sobota 27. února 2021

Rozlítaný kůň

 


Nějak takhle si připadám, když se poddám své fantazii a plánuji buď změny v bytě nebo cesty za poznáním...ta kobyla/fantazie mě veze a peláší se mnou, a já se držím hřívy a bojím se, abych nespadla a nenatloukla si. Koukám, že jsem se nestihla ani pořádně obléknout a nachystat, to už tak bývá, že fantazii se meze nekladou a dělá si s námi, co chce. Zato pak to vystřízlivění, to je obvykle nepříjemné a skličující, když si musím přiznat, co z toho půjde a nebo nepůjde uskutečnit.
Milé KOČKY,
jakpak to máte s fantazií Vy?
Ono něco jiného je být mladý, zdravý, zaměstnaný a při penězích, a něco jiného pak žít v důchodu, s několika neduhy a z peněz, které vám určí soc. systém, vypočítaných z platů, které jsme brali kdysi. Aby to však nevypadalo, že si stěžuji, přilepšovala jsem si brigádami, na poslední jsem byla ještě počátkem r.2019, aby bylo na cestování. A nyní covid paradoxně šetří moje peníze!
Co tím ale chci říct? abyste na nic nehleděly a fantazii si pěstovaly. Podporujte ji, přiživujte hezkou knížkou nebo filmem, někdy stačí i jen zajít do přírody, jak to dokazují snímky mnohých z vás.
Tak, ať se daří.

10 komentářů:

  1. Jiřinko, ráda sním. Většinou o nějakých cestách, jak jinak...
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, je fakt, že mám někdy myšlenky hodně rozlítané, ale jindy je ukočíruju.
      Užij si hezké dny víkendu.Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Snění je zadarmo...ovšem všeho moc škodí😊
    Holt si každý musíme najít nějaký záchytný bod, aby se z republiky nestal jeden psychiatrický ústav ☀️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak u mne není v tomto případě covid vinen, já si vymýšlím různé výlety a nebo změny v bydlení průběžně, už od mládí. Asi mě to nepřestane bavit nikdy. K velké hrůze manžela, který nikdy žádné změny v bytě nechce.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jéjé Jiřinko,taky ráda sním A když se mi podaří nějaký ten sen,přání uskutečnit,raduji se jako malá holka.Moje sny jsou taky většinou z oblasti cestování,bydlení.A přesně jak píšeš,covid mi teď šetří peníze,ale až skončí,tak se rozjedu na výlety a na to se velmi těším.Teď si tedy sním u cestopisů,Toulavky atd.Taky nějaké malé změny v bytě,radosti si dělám,to se musí.Že jo.Měj krásný víkend.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, tak to hopni na mého koně a projeď se, dobrý vítr do vlasů!!! Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, i já ráda sním a moje fantazie, je někdy hodně bujná kobylka.😃
    Měj hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, to je dobře. Pěstuj si ji i nadále. Starý suchar je nuda. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko hezky jsi to napsala. Já zrovna patřím mezi ty lidi, kteří se neumí nudit. Prostě vždycky si něco najdu a kdyby nebylo co, tak stačí vyházet prádlo ze skříní a začít přebírat a je o zábavu postaráno. Vyjít si do přírody za každého počasí není pro mě problém, jen se v dešti nedá fotit. Kompaktem jsem si to troufla, byl malý, a šel schovat do igeliťáku, ale zrcadlovkou si to netroufnu. Cestovat se nedá už ani do sousedního města se nedá jít. Ještě že nám nepřikázali cesty jen do jednoho km od místa bydliště. To bych byla " nahraná ".Než dojdu k lesu, tak to mám skoro kilometr a jít na Dymník bych vůbec nemohla. To už jsou od nás nahoru 4 km. Hlavně jde o to, aby to všichni dodržovali a ten zmetek "C" už konečně začal mizet. Přeji Ti příjemné a klidné dny a opatruj se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, ve všem máš pravdu. Včera cestou do obchodu jsme potkala tolik lidí bez roušek, až mě to zaskočilo a dokonce některé osobně znám a nechápu to.A neměli roušky ani na krku, jako, že si je pak nasadí. Co dodat?Dobrou noc Jiřina z N.

      Vymazat