neděle 14. listopadu 2021

Dáreček

 Pro všechny příznivce zimy a spešl dárek pro Járu z Rbk:

To jsme si takhle před lety namátkově vyrazili s mužem na Tolštejn pod horu Jedlová na dohled od Varnsdorfu nebo, chcete-li, kousek jižně od Rumburku a risk se povedl. Bylo to tam jako v Mrazíkovi, když Děda Mráz svojí Mrazilkou prvně udeřil.

A protože si to nepamatuji, kdy už jsem to na blog dávala a protože stejně jsou z dřívějších článků fotky vymazané - nabízím je tu znova: 

milé KOČKY,

i takto může vypadat zima v Čechách, když se zadaří: 

( tehdy jsme, zcela výjimečně, na Jedlovou nešli ).






















Járo, prvně jsem tu byla, když mi bylo ani ne 19, neuvěřitelné, a na Jedlové, když to tam bylo ještě jako ruina...


16 komentářů:

  1. Jiřinko moc ti děkuji za tento úžasný dárek. Tato místa miluji a aspoň jednou ročně tam jdeme. Naposledy jsme tam byli letos na jaře s mladými a loni jsme tam slavili sami dva tajné zlatou svatbu.Také se podívám na zimní fotky a zkusím vybrat některé na oplátku. Moc ti děkuji. Udělala jsi mi radost. Pa a hlavně ať je ti lépe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, tak to mám radost, že ti dáreček přišel vhod.
      Jednou na podzim jsme tam byli i s vnučkou, když jí byly 4 roky, to jsme byli na krátké dovolené ve Starých Splavech a na Tolštejn jsme jeli vlakem.Dali jsme si palačinku a šli zpátky na Jedlovou na vlak.
      Tak uvidíme, zda letos přijde taková zima...
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, tak to je zima přímo pohádková. Takovou jsem už hodně dlouho neviděla. Měj pohodovou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, tady v Polabí je to bída, ale pokud se člověk vydá na Šumavu, do Jizerek, do Krkonoš a nebo k Pradědu, tak může pěknou zimu natrefit, jenže letos to u nás s mužem na velké zimní výlety nevidím.
      Pozdravuj muže a kočku! Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, ach! Snad zažiju alespoň jeden takový den letošní zimu...
    Měj pohodovou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, přeju to tobě i tvým blízkým a pejsanovi. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, krásné zimní fotky. Jako z pohádky. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, bylo to náhodné setkání s pěknou zimou a dodnes ty fotky ráda vidím.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko,to je překrásné.Zimní pohádka.Tolštejn znám,byli jsme na hradě ubytováni.
    O takové zimě sním a jak budu vědět,že u nás v Krkonoších napadnul sníh,hned tam vyrazíme.vrcholky už bílé byly.U nás dole se sněhem moc nepočítám.
    Měj hezkou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, to ti věřím. Já zas ráda koukám na Krkonoše pod sněhem z Kozákova.
      Tak snad bude paní zima štědrá a bude taková ta pravá, bílá a zmrzlá, ale ne moc dlouho, cena plynu a el. je moc vysoká! A naše wawky jsou nenažrané...Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, to jsou nádherné fotografie zimní přírody, přímo pohádkové. Takovou procházku bych si dala líbit.
    Měj pěknou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, tam by se ti líbilo, my jsme chodili na Jedlovou celá parta poslední sobotu před Silvestrem každý rok a někdy i během roku několikrát, Udělali jsme tam v restauraci útratu a pak jeli vlakem domů. Čepují tam Ježka!To bys měla znát!
      Pac a husu Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Krásné zimní fotky,fakt to vypadá jak z pohádky.Takovou krásnou zimu,bych si přála,ale moc s tím nepočítám.Většinou napadne po svátcích a dlouho nevydrží.Uvidíme,třeba to bude letos jinak.Procházka v takovém čerstvém, měkkém sněhu,kdy to hezky křupe pod nohama,to je paráda.Měj se pěkně.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, taky to mám ráda, takovou čistou a zmrzlou zimu se sluníčkšm a modrou oblohou...párkrát jsem to zažila na Šumavě, nebo u Praděda, kam jsme hodně jezdívali.Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko, zimu miluji, už sice nejezdím lyžovat, ale pro takovou zimu si jednou ročně nebo objeden rok zajedu a vyšlápnu na Pustevny a Radhošť. Podařilo se jednou i v děsné mlze, namrzající nejen stromech, ale i na chloupkách v nose....Ale ten slastný pocit u grogu v horském hotelu na Radhošti stál za to a celý výlet proměnil do romantického vnímání. Těším se na sníh, ale nemám ráda městskou špinavou břečku. 🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme stejně, na Šumavě jsem byla několikrát nadšená, co tam je za krásu: modré nebe, slunce, mráz...totéž na Pradědu a nebo u nás na Děčínsku...Jiřina z N.

      Vymazat