pátek 21. května 2021

Kam se ráda vracím

Stává se mi, že hledám nějakou fotku z dřívějšího výletu nebo zájezdu a protože fotíme s manželem oba, máme obvykle se stejným místem spojené dvoje fotky,  podívám-li se na ně, je patrný rozdíl, vidím, že manžel fotí stejná místa jinak, než já. On zabírá různá technická zařízení, čím více rezu a mechu, tím lépe. Já se zase snažím zachytit náboženské obrázky, detaily na budovách, a jak on tvrdí, bouračky a rozvaliny.

Pokud by někoho zajímalo, kam se já ráda vracím a vždy tam najdu něco nového, mohu se svěřit tady tomu blogu a díky němu i vám, mé milé KOČKY:

s rozpaky říkám, že těch míst je mnoho a začnu u nepříliš známých míst: dost často jedeme od nás směrem západním a při jízdě se snadno vyhneme Praze, takže nejsou námitky ze strany řidiče:

Kralovice, Mariánská Týnice, Plasy, Manětín, Nečtiny, Úterý, Bezdružice...a další místa v okruhu těchto vyjmenovaných, třeba Konstantinovy Lázně.Tachov, Stříbro, a dále ke Klatovům, tzn. Švihov a další...

Dovolím si přidat pár starších fotek z této oblíbené krajiny, třeba to někoho z vás nadchne a přiláká na výlet, případně dovolenou? Říkám tomu střelená Střelou.

Mariánská Týnice, v současnosti dostavěná!!!





kostel v Manětíně, tehdy ještě v zuboženém stavu:




 
Stříbro: 





Švihov:









Poznáváte místo, kde se točil Šašek a královna s Bolkem a Chantalkou?

12 komentářů:

  1. Vy se krásně doplňujete - on mech a rez a ty bouračky a rozvaliny! Mimochodem, ty bouračky mě vážně dostaly! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jiřinko, tohle všechno jsou místa mému srdci milá. Do Mariánské Týnice se letos chci podívat, protože byla dlouho zavřená. Manětín mám moc ráda, zámek už je opraven a po působení Lesní správy už moc "památek" nezůstalo. A město s jeho sochami - to je galerie pod širým nebem. Stříbro je úžasné a Švihov je klenot. Z poslední návštěvy jsem s dovezla semínka klokočí, které roste za hradbami. Průvodkyně mi to tehdy dovolila. 😀
    Můj muž nefotí, když má náladu, drží v ruce kameru a točí. A furt se mu tam plete stejná ženská s foťákem.😀
    Měj prima dny. 🍀💓

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, já tě podezírám, že jsme odloučená dvojčata. ( Manžel se mi směje, že vždy vypíchnu nějaké místo v republice a za chvíli jiné), no jo, líbí se mi tu.
      Opatrujte se mi, přátelé. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, některá místa poznávám, také jsme zde byli. Vodní hrad Švihov je nádherný, tam se nám moc líbilo. Je fajn, že s manželem oba fotíte a každý máte ze stejného místa jiné záběry. Hezky se tak doplňujete.
    Přeji vám oběma prima víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášenko, občas se mi povede i toho mého Bručouna překvapit. Vrátila jsem se s kamarádkou z Normandie a manžel hned, že by někam jel. Dáša odjela autem do Opavy a my - druhý den, na výlet: navedla jsem ho na hrad Svojanov - kde jsem na tajňačku zařídila pobyt na tři dny. To opravdu zíral, že budeme spát na hradě!
      Krásný víkend přeji. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko,zdravím.Další výlet s Tebou, ještě že Tě máme...Švihov je moc pěkný. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten se moc dobře fotí! Leni, měj se hezky. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, krásná místa. Souhlasím - když dva fotí totéž, není na fotkách totéž :o)
    Moc bych chtěla do mariánské Týnice, tam jsem ještě nebyla...
    Přeji hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, teď, když to dostavěli, taky to chci znovavidět. A stavte se v Kralovicích u kostela! Krásný den Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko moc krásná místa jsi nabídla pro tipy na výlety . Jestli nám to vyjde, tak bychom tam někde chtěli letos strávit pár dní na poukaz od syna, který jsme dostali k Vanocům. Zatím se můžu jen kochat Tvými fotkami. Hodně míst se opravuje i díky dobrovolníkům, za což si zaslouží obdiv a dík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, ano, v tom s tebou souhlasím, dobrovolnictví má smysl. Já osobně třeba tvrze v Kestřenach obdivuji a moc bych jim přála mnoho peněz.A spoustu lidí, které baví práce.
      Jinak tobě přeji, abys dobře vybrala jak místo, tak počasí, aby se vám pobyt vydařil.
      Moje teta tvrdívala, že si bere dovču před úplňkem a nikdy jí neprší? Jiřina z N.

      Vymazat