čtvrtek 25. února 2021

Tentokrát jinudy

 Volali mi z Karlova náměstí, abych se přišla ukázat, že se mám vmáčknout neobjednaná. Tak jsem si v úterý ráno přivstala a dojela do Prahy. Celou cestu byla mlha a teplota kolem nuly. Řidič busu jel, jako by nás ukrad a nic mě netěšilo, myšlenky se také držely kolem nuly. Odbyla jsem si tam nezbytné, dostala jsem vějíř žádanek a budu běhat po doktorech. Vetřelec to nechce vzdát jen tak.

Pak přišlo to lepší - vysvitlo sluníčko, já jsem měla v tašce malý fotoaparát a jeden hlásek sice špital, ať skočím na tramvaj a do metra a mažu domů, ale ten druhý žadonil, potvora, prý, kdo ví, kdy zas bude hezky a že bych se mohla jít trochu projít, že skočit do tramvaje nebo do metra můžu vždycky, brzy druhý, poťouchlý hlásek toho prvního přemluvil, bylo rozhodnuto.

Milé KOČKY, 

prošla jsem Karlák, vzala jsem to do Spálené ulice a pak jsem zapadla na Staré Město a brázdila jsem to cik - cak, až jsem se došourala  na Staromák, do Pařížské jsem si nezašla zašopovat, ale zafotit, i když, kdyby zde prodávali zlevněné nohy, pár od kolen dolů, koupila bych si hned dvoje, jedny do střevíčků na tancování a jedny do pohorek na výlety...ty moje už mají záruční dobu prošlou...stejně měli všechny ty obchody zavřené,  jako pravá, česká důchodkyně bych tu neměla ani na sponku do vlasů. Pak už jsem se dopracovala  k Právnické fakultě, kde jsem si sedla na sedmnáctku. Jenže u Holešovického nádraží jsem ještě vystoupila ( na dvě fotky ) a pak teprve dojela na konec Prahy a domů. Mlha ( kupodivu ) se válela  od Prahy až k nám a prý tu ležela celý den, jak tvrdí manžel.

Když odpustíte množství fotek, můžete se projít se mnou. Nafotila jsem těch domů skoro 200, ale dnes jsem se často dívala po detailech, domovních znameních a soškách. Šla jsem sama a nikdo mě nepopoháněl. Díky malému množství lidí v ulicích jsem neměla problém. (Rozhodla jsem se ignorovat lidi bez roušek a nepočítat je).











kostel sv. Jiljí



































Tak zase příště, na některé z ulic Prahy...?




24 komentářů:

  1. Krásné fotografie i brouzdání Prahou. Tam je vždy na co se dívat a co obdivovat. Moc hezkými místy ses procházela. I tady chodi po meste dost lidi bez rousek. Venku prý je nosit nemusí. No my s rouškou chodíme. Raději něco než nic. Krásný den Jiřinko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, já taky všude s respirátorem, protože kdybych se měla prát ještě s covidem, kam bych přišla.Už takhle na všechno kašlu ( to je vtip).
      Pěkný den a mějte se dobře. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jinudy, ale stejně - krásná a milovaná místa, domy i detaily vidím a kochám se.
    Jiřinko, doufám, že po oběhnutí lékařů bude všechno Ok a oblažíš nás dalšími takovými fotkami.
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, mě to baví, jen tak chodit a koukat, občas něco cvaknu a pokaždé najdu zase něco, co tam minule ,,nebylo,,.Teď není tolik turistů a tak je víc ,,placu,, na zastavení a pokochání se. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, díky za připomenutí míst, kde už jsem dlouho nebyla a pravděpodobně jen tak nebudu. Měj klidný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, byla bych ráda, kdyby sis to mohla taky oběhat. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Krásně jsem se s Tebou zase prošla a prohlédla vše, co jsi nafotila.
    Pěkný den, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, udělala jsem to ráda a těší mě, že se líbí.Je to povzbuzení pro příště.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. To byl pěkný špacír👍☀️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, byl. Díky za návštěvu u mne na blogu. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Důvod k návštěvě Prahy nicmoc, držím pěsti.. ALE fotky se Ti podařily, a snad ses i potěšila. Já v Praze nebyla asi 2 roky, a Tvoje fotky mi připomněly, že mi chybí.. a připojuji se k Slunečnici, hned tak nebudu... smutnééé. Lenka kočka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, taky jsem tam v r.2019 jezdila jen na chemky a osm měsíců z Prahy viděla jen šmouhy...víš, co mě zaráží, když se procházím Prahou? - že je tam v chodníkách tolik děr a kostičky z mozaiky poházené okolo.Tam by se hodila parta dlaždičů a mohli by i mluvit jako dlaždiči, ten Hřib by si je měl pořídit. Měli by práci na léta dopředu.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Praha je prostě nádherná a už jsem ji neviděla z tvého pohledu několik let. Přestali jsme tam nějak jezdit. I neteř se nám z Prahy odstěhovala na velký okraj. Prošla bych se však hned, bez turistů je k lepšímu vnímání.
    Hlavně odolávej útokům všech vetřelců!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, vynasnažím se. Jenže tam občas musím, ať chci nebo ne. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Bolí mě nohy z dnešní procházky a tak jsem ráda, že další procházka Prahou je virtuální. Moc Ti rozumím, jít, dívat se a nacházet zajímavé detaily. A v Praze je jich určitě nepočítaně. Ty nám určitě ukážeš i další krásné fotografie. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, mě to moc baví, nejen v Praze. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Moc hezká procházka krásnou Prahou. Fukčarinka

    OdpovědětVymazat
  10. Jiřinko, udělala sis pěknou procházku Prahou a báječně jsi jí zdokumentovala.👍👍👍 Je zvláštní vidět Prahu bez lidí, zejména v místech, kde bývají davy.
    Měj hezké dny a opatruj se. 🍀💓

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, v určitých místech se mi líbila vůně trdelníku, ale 60,- Kč jim nedám.Nehledě na to, že prodavačky mluví s ruským přízvukem, to mi přijde divné.
      Hezký podvečer Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Jiřinko, příště půjdu zase a moc ráda. Těším se. Měj se hezky. J

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak se dá bez nákazy cestovat alespoň na blogu. Hezký podvečer přeji. Jiřina z N.

      Vymazat
  12. Jiřinko,zase jsi nám sem dala krásné fotky Prahy.Ráda jsem se s Tebou prošla,pokochala se.Chtěli jsme na jaře do Prahy,ale vidím to špatně.No,ona nám neuteče,bude tam pořád Jen to všechno trvá hrozně dlouho a ještě bude.Měj se dobře a přeju moc,moc zdravíčka.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, teď, v této šlamastice, je lepší jít do lesa a ne do měst. Ale když už tam musím k doktorovi, využiju to. A podělím se s vámi všemi...Jiřina z N.

      Vymazat