neděle 7. února 2021

Co zbývá

Neděle:

 Co zbývá staré babce, která je zabarikádovaná v bytě, nechce myslet na nemoce a na zlý covid, a přitom má nápady téměř jarní a touhy jako mladice? Tedy, mezi námi, 

milé KOČKY, 

nic o chlapech to dnes nebude! Zbytečně jste si vyčistily brejle a zbystřily pozornost. Tak znova, co mi zbývá, než si dělat chutě a plánovat, co bude, až nebude covid a až mi doktoři řeknou, že jsem docela v pořádku? Přeci - vyjedu si na výlet, případně to proložím zájezdíkem! Před Vánocemi jsem si pořídila nový batůžek, docela apartní, abych nedělala ostudu kolegyni Janě, ze stejného materiálu je k tomu taštička s popruhem přes rameno, kterou všude nosím sebou s doklady a financemi a kapesníčky a foťákem, ještě tam byla kosmetická taštička na zip, kam mohu dát krémík, případně nějaké maličkosti, co už tak děvčata sebou vozí. Když jdu okolo, říkám mu z legrace, neboj, brzy spolu něco velkého zažijeme!

Aby měl představu, co třeba, mohla bych mu ukázat nějaké fotky ze zájezdů už odjetých, ale nevím, zda by batoh z toho něco měl. Moje oblíbená cestovka je na tom tak zoufale, že obesílá lidi, kteří s nimi jeli vícekrát a přijímá - poprvé - přihlášky bez toho, aby se platila záloha! Tak už jsme s kamarádkou na jeden přihlášené ( kamarádka bude mít v červnu výročí dost kulaté na to, aby se řádně odměnila ). Snad to klapne a zájezd se pojede.

Kdyby optimismus zabíjel viry, polovina zeměkoule by s covidem neměla problém, protože můj optimismus by ho zničil přinejmenším v Evropě a blízkém okolí. V ostatních částech světa by si holt museli pomoct sami. Jestli mi hrábne, posadím si nový batoh na záda, dám si tam svačinu a lahvinku s magnezií a půjdu si prohlížet blogy, ve kterých jsou od mých milých KOČEK/blogerek fotky z výprav za sněhem a do přírody.

( jako kdysi moje dcera, která dostala na Vánoce školní brašnu a pak vždy kvečeru seděla na posteli s brašnou na zádech, před sebou fungl nový penál a kreslila si - a po prázdninách šla do 1.třídy )

Vaše  Jiřina z N. - v rodině nazývaná Zikmund a Hanzelka.
























Fotky s datem jsou z aparátu sestry.

20 komentářů:

  1. Jiřinko, vyloudila jsi mi úsměv na tváři po ránu. Za to ti děkuji. A krásné fotky. I já jsem optimista, bude líp.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martičko, to je sebeobrana! Moc vás zdravím, Kožíškovi. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. A pak, že to nebude o chlapech, na fotkách samém fešnej gondolier😊😊😊
    Jasný naděje umírá poslední a křídla nám ještě ( snad) nezakrněla☀️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, ale dost nám je covid přistřihl.Jdu alespoň na procházku, napadlo trochu sněhu.Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Po optimistických písmenkách krásné fotky vyvolaly u mne vzpomínku, kdy jsem se zrovna tam taky procházela a užívala si to.
    Pěknou neděli, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Být v Benátkách s nějakým miloušem v mém mladším věku, bych brala, nepovedlo se, tak jsem vzala zavděk jindy zájezd se sestrou. Byla jsem tam dvakrát a nestačilo, jela bych zas. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Tam nám bylo krásně,ale také ten den bylo příšerné vedro a vadily mě zástupy lidí.Na gondole jsem si připadala,jak v jiném světě.My do ciziny už nepojedeme,ale těším se na pár výletů,které mám v plánu.Hlavně nemáme všechno procestované u sestry,mám pořád ty tipy od tebe na další tvrze.Cestujeme pořád,ale v rámci našeho kraje a nebo někde poblíž.A snad se nám povede pár dnů na dovolené,kam nás chtějí naše děti poslat k našim 70.
    Určitě se nám všem naše sny splní.
    Jiřinko,měj hezkou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, Kolínsko mám taky v plánu, neb jsem vše zatím neprobádala, Krnovsko a další místa, už bych jela. Moje plány bobtnají a kochám se alespoň na mapě.Jituško, ať se ti vše splní. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, pobavila jsi mne. Také věřím, že batůžek brzy vytáhneš vyvětrat a moc bych si přála, aby to letos mohlo být i za hranice. My chceme k moři, tak uvidíme, jak to bude v létě s "K" vypadat. Krásné fotky, jsou opravdu pozitivní, stejně jako Ty.
    Přeji hezkou neděli. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, kéž bys měla pravdu a tobě přeji, aby i vám plány vyšly na jednušku. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, to jsou nádherné fotografie z Benátek...Také bych nějaké vyhrabala, ale já jen z Benátek nad Jizerou... . Já také přehazuji fotobatoh z místa na místo a chození " kolem komína" už mě také moc nebaví. Doufám, že budeme moci brzy využít k cestám České dráhy, kde máme dostatečně předplaceno na tento rok a zatím jsme po zaplacení režijek nikde nebyli, tak že ani nejsou aktivované ve vlaku. Také máme od vánoc poukaz od ježíška na prodloužený víkend "all inclusive" kdekoli v Česku a zatím se z něj raduji jen pohledem...Tak doufejme a modleme se, aby bylo líp. Přeji Ti krásné dny ve zdraví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, díky, i Benátky nad Jizerou mají co nabídnout. Jen co bude líp, vynahradíme si vše. Pa Jiřina z N.
      V út kvečeru podám info.

      Vymazat
  7. Jiřinko,moc jsi mně pobavila.Ano musíme být pozitivní(v myšlenkách),doufat,že se vše v dobré obrátí.Zatím to tak nevypadá,ale pořád věřím,že plány,které na letošek mám,výjdou.Loni jsme až na pár výletů a dovolenou,seděli doma.Ráda jsem se s Tebou podívala na krásné fotky.Já prostě věřím,že bude líp!Musí.Tobě přeju pěkný večer a zdravíčko.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, tohle mi moc pomáhá, když mi lidi drží palce, snad to bude dobré, v út budu vědět víc. Zatím se opatruj a neupadni na ledu. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, krásné fotky z Benátek. 👍👍👍 Asi to byla jakási telepatie, že já měla stejný nápad a konečně se pustila do pokračování naší poslední italské pouti. A kde? Samozřejmě, že v Benátkách. 😊
    Já nic letos neplánuji, čekám, jak vše dopadne. Loni jsme dovolenou rušili, storno poplatek jsme pojali jako příspěvek cestovní kanceláři.
    Bohužel se mi toho optimismu tolik nedostává, když vidím ty kašpary v televizi, mám přímo vražedné choutky. 🤣
    Měj hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, mám výhodu, že na televizi koukám jen na vybrané pořady a na politiky ne. Nechci, abych byla sprostá a nebo mě odnesl čert.
      Články na blog připravuji dost dopředu a pak se stane, že jako v dnešní Toulavce mají Kumburk krátce po mně, hihi.
      Konečně i u nás trochu sněhu a tak - jsem šla dnes na sníh. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko, díky za Tvůj optimismus a krásné fotky. Škoda, že to na ten proklatý covid nefunguje.
    Ale užila jsem si krásné fotky.
    Při Toulavce jsem na Tebe myslela jako každou neděli. U Objektivu jsem šla vařit. Ještě, že můžeme cestovat alespoň virtuálně, viď. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, tentokrát manžel pravil u Toulavky, jdou po tvých stopách.
      Někdy se stane, že dají příspěvek, kde jsme nebyli, hned zapíšu do paměti.
      Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Díky tvému příspěvku jsme tady začali vzpomínat na naše návštěvy Benátek.
    Jiřinko, díky! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě těší, že si vybavíte hezké chvíle, já u první návštěvy Benátek měla hrůzostrašnou příhodu, ale vše se nakonec vyřešilo.Jiřina z N.

      Vymazat