sobota 1. května 2021

Jedna vydatná dovolená

 Těm z vás, které sem dnes na můj blog zavítáte a máte potřebu být se vším hned hotové a rychle zase jinam, těm rovnou dnes říkám, zapomeňte na mne. Dnes se buď posaďte s čajem nebo kávou a něčím dobrým k zakousnutí k mému už tak stručnému článečku,  holt budete mít málo času na něco jiného. Protože jsem se rozhodla, když je ten první máj, dát sem popis a fotky jedné naší dovolené, kdy jsme si s mužem naším ,,šuplíkem,, - jak familierně říká manžel autu, vyjeli na Moravu, a to přímo do té nejlákavější oblasti, do vinařské, s bydlením v Kobylí. Oba na to moc rádi vzpomínáme. Vedla jsem manžela cestami ,,vedlejšovkami,, a to se zastavením v Netíně - zdejší hrobka, Náměšť nad Oslavou - přestávka v řízení auta a procházka ke zdejšímu mostu a k zámku, Kobylí, tady ubytování a další dny nás autíčko dovezlo do Hodonína - prohlídka města a zdejší ZOO, jindy na zámek Milotice, do Kyjova, do Buchlovic - na zámek, tady výstava fuchsií,  a vyjeli jsme i na Buchlov hrad, při cestě domů jsme navštívili klášter Rajhrad, ( o Santinim asi víte ),  zastavení v Telči taky nebylo špatné, i když tam jsme nebyli vůbec poprvé, ani naposledy. 

Prosím, milé KOČKY,

berte tyto fotky jako lákadlo k následování: domnívám se, že nebudete litovat, vám, moji milí, kteří to tu také znáte, třeba něco připomenu? My jsme měli velké štěstí, že byly v Bořeticích právě Hody a atmosférou a děním v této vesnici jsme byli okouzleni. Prostě jsme byli v pravý čas a na pravém místě - v září Morava a víno jdou ruku v ruce... Návštěva malé vesničky Vrbice s jejími sklepy mě naprosto uchvátila. Pojďme honem na to:

zastavení v Rajhradě při cestě domů:








poslední zastávka po cestě domů v Telči:






Velehrad :






ej, od Buchlova:







zámek Buchlovice:















výstava v prostorách zámecké zahrady:















vesnice Vrbice a její sklepy:












Hody v Bořeticích:






Čejkovice:






naše, tehdy první, návštěva zámku Milotice:







Hodonín a ZOO:




zastavení cestou na dovolenou: Náměšť nad Oslavou:





hrobka v Netíně: Lobkovická


 
Pozorní si jistě řeknou, ta ženská v tom má hokej, ale já jsem v tom nevinně, nahrála jsem si fotky podle toho, jak šly dny za sebou, ovšem celé se mi to rozházelo a tudíž mi nezbylo, než to nechat tak a popsat k tomu, vo co gou. Přeci to nebudu celé předělávat a trávit na blogu  mládí ( !!! ).

Apropo, na Vinobraní v Mělníku, což máme co by kamenem dohodil, jsem nikdy nebyla! divné...

12 komentářů:

  1. No je to nálož krásných fotek z krásných míst. Taky jsem byla před nějakým tím rokem v Prušánkách, kde probíhaly hody. Byla to nádhera!! Už jen vidět ty kroje.
    Hezkou prvomámovou sobotu, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, některá ta místa jsem viděla jen jednou a jinde jsem to navštívila vícekrát. Ale ty hody, ty mi utkvěly. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Všechna místa, která jste navštívili jsou zajímavá a pořídila jsi moc krásné fotografie. Líbí se mi zámek Milotice i Rajhard, Buchlov i Buchovice, Vrbice, větrný mlýn. Parádní místa i fotografie. A víš že jeden z nejkrásnějších domlů na náměstí v Telči ( dnes bílý s krásnou sgrafitovou výzdobou), byl původně přebílen? Výzdoba pod nánosem malby se objevila až při renovaci fasády v devadesátých letech a bylo provedeno kompletní zrestaurování celé fasády domu. Tolik na okraj. Děkuji za úžasnou podívanou a přeji Ti krásný den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, většinu těch míst jsem chtěla vidět já a jako úlitbu manželovi jsme přidali ZOO a dodnes si pamatujeme jméno tygra Timur.
      V Telči jsme byli mockrát a vždy rádi.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, to je nádherných zážitků z jedné dovolené. To pak z nich čerpáš hodně dlouho, viď? Nádherná místa jste navštívili a tentokrát jich většinu mám projetých i já. :o) Děkuji za připomenutí a za Tvůj pohled na tato místa. Parádní fotky jsi pořídila.
    Přeji vám s manželem pohodový 1. máj. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášenko, však já k tobě taky chodím ráda na výzvědy a vždy se těším tvému pojetí a náhledům. Jen nechápu, jak to ty zvládáš, když ještě musíš řídit auto, já se jen vezu, kochám se a případně si hraju na GPS.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Došla jsem si pro sušenky a kochám se. Měli jste krásnou dovolenou. Většinu míst neznám, ale připomněla jsem si krásné tři dny na Oslavě. Do Náměště jsme dojeli vlakem a odtud jsme vyrazili podél řeky. Bylo to v době, kdy jsme s mým mužem spolu chodili. Tenkrát jsem poprvé spala pod širákem. A Telč je moje oblíbené město.
    Dostala jsi dnes pusu pod třešní? Měj pěkný den. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, do ouška ti povím, potichu, že jsme každý večer ještě popíjeli červené, moc dobré, od našeho ubytovatele.
      Bylo tam zkrátka nádherně. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, pokochala jsem se tvými krásnými fotkami a zavzpomínala na naše putování jihem Moravy. Většinu míst znám, ale Vrbice, Bořetice a Netín neznám. Stejně tak i ZOO v Hodoníně stále ještě je v plánu mých cest. Telč n nádherným náměstím a pohádkovým zámkem, úžasné tapisérie v zámku V Náměšti a obdivuhodná výstava fuchsií v Buchlovicích, kde jsem mezi nimi poprvé viděla plumbago a zatoužila ho mít. Snad se do těch končin ještě někdy podívám.
    Měj hezký a pohodový den. 🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, taky bych ti to přála a proč ne, já sama bych si to s chutí zopakovala.
      Nevím proč, ale na Domažlicku a pak na jižní Moravě mám úplně jiné pocity než kdekoli jinde v ČR.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Musím říct, že až na Netín a ZOO v Hodoníně samá důvěrně známá místa. Když si vzpomenu na zahradu v Miloticích... ach, to byla taková nádhera!
    Jiřinko, měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, snažím se cestou někam a zpátky vidět ještě další zajímavosti, a pokaždé jet jinudy. V místě ubytování vytěžit maximum, ale už máme trochu potíže s nohama a tak manžel občas stávkuje. Jiřina z N.

      Vymazat