pondělí 29. listopadu 2021

Chcete zimu?

 Tak to u nás v Polabí těžko dostanete, to musíte třeba....na sever, k bráchovi mého muže, do Lobendavy. Takhle například jednou u něj panovalo pár dní zimní počasíčko!

Krása, milé KOČKY, byla vykoupena větší sumou za uhlí, ale nádhera to byla, to zas jo.



Líbí?


15 komentářů:

  1. Jiřinko, nádhera! Přijde mi až neuvěřitelné, že jsme to měli včera i u nás...
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Jsme taky hodně dole, takže sněhu tu bývá pomálu, ale včera i tak nějaký byl, byť ho do rána moc nepřežilo. Jo, koukat se na takovou zimu z vytopeného pokoje, to je něco! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jiřinko, krása to je. Teď si užívám pohled na zasněžené okolí našeho domu. Ovšem až půjdu na nákup, tak už se kochat nebudu a budu dávat pozor, abych sebou někde nepraštila. Jeden zasádrovaný stačí.
    Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
  4. Líbí, ale v mém věku, už jen za kamny😁 Máme dnes ráno, tak akorát fotogenický pocukrováno to mě stačí!

    OdpovědětVymazat
  5. Jiřinko, na pohled krása, takhle z okna... Nerada v tom ale řídím auto, když je to přimrzlé, nebo hustě sněží a špatně vidím. Ale fotogenické to určitě je. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Jiřinko přesně takové zimy si tady pamatuji. Dokonce si z dětství pamatuji tak vysoké závěje, že jsme z domu museli ven vylézt oknem a odházet závěj od dveří, aby se daly otevřít. Ten rok také byly tak zvané " uhelné prázdniny". My, coby děti, jsme to uvítaly, stavěli jsme s klukama bunkry v hromadách sněhu, ale dospělým to nadělalo plno starostí a to ještě tehdy nejezdila žádná auta. Jsou to vzpomínky na ty opravdové zimy. Přijít to dnes, tak nepůjde nic a bude kalamita jako hrom...Přeji Ti krásný advent.

    OdpovědětVymazat
  7. Jiřinko,nádhera!To je jako z pohádky.U nás v sobotu ráno taky pocukrováno,večer už nic.Včera trochu padalo,ráno zase nic.Ale kouká se na to moc pěkně,z tepla pokoje.Hezký advent.Marťa.

    OdpovědětVymazat
  8. Moji milí, moc ráda jsem si pročetla vaše komentáře. V té Lobendavě měli takovou zimu nedávno, pár let zpátky.Já si pamatuji, když byla dcera malá, chodila do školky, že jsem ji nosila v zimě na zádech, ve sněhu by nebyla vidět a to je ročník 1970. U nás, na okraji Rbk., neprotahovali cestu a pokud jsme si pěšinu proházeli, do rána to bylo zaváté.
    Mějte se dobře a rádi. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  9. Líbí. Ráda fotím zimu a včera jsem pár fotek také udělala, i když nebe nebylo blankytné, ale šedivé.
    Jiřinko, přeji hezký večer. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, tobě také klidný večer, ale pro tvé sl. cesty nastane nepříjemné období.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Takovou nádheru jsem dnes viděla na Kozákově.U nás sníh není,ale konečně se dnes na chvíli rozpustily mraky a tak říkám manželovi jedem,jako každý rok fotit první sníh na Kozákově.
    Jiřinko,měj hezký večer

    OdpovědětVymazat
  11. Moc pěkné. U nás vydržela ta krása jen chvilku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie, zima by měla být krásná a krátká, ale kdo na mne dá? Jiřina z N.

      Vymazat