neděle 8. srpna 2021

Na dráze

 I tak by se dala nazvat naše letošní dovolená, kdy jsme týden - tedy obě vnučky a já, jezdily motoráčky na všechny strany denně, a tak jsme daly vydělat jak Českým drahám, tak Arrivě i Regiojetu nebo další firmě, ale přesný název neznám. Vůbec nechápu, proč to Dráhy rozprodaly a proč jezdí na těch tratích tolik dopravců, ale asi jsem stará a už ničemu nerozumím.

Totiž, daly vydělat, to se jen tak říká, milé KOČKY,  ale pravda je, že já, osoba nad 70 a vnučky, osůbky do 18 let, jsme měly cestování dostupné či přijatelné, poměrně levně jsme se přesouvaly na vybraná místa. Benešov nad Ploučnicí leží na trati z Děčína do České Lípy a nebo naopak do Rumburka a Varnsdorfu, v Benešově se trať rozvírá jako velké Y. Takže na tři strany a v Děčíně je několik možností, kam přestoupit, to samé v Č.Lípě nebo na severu v Rybništi,, vlaky jezdí až do Liberce a tak není problém navštívit třeba Kryštofovo údolí nebo Máchovo jezero a podobně. Jen by to chtělo slunečné počasí a delší dobu, týden je pro nás málo. Už jsme to tam brázdily loni, ovšem Děčínsko a Českolipsko toho nabízí hodně.

Tak se moje milé blogerky opatrujte, dbejte na zdraví a rozmazlujte nejen rodinu, nýbrž i sebe. Nikdo jiný to za vás neudělá! Těším se s vámi za týden na shledanou.

Vaše Jiřina 



16 komentářů:

  1. Jiřinko, přeji Ti šťastnou cestu na další cesty a ať se vše vydaří.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Járo, děkuji ti a snad tam pršet nebude.Už mě nebaví chodit v pláštěnce, tak uvidíme, s jakou se vrátím. Pa a užij si následující dny.Budu na tebe myslet.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Následující týden by prý mohl být slunečný, tak to třeba vyjde. Jen bych se trochu obávala cestovat vlakem, v současné době je těch katastrof víc než dost. Ale, kde nebezpečí nehrozí? I na ulici na mě může spadnout květináč a je vymalováno. Užívej si léto, zdravím 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, my jedeme busem až k Baltu, snad vše klapne.
      A na dráze? tam vyházeli lidi, kteří pracovali za pár korun a pak se divěj, že je každou chvíli průšvih.
      Info mám z první ruky, tři bráchové pracovali na dráze.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Vzhledem k nedávným událostem jsem fakt ráda, že jste přežily ve zdraví!
    Jiřinko, měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, když jsem s vnučkami, taky se dost bojím, abych je nevystavila nebezpečí.
      Pa a za týden nashledanou tady.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Dnes jsme si přivezli vnoučata. Také jsem měla v plánu, že bychom mohli někam jet vlakem, ale nehoda na železnici mě odradila. Ovšem autem je to možná nebezpečnější.
    Jiřinko, ať se Ti vydaří i další cesta, počasí snad bude lepší. R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, užij si chvíle s V+V a naber síly. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko,jdeš z jedné dovolené do druhé a to je dobře.
    Užij si další cestování a budu se těšit na fotky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, ono to tak vyšlo a není to právě dobré, mám raději mezi výletováním i pauzy na vstřebání dojmů.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Tak zase jedeš! Přeji ať se další dovolená vydaří.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, dám se brzy do zpracování fotek a dojmů i na blog. Dnes ale mám priority jinde, pračka pere, já odpočívám.Zdravím Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko,přeju Ti další krásnou dovolenou.Opatruj se a pak nám to všechno napíšeš.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, ano, mám to v úmyslu, ale musím načerpat síly. Brzy na shledání na mém blogu. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Cestování vlakem má své kouzlo, když už v tom člověk umí chodit a dokáže se orientovat. To už jsem zmákla a jsem na trati jako doma. Ale asi bych se po....strachy, jestli zvládnu všechny procedury na letišti, ještě jsem z velkého letiště nikam neletěla nota bene s přesedáním. Také jsem si letos užívala zlevněného jízdného a syn jen koukal na ten rozdíl. Cestou na dovolenou jsem měla od dráhy ještě pořádnou slevu, protože kupuju jízdenky v aplikaci Můj vlak a tam mi dávají body. Má to i výhodu, že kdybych cestu neabsolvovala, tak 10 minut před odjezdem vlaku mohu jízdenku stornovat a bude mi na účet vráceno jízdné. Při dosažení 200 bodů mi nabídnou slevu. Tak jsme jeli na dovolenou za 35,- Kč dva. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marienko, sama jsem ten týden s vnučkami velmi kvitovala slevy pro nás tři,využily jsme to vlastně denně. Já osobně jsem za to moc ráda. Jiřina z N.

      Vymazat