě péct,zítra jedeme se synem pro stromek.V týdnu bych ho chtěla nazdobit,samozdřejmně ještě douklízet,povléknout do čistého,zabalit dárky a hurá vánoce můžou začít.Taky jsem si letos udělala nějaké malé radosti,jako třeba vanoční povlaky na polštářky,sehnala jsem další hezký keramický domeček.Takže,přesně jak píšeš,je potřeba se odměnit.A to my rády,viď kočko!Přeju Ti Jiřinko,moc krásný adventní víkend.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, zajímavé je, že ty proutky s ozdobami vypadají v reálu líp, než na mých nepovedených fotkách.Každý den dělám jen část, nějaký ,,úsek,, - jo, kdyby mi to prošlo, vzala bych to jinak do ruky, jenže u nás změny nejdou některým lidem pod fousy.( já mám ráda změny )
      Dnes jsme měly jet s Janou vlakem do Litoměřic, jenže! budeme doma, budu pokračovat v přípravách...Marťo, ať se daří. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Stromeček už máme koupený a cukroví upečené (jen zdobit ho budu až příští týden). Ne, že bych neuklízela, ale už dávno to v tomto čase nepřeháním. Jsou záležitosti, které by se udělat měly- to ano, ale jinak přeci se uklízí průběžně celý rok, tak co.
    Zdobit si to v domě, to mne baví a tak postupně od první adv.neděle tak konám.
    Měj se Jiřinko, fajn !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, mě baví číst, jak to kde mají. U nás, v malém bytě, se taky musí uklízet pořád, ač jsme tu převážně jen my dva, žádný pes ani kočka, ale ! - jinde, v paneláku, znám lidi, kteří před Vánocemi perou koberce, sedačku aj. - to my tedy ne.
      Já jen postupně vše vyndám, vytřídím, vytřu a zase nandám zpátky, stejně to vidět není, ale vím o tom.No, a u toho to tady chvílemi vypadá jako po výbuchu.
      Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Já jsem všechny vánoční přípravy zrušil včetně úklidu, pečení a nakupování dárků. Když se podaří, bude stromeček a kapr, když se nepodaří, taky dobře. Už jsem si vyzkoušel užít si Vánoce prakticky bez veškerých vnějších projevů, čistě jako stav mysli, a i to je moc fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je zajímavé. Já když jsem 22.12.2017 měla úraz a nemohla nic dělat, trvala jsem pouze na ustrojení stromečku a taky to šlo.To pak má člověk jiné priority.
      Přeji hezký čas. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Takhle jsme doma zdobily s maminou borové větvě s barborkami ve váze před Mikulášem červenými a bílými mašličkami. Po Mikuláši zůstaly bílé a přibyly takové stříbrné lamety a sem tam koulička. A pak na Štědrý den stromeček... dlouho jsem to dělávala i tady, pak mi kočky postupně porozbíjely všechny velké vázy v kterých jsem ty větvě mívala. Jak byly zvědavé a packama do toho strkaly, podařilo se jim to vždycky zvrhnou a shodit na dlaždice. Obdobně jsme dělaly výzdobu i na velikonoce. To zas větvičky břízy a kočičky a na ně navázaná ozdobená vajíčka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, já to na Velikonoce dělávám taky, ale s vajíčky. Nejkrásnější kraslice mi udělala dcera asi v 7mé třídě, celé černé a na nich bílé krajky a bílé puntíky a pod. , dělala to snad podle nějakého tehdejšího časopisu. Měla jsem je léta, pak jsem je vzala jednou do práce a kolegyně kopyto mi je rozbila.Tvoje kočky ze zvědavosti a kolegyně asi z jiných důvodů.
      Měj se, Vendy, dobře. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Máš hezkou výzdobu Jiřinko. My máme stromek v garáži ve vodě . Ani nevím,jak vypadá.Mladí ho přivezli a ještě je v síti. Cukrovi mam 5 druhů. Jasně že mě u toho "chytla záda" a tak jsem to další vzdala. Přeji ti krásné dny ve zdraví

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, já nikam nespěchám, co stihnu, to bude.Potěšilo by mne, kdyby mi Ježíšek letos dal: dobrou zprávu 22.12. u doktorky, malý domek se zahradou na Znojemsku, případně vyhnal coronavirus, abychom mohli na výlety.Jsem prostě skromná! Jiřina z N.

      Vymazat