pátek 10. prosince 2021

To byly časy

 Viď, Jano, když ještě neřádil covid, to jsme se počátkem roku rozhodly, na který zájezd pojedeme v létě, na který o Adventu a bylo to. A dneska, aby si jeden dělal starosti, jestli se vůbec někam podíváme. Mezi tím jsme si koupily náhodně něco menšího a poznávání nebralo konce. Proložily jsme to výlety po republice, pak nějaká ta dovolená s manželaty, zkrátka, jak říká můj dobrý známý, dobře už bylo.

Jenže, milé KOČKY, žít se musí, ať se děje, co chce.

Tak třeba vás naladí a rozveselí, když si tady zopákneme jeden dřívější adventní zájezdík na pár dní do Salzburku a okolí, do obce, kde vznikla hitovka Tichá noc. Kdo z nás si teď pamatuje, že jsme tehdy neměli moc pěkné počasí, ale nijak nás to netrápilo a odvezli jsme si krásné vzpomínky a spoustu fotek.

Provětraly jsme tam i kavárny, koupily nějaké ty ozdoby, perníčky a Jana i pečené kaštany. 

Moc ráda vás po některých těch místech provedu: třeba salzburský trh měl pro mne kouzlo, neb byl samá kytka.Také se musely navštívit výstavy betlémů, jak jinak.


























Berte to, prosím, jako můj soukromý boj proti covidu.

19 komentářů:

  1. Jiřinko,máš pravdu,žít se musí ať se děje,co se děje.Covid tu s námi může být i nadále a žít ve strachu nemá cenu.My žijeme pořád stejně akorát,že tam,kam se má chodíme s respirátorem.
    Trhy jsou nádherné,bavilo by mě to tam procházet.To je věcí až oči přecházejí.
    Měj se hezky snad je ti dobře

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já na ty adventní jezdím pro poznání - moc nic nekupuji, ale je fakt, že pár ozdob a něco mlsného jsem jako dárky dovezla vždy.A že jsme si tam samy také něco dobrého daly, to jo. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, moc děkuji za krásné vzpomínky. Je pravda, že když jsem před pár lety viděla v Německu poprvé ke koupi ty amarylisy do vázy, byla jsem v úžasu nad tou krásou.
    Je pravda, že ty trhy a nějaká ta adventní radost opravdu chybí.
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, v pondělí jsem jela navštívit dceru, tak jsme jí na Hlaváku amarylis červený koupila a jednu větev eukalyptu pro vůni.Měla radost.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, moc hezké fotky a vzpomínky. Snad se za rok budeme moct kochat krásou adventních trhů.
    Měj klidný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufejme, že to jednou s tím covidem skončí. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. To je nádhera! Děkuji, Jiřinko, když už nemůžu vidět trhy reálně (a tak jsem se na ně těšila!), tak alespoň takhle...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko, je mi líto hlavně těch pražených mandlí a lískových oříšků, co jsem dceři vždy vozila a letos jen štolu. Nu, snad příští rok bude líp. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Hezké to bylo!!! Připadám si, jako Indián zašpérovaný v rezervaci kolonizátorama😒

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reni, já si myslím, že třeba ty vánoční trhy, pokud by se lidi chovali opatrně, by nemusely být zavřené? nebo jo? V kamenných obchodech to jde a venku ne? Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Parádní fotky, jen doufám, že se nějakých těch trhů ještě dočkáme a nebudeme si je muset připomínat díky fotkám. Měj se a užívej si víkend pěkně v klídku 😉

    OdpovědětVymazat
  7. Jiřinko, jak mi ty trhy chybí. Děkuji za nakouknutí za hranice nejen všedních dní. Jo, to byly časy.
    Přeji hezký víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáško, prevít covid nám všem zkomplikoval život, ale naštěstí jsem na něj nebyla nemocná.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Moc hezké Jiřinko. Já jsem letos dostala poprvé amarylis ve vosku, tak jsem na něj zvědavá, snad u mě neumře. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám, Lenko, jeden v květináči na chodbě domu a je to takový chudák. Zapomínám zalévat, jsou tam na zimu i muškáty a snad něco přežije.Květ měl kdysi žíhaný, takový do oranžova. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko,nádhera!Letos jsme měli plány na adventní trhy,ty nevyšly,tak se podívám aspoň takhle.Taky jsem se setkala s názorem,že dobře už bylo,tak uvidíme.Třeba se to příští rok změní a bude líp,kdoví.Moc mi to chybí,prostě trhy k vánocům patří,letos je to nějaké jiné.Taky nerozumím,proč něco jde a něco ne,zvláštní.Měj krásnou adventní sobotu.Marťa.

    OdpovědětVymazat
  10. Jiřinko to je tedy výběr. Já jsem si brambořík koupila před týdnem a do druhého dne zvadl a už se nevzpamatoval. Asi byl přemrzlý...Škoda. Tady byly trhy v pátek na náměstí, ale nic jsem si tam nekoupila i když mě tam lákala krásná záclona. Na manželova slova: "Prosím tě, pojď.." když jsem se zastavila u stánku s krásnými záclonami, řekl jeden trhovec, co tam prodával bačkory z ovčí vlny a kůže: "Chyťte si ju za ruku, aby tu nic neutratila". Prodejce byl docela vzteklý, asi u něj nikdo nic nekupoval. Jinak tam toho moc neměli. Předražené voňavé svíčky, které jsou v obchodech o dost levnější, dřevěné vařečky a doplňky, záclony ( tam bych si vybrala vždycky), čepice, kulichy (manželovi jsem tam jeden nový koupila), korálkovou bižuterii, dětské oblečení, a jedno auto s uzeninami, sladkosti takové ty cukrové, co u nás nikdo nejí. To kdyby měli med, tak ten bych si koupila, ale včelař tam tentokrát nebyl. To mi docela bylo líto. Jezdíme si kupovat med ke včelaři do Lipové, ale letos jsme tam nebyli. Měj se moc hezky a opatruj se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, abych pravdu řekla, já na trhy u nás nechodím a v Rakousku nebo Německu ( případně když jsme byly s kamarádkami v Polsku ) jsem moc nic nekupovala, ale ráda fotím ten mumraj. Taky doprovázím Janu, která kupuje různé dárečky pro své blízké a já jen ty pražené mandle ... v Polsku jsem kupovala manželovi Krowky.Byly doby, že jsme si všude dávala svařák nebo punč a nebo horký vaječňák, ale to už nemůžu.
      Med také rádi kupujeme přímo od včelařů, obvykle někde na něco natrefíme při výletech.
      Jiřina z N.

      Vymazat