pondělí 8. března 2021

Ve Vídni

V našem městě bývala jedna cestovka a tak jsem tam zašla a zakoupila dvě místa na jednodenní zájezd do Vídně, není to aktualita, je to již několik let, cestovka už neexistuje.

Milé KOČKY,

manžel se zdráhal, jako vždy, když má jet někam busem a ještě do ciziny, i když, Vídeň a Budapešť spolu s Prahou by měl, podle mne, vidět alespoň jednou každý. Obnášelo to sice trochu nepohodlí, odjezd byl odtud ve 4 hodiny ráno, a to vadilo hlavně mně, ale pospávala jsem chvílemi v busu a cesta utekla. Takový zájezd je rozplánován a pokud chodíte s průvodcem, nemusíte mít obavy, kdo chce chodit sám, zjistí si jen, odkud a v kolik je odjezd a může se pustit na ,,volnou nohu,,. Můj manžel, ač neumí německy, se mi hned zkraje ztratil, takže jsem ho téměř 3/4 hodiny hledala a jako na potvoru měl vypnutý i mobil, což obvykle nemívá. Takže, když jsem ho náhodně našla, byla jsem nasupená a připomínala jsem trochu papiňák. Posléze jsem vychladla a dále už to byla idylka. Nafotili jsme spoustu obrázků - ( je velmi zajímavé, že doma, na mých snímcích, vidíme spoustu domů a fontán a parků a soch a na manželových mladé ženy, středně staré ženy, jako bychom byli každý na jiném zájezdu, hihi, přeháním, aby bylo veselo!!! ) - prošli jsme si, co se dalo, odpoledne nás odvezli do Schönbrunnu, kde jsme si v klidu prohlédli vnitřek zámku a především rozlehlé zahrady. Problém nastal pouze večer před odjezdem, když nám bylo oznámeno, že naši průvodkyni odvezli do nemocnice a čekalo se, až nám ji rakouské zdravotnictví vrátí. 

Přijměte pozvání na moji první návštěvu hlavního města Rakouska ( ty další už byly v pohodě. ).

Pokud tan někde uvidíte mne, je to focené mým mužem.



tady je jasné, že vnučky byly ještě hodně malé!





































27 komentářů:

  1. Jiřinko, krásné vzpomínky. Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwko, to je zajímavé, že zájezdy a výlety si pamatuji, ale co bylo včera k obědu, ne. hihi. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Moc hezké fotografie i vzpomínky. Zajímavý výlet a jistě nádherný. Syn Pavel i vnučka Katka byli z Vídně nadšení hlavně z Schönbrunnu a vídeňské ZOO. Krásný den Ti přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, my jsme s mužem tehdy chodili po parku a u plotu, kde je ZOO. Naši mladí kvůli pandám jednou byli s dětmi v tamní ZOO, ale oni tam byli autem, spali u kamarádky dcery, s kterou studovala a Hanka se pak do Vídně vdala.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Ve Vídni jsem byla dvakrát. Poprvé brzy po revoluci a měly jsme s kolegyní nepříjemný zážitek, podobný jako ve filmu Pretty Women. Docela nás to otrávilo,nečekaly jsme takovou reakci od prodavaček. Ale město jako takové jsme si užily. Druhá návštěva byla už úplně OK.
    Heký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já to obvykle praktikuji tak, že nejprve chodím s průvodcem a pak si jdu po svých - vím, co chci vidět.Taky mám pak čas si v klidu fotit.Nebo si někde sednu a dám kávu či černé pivko.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, jak čtu, ty nemáš na cestách o zážitky nouzi :o)
    Ach, Vídeň. Už jsem tam byla tolikrát a nikdy mě neomrzí, vždycky musím jít na svá oblíbená místa (třeba květinářství vedle Sv. Štěpána) nebo Hundertwasserův dům a pak objevit něco nového.
    Děkuji za krásnou připomínku, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já tvrdím, že Praha, Vídeň a Budapešť se neokoukají. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. S Vídní mám splněno. I když tedy... byly jsme tam s dcerou na advent, takže se šlo klasika Schönnbrun, sv. Štěpán, Hofburg a pak trhy u radnice. Víc jsme z města neviděli...ale i tak jsem byla spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, zrovna ve Vídni jsem byla vždy v létě a ač jezdím moc ráda na adventní záj. od r.2007, ve Vídni jsem o Adventu ještě nebyla.Mohlo by to být taky hezké. Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Tak určitě to stojí za to, je to zas něco úplně jiného. No já bych si jí zas střihla ráda někdy v létě...

      Vymazat
  6. Před mnoha lety jsme Vídní projížděli s nejmladším synem, trochu času jsme měli na zámecké zahrady a pár památek. Je lepší jet na poznávací zájezd a nechat se vést průvodcem, vidí člověk více než když "bloudí" sám :-). Já bych hned někam jela!
    Měj se krásně Jiřinko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, ono je to i o tom, že pokud umíš cizí řeči, máš vyhráno, já umím pár slov německy a ještě méně anglicky a tak se ráda nechám vést průvodcem, který ví, co v kterém městě na zájezdu je hodno návštěvy.A pokud mám mapku, tak se pak mohu vydat i sama, ale abych někam do ciziny jela jen tak, to ne. Manžela jsem přemluvila jen k pár jízdám za hranice a do velkých měst by mi nejel.Pohraničí v Rakousku nebo v Německu nebo v Polsku ano, ale už si teď netroufá.Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Také jsme takový zájezd s manželem absolvovali. Vídeň se mi líbila moc ☺

    OdpovědětVymazat
  8. Krásný výlet do Vídně. Jak čtu, tak se s manželem nenudíš. -)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, on se ještě divil, co řeším.Zlaté kamarádky na cestách.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko, krásné prosluněné fotky.👍👍
    Poprvé jsem byla ve Vídni v prosinci 1989. Tehdy Rakousko udělalo gesto a prodávalo na náš pas šilinky, tuším, že za 500 Kč. Muž vzal pasy, vyrazil do centra a já se vydala naproti mamince na Florenc. Divila se, proč na ní nečeká zeť s autem. Večer, když jsme seděli, zeptala se, na co ty šilinky budeme potřebovat. "Třeba se tam někdy podíváme". A pak se zeptala, proč nepojedeme zítra, když je u nás a o děti se postará.
    Vyjeli jsme ve dvě ráno, původní záměr podívat se jen za hranice do Gmündu padl a my se vydali do Vídně. Předvánoční atmosféra, trhy, které jsme neznali a spousta lákavých věcí. Poprvé v životě jsem viděla čerstvé fíky. Sice jsme zabloudili, dlouho hledali auto, ale byli jsme nadšení, že už můžeme cestovat.
    Měj hezký den. 🍀💓

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, těsně po revoluci jsem byla s dcerou o Adventu v Chamu a moc se mi to líbilo.Ale fotky bych teď asi hledala marně. Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Zmínka o ženách na fotografiích tvého muže mě opravdu pobavila :D. Ve Vídni jsem nebyla, ale určitě bych se tam ráda podívala, je to krásné místo :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko, legrace musí být ( ale na každém šprochu je pravdy trochu ).I když - taky mám ze zájezdů několik fotek krásných žen, vidíš, kdybych nebyla truhlík, mohla jsem je vyhledat a k MDŽ je zveřejnit, byly to jak účastnice zájezdu, tak cizinky.
      Polepším se, až nebudu vědět, co dát na blog. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Vídní jsme hlavně projížděli,když jsme jeli někam na jih,ale i tak jsem viděla,že je Vídeň krásná.A tvoje fotografie mě s ní aspoň trochu seznámily více.
    Jiřinko,měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, pro chlapa řidiče to není, aby tam jel a večer zase zpátky, ale na zájezdu to je jiné, nebo se tam pár dní ubytovat. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  12. Jiřinko, pěkné vzpomínky na Vídeň. Byla jsem několikrát a jela bych klidně zase. Hned teď.Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, myslím, že tohle město nikoho nenudí a neurazí. Jiřina z N.

      Vymazat
  13. Jiřinko, díky za připomenutí. Zavzpomínala jsem si na Vídeň s tebou, byli jsme tam několikrát i s dětmi. Měj pohodový den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se mi líbí, že víme každá, o čem je řeč. Martino, hezký podvečer. Jiřina z N.

      Vymazat