pátek 26. listopadu 2021

Věřte, nevěřte

 Některé mé zážitky jsou jako splněná přání od zlaté rybky - léta jsem chodila kolem Lorety v Praze a ejhle, náhle jsem se ocitla uvnitř. 

Ale, milé KOČKY,  vezmu to popořadě. S kamarádkou Marcelou jsme se v úterý 23.11.2021 narychlo svolaly a sešly na Ládví, abychom na mé přání zajely na Letnou, kde jsem měla v úmyslu nafotit pár snímků Vltavy, o čemž jsem uvažovala už dávno, jen jsem tam nechtěla jít sama a své plus mělo to, že opadalo listí a bylo na řeku poněkud víc vidět, než v létě. Bylo docela hezky, svítilo sluníčko, ale nad Prahou byly i mračouni, bylo velmi chladno. Prošly jsme se, zastavily na kafe v Hanavském pavilonu s parádním výhledem a podle Kramářovy vily jsme došly k Letohrádku královny Anny, tramvají jsme se posunuly k Brusnici a šly jsme se projít po Novém Světě. 

K Loretě jsme došly, když právě vyhrávala zvonkohra a koukám, bylo otevřeno, tak se jdu zeptat, kdy bych mohla zajít na prohlídku a jelikož měli do 17 hod. otevřeno, rovnou jsme tam s Marcelou zapluly a hodinu a půl jsme si užívaly tento úžasný prostor. Focení jsem si pro špatné podmínky nekoupila, ale jisto jistě tam ještě zajdu, až bude hezky a nafotím, co se dá. Dokonce už vím, s kým tam půjdu. Jsem nadšená, protože tuto Pražskou Loretu jsem dávno chtěla vidět a rozhodně mě to tam nezklamalo. Ba, naopak!

Vyšly jsme ven už za tmy a proto jsme vyloučily cestu Nerudovkou a šly jsme raději na tram na Pohořelec. Náramně jsme si pochvalovaly náš úmysl si zavýletovat v týdnu a na příště máme další místa v Praze v plánu.

Příspěvek na blog musím udělat na dva díly, protože fotek je hodně a nerada bych vás, milé KOČKY, ošidila. Tak zbytek bude už zítra!

( tento snímek je neostrý, tak ho budu vydávat za umění )












věžáky na Pankráci nechám bez komentáře:













žiletkový ostnatý drát - ,,chlouba,, na takovém místě!






a nyní popojedeme dvaadvacítkou kousíček - 

13 komentářů:

  1. Jiřinko, nafotila jsi nádherné fotky. Přímo výstavní. Díky a měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
  2. Jste ženy činu! Paráda!
    Jiřinko, měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Jiřinko, krásné fotky, moc se mi líbí ty s Vltavou a mosty. Těším se na pokračování.
    Měj pěkný den. R.

    OdpovědětVymazat
  4. Jiřinko krásné fotografie. Ty věžáky na pozadí se mi moc nelíbí. Jakoby se to tam jen omylem domalovalo. Mně osobně se nelíbí ani mnoha lidmi uznávaný a obdivovaný skvost " Tančící dům". Mosty jsi krásně nafotila. Mnoho se toho v Praze v
    od dob, kdy jsme tam byli naposledy, změnilo. Krásná je, přesto mě návštěva toho krásného města, vůbec neláká. To raději někam do přírody, do lesů, do skal... Přeji ti příjemný den.

    OdpovědětVymazat
  5. Bezvadné fotečky, krásně jsem si s vámi pochodila - vy po svých, já sedíc u PC :-).
    Měj pěkný den, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  6. Díky za krásnou virtuální procházku, Jiřinko! A ta první fotografie, ta je skutečně umělecká! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jiřinko,krásně jsi Prahu zvěčnila.Do Lorety bych se chtěla také podívat a je vidět,že je asi pořád otevřená.Jde o to,jak to bude dál.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
  8. Opět procházka místy mého mládí🙂 Kochám se kochám !!!

    OdpovědětVymazat
  9. Vážené a milé KOČKY, tentokrát všechny vaše ctěné komentáře okomentuji najednou, předně jste mne potěšily, všechny, že ke na můj blog chodíte a ty moje příspěvky prohlížíte a čtete. Velký dík! Pak taky vaše poznámky a poznatky mi pomáhají, jakým směrem mám pokračovat, co by se mohlo líbit nebo čím zaujmout.
    Járo, já také nejsem zastáncem takových budov a to nejen v Praze, třeba zrovna kostel, který se na obzoru střetává s novým hotelem u metra Flora je důkaz, že někdo neuvažoval, ve středověku stavěli tak, aby to mělo nějaký smysl, aby to vypadalo.Ale, já tomu nerozumím, na to jsou studovaní a chytřejší. Je v Praze několik míst, která jsem ještě neprošla a nepofotila a hodlám to napravit, postupně.
    Všechny vás zdravím a těším se na příště. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  10. Jiřinko,moc krásně jsi nafotila Prahu.Ráda jsem se podívala,pokochala.Krásný večer.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marťo, tak to zítra zase nakoukni, zdravím a děkuji. Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Překrásné. Ty mosty se zlatem v řece jsou úchvatné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, dlouho jsem o tomhle přemýšlela a chtěla to nafotit a ještě to není úplně ono, ale co není, jednou může být. Pa Jiřina z N.

      Vymazat