čtvrtek 14. ledna 2021

Na starý kolena

 Tak jsem se, na starý kolena, zamilovala. Vím, měla bych napsat na stará kolena, ale to není v tomto případě podstatné, ptejte se, 

milé KOČKY, 

do koho! Případně do čeho, je to náhlý cit a silný! ale nebude mít dlouhého trvání, ne proto, že bychom my, Vodnářky, byly úplně nestálé, ale může se objevit něco lepšího, přeci. Zakoukala jsem se totiž do domečku .... 

https://www.novinky.cz/bydleni/tipy-a-trendy/clanek/roztomily-minidomek-si-majitel-na-pozemku-proste-rozbali-40346900#dop_ab_variant=0&dop_req_id=xG2alhwbNBH-202101071156&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

který si zde můžete, na této adrese, prohlédnout. Už se vidím, jak takový domek postavím u borového lesa, vysoko nad řekou nebo rybníkem a s okny, ze kterých možno pozorovat západ slunce. Pod domečkem skála. No jo, jsou to chiméry, ale krásné. Zvu každého na víkend, vstupenkou je dobrá bábovka. Kafe a čaj dodám.




18 komentářů:

  1. Malý dům nad skálou...slyším písničku Věry Martinové...krásné snění nebo zamilování Jiřinko. Tam by se mi také líbilo. Přeji ti krásný den. Já ho začala pracovní rozcvičkou..Házela jsem sníh místo sousedky, která musela nutně odjet pečovat o nemocného přítele po operaci srdce a požádala mě jestli bych to za ni neudělala. Sněhu napadlo dalších 10 cm a padá dál... tak si ještě užiju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, mít ho, pozvu vás na týden, tam by se ti háčkovalo! Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jo to jsem také na internetu zahlédla :-). Můj sen od dětství byl, mít vlastní malý domeček se zahradou, už jako holčička jsem po něm toužila. To se mi splnilo, za to jsem šťastná, i když je kolem domu spousta práce, odměna za ten klid a pohodu je značná.
    Měj se Jiřinko hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, asi třikrát v životě jsem měla přesnou představu o svém domečku, ale nikdy to nevyšlo, můj muž není domečkový typ. V předešlém jsem dům ,,měla,, a to bylo práce!Teď už z toho nic nebude. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jako je pěkný a praktický, spíš pro mobilní mlaďochy. Vzít ho s sebou na přívěs do světa, rozbalit, bydlet, po rekreaci zase zpět domů. Nebo třeba i jen do naší přírody. Třeba se to ujme, až přejde ta covidová slota ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kitty, to víš, pro ty, co domek mají, je tohle jen pro smích. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Chápu tvou zamilovanost, je to krásná a romantická představa. 💓👍
    Za rybníkem Harasov v Kokořínském údolí, je také dům ve skále. Když jsem ho v dětství viděla poprvé, toužila jsem v něm bydlet.
    Měj krásný den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, asi tuším, který myslíš. Mám to tam kousíček a představ si, že jsme tam před lety jezdili na školení, do hotýlku, který už nestojí. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Šikovný domeček. Jiřinko, já zase okukuji mobilní domy, které se dají obývat celoročně. Ale je to také sen, který se mi nikdy nesplní. A kde bych ho chtěla mít určitě víš.
    Měj se hezky. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, měla jsem štěstí, že jsem několik dovolených strávila na plachetnici a několik v obytném autě / bydlíku, ale tohle byl zajímavý moment, když jsem ten skládací domek viděla. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. O domečku jsem také vždy snila,na rozdíl od mého muže,pro kterého to znamenalo práce kolem baráku a na to on není.Tak si domečků užívám u svých dětí a sester.
    Je to jeden nesplněný sen.
    Hezký večer Jiřinko

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, znám několik opravdu povedených domů, kam bych se nastěhovala hned, ale musí být na to dva, aby měli naprosto stejné cítění, a to u nás nehrozí.Manžel je šikovný, umí opravit opravdu vše, ale zahrada a dům - to jde mimo něj.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, pekla bych jako zjednaná :o) Je opravdu roztomilý!
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ode mne tohle byla, Helenko, malinko provokace, zajímalo mě, jak to kdo okomentuje.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko,domeček jsem vždycky chtěla,bývalý manžel ne.Protože by se kolem neho muselo dělat! Takže to bylo takové nesplnění snu.Bydlím v paneláku a jsem spokojená.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro samotnou ženu je panelák asi pohodlný, máš tam sucho a teplo, v baráčku bez chlapa to asi nejde.Ale já vždy toužila po zahradě a domku, že tam máš svoje. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Domeček se rozbalí jako krabice, to je paráda. A to prostředí, kam bys ho zasadila také. Fotky mi připomínají Adršpašské skály....Ty prý budou jen na předem zakoupený woucher.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Správně jsi to, Marijo, odhadla, je to z Adršpachu.Tam to bývá docela masakr, neb tam jezdí strašně moc Poláků a není kde zaparkovat. My to řešíme tak, že jsme ubytovaní ve vedlejší vesnici a jedeme tam 2 st. vlakem.Považuji to tam za moc krásný kraj.
      Jiřina z N.

      Vymazat