neděle 7. února 2021

Aktuality

 V první řadě se musím pochlubit: ( doufám, že to nezakřiknu ) - za poškozený hrneček s ulomeným uchem mi dodavatel poté, co uznali moji reklamaci, prý posílá nový a nepoškozený. Mám se opět na co těšit. Pak vám,

milé KOČKY,

s radostí a začerstva hlásám: dnes jsem po obědě zavolala kolegyni Janu, zda by nejela se mnou do Prahy, že bychom si udělaly procházku ve sněhu na okraji města. To sice neprošlo, ale! Jana vcelku ochotně na procházku chtěla. Jsme ženy činu a víme, co chceme, tedy jsme si řekly, že ve 14hod. u busu, zajely jsme jednu zastávku do vedlejší vesnice Kojetice a šly pěšky po skalách do Nerátek. Potkávaly jsme docela dost skupinek - se psy, s dětmi, chůze ve sněhu ( nebylo ho moc ) byla fajn, ale na zmrazkách jsem musela být extrémně opatrná. Sádru potřebuji nanejvýš na zamáznutí děr po obrázcích. Zlomenin jsem se vždy bála, dosud se mi vyhýbaly a snad to tak i zůstane. Rády byste nahlédly, jak to u nás vypadá v zimě? Tož, nezdržuj, Jířo, a dávej:






























v noci na dnešek to vypadalo takto:


a novinka: dnes měl můj nový batůžek premiéru: vzala jsem si ho sebou na výlet, musí si zvykat postupně,  udělal mi dobrou službu. Domů jsem přišla celá, spokojená.

18 komentářů:

  1. Jiřinko, moc pěkné fotky. Procházku Ti trochu závidím, u nás to dnes klouzalo, takže jsme raději seděli doma. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, po městě až k busu jsem si připadala jako na bruslích, ale venku to šlo. Já jsem potřebovala na vzduch jako sůl.Taky promluvit s někým normálním, hihi. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, pěkná zákoutí jsi nafotila. Nejvíc se mi líbí obrázky ze hřbitova. Já jsem dnes venku ani nebyla, doplňovala jsem fotky do albumů. Měj se dobře Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, já když začnu uklízet a něco uspořádavat, tak skončím prohlížením fotek a nebo čtu knížku, která se někde léta schovávala. Měj se fajn. Jiřina z N.
      u nás dopoledne chvíli svítilo a hned to bylo super.

      Vymazat
  3. Hezkou procházku jste sis s Janou udělaly. Krásné fotografie jsi pořídila. Tady dnes každou chvíli padal sníh a foukal studený vítr, tak jsem procházku vzdala i když jsou místa , která raději fotím v zimě , protože jsou víc vidět , než když stromy obrostou listím a výhledy nebo části budov zakrývají. Měla jsi super odpoledne. Tady chumelí a zrovna máme službu na sníh..tak nas ráno čeká rozcvička s hrablem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, to jsem si říkala, že ten kostel v Kojeticích vyfotím, dokud jsou stromy holé.Býval tam kdysi prý i zámek, ale ten už je pryč a je tam pozůstatek zámeckého rybníka. Ve městě foukala hodně a v tom roští, kudy jsme šly, nefoukalo. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, nádherná procházka a fotkami se kochám, díky za zprostředkování. Měj pěkný nový týden.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martičko, však jsem si říkala, že bych taky ráda šla na sníh s fotoaparátem, ale třeba se mi povede něco více zimního a hezčího??? Zatím pa Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Bezva procházka. Potřebujeme to jako sůl, viď. Dnes by se vám asi tak lehce nešlapalo, protože určitě i u vás napadla kupa sněhu. :-))
    Klidný den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, opravdu i u nás napadlo,ale není to nic zběsilého, asi do 10 cm a určitě to sleze.
      Včera jeden tatínek se dvěma malými dětmi táhl sáňky a hledal, kde by děti povozil.
      Krásný týden přeji.Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko,krásná procházku.Kostel se mi líbí jenom v tom poprašku sněhu je zajímavý.Také mám v plánu pár kostelů a lesních hřbitovů,ale to až nebude tolik sněhu a hlavně v pořádku manžel.
    Měj hezký začátek týdne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, my máme plánů, že bychom je mohly prodávat, viď? Třeba na ně dojde, neboj.
      Dnes jsem převlékla cejchy a dala je vyprat a uklízím jak čert.
      (Abych se jindy mohla poflakovat?).Zítra se budu smažit u doktorky, tak se vrátím do čistého. Zatím hola, Jitu. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, udělali jste si prima procházku a tys jí báječně zdokumentovala. 👍👍
    A hlavně, vyvenčila jsi nový batůžek. Ať si kluk zvyká. 😊
    Měj hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, pěkně mě hřál na hřbet. A má široké popruhy, tak netlačí do ramen.Jsem spokojená. Nápad podarovat se s ním pod stromeček neměl chybu.
      Hezký podvečer. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko,moc pěkné zasněžené fotky.Procházka musela být parádní.U nás včera sněžilo,večer padal zmrzlý déšť,ráno to klouzalo,ale teda pořádně.Šla jsem dnes do práce a fakt jsem dávala pozor,ať sebou někde nepraštím,polámat bych se nechtěla.Přeju Ti hezký den a opatruj se.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, já jsem dnes v noci zase nespala, až k ránu kolem půl šesté jsem usnula, tak ledovka neohrozila moje zdraví. Ale lituji lidi, když do toho musí.
      Buď na sebe opatrná.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Krásné, Jiřinko!
    Procházka potěší tělo i duši.
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, stihly jsme za ty asi 3-4 km vše probrat, hihi.Vyvětrat si hlavu. Opatruj se. Jiřina z N.

      Vymazat