sobota 25. prosince 2021

V Botanické zahradě

Bývalo u nás zvykem, že jsme vždy 25.12 jezdívali do Liberce do Botanické zahrady, především však proto, že v tu dobu tam kvetou orchideje a kamélie. Také jsme měli zvyk, že jsme nejprve prošli  i tamní Zoologickou, manžel ZOO rád navštěvuje, a to nejen tuto nejstarší a věhlasnou. Tentokrát to z jednoho smutného důvodu dopadlo jinak. Usnesli jsme se, že pojedeme už v út 21.12. a že vezmeme sebou sedmiletého Honzíka, synka našich známých, vyprávěla jsem mu o akváriu, kde plavou ryby nad hlavou a pravil, že by to rád viděl. Tak jeho mamka Honzíka omluvila ze školy a vyrazili jsme vlakem směr Turnov a Liberec.

Také bylo zvykem, že jsme poté obědvali v restauraci U Jezírka. Ovšem, to by tam museli mít otevřeno, že? Vzali jsme po prohlídce Botanické zavděk restaurací Formanka poblíž vstupu do ZOO. S obědem jsme byli spokojeni a pak jsme využili zase tramvaj a dojeli na nádraží, kde jsme se Arrivou nechali dovézt, stejně jako ráno tam, zpátky domů, s přestupem v Turnově. V Liberci byl silný poprašek sněhu, celý den poletovaly vločky a je vidět, že na rozdíl od nás je tam pořádně zimno.

Užili jsme si to všichni tři. Ovšem, milé KOČKY, s focením jsem to v botanické měla složité, každou chvíli se mi zapotil objektiv, přechody mezi pavilony byly náročné. Nicméně nejsem profík a snad nad nepovedenou kvalitou přimhouříte svá, jistě krásná očka.

Jasně, v létě si za své vstupné více užijete i venkovních zahrad, ale nyní, v zimě a za krátkého dne je každá zeleň a každá barvička, natož vůně milá, ne?

...kochání se je v tomto případě povinné!











































14 komentářů:

  1. Jiřinko, to je moc krásný zvyk! Určitě jste měli krásný den. Taky jsem jezdívali s dětmi mezi svátky do ZOO ve Dvoře, parádní zimní procházka!
    Honzík má ve vás úžasné babí a dědu!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Honzík si nás, milá Helenko, pěkně ochočil, ona mu před týdnem zemřela babička, se kterou se moc nevídal, matka jeho mamky a tak byli na pohřbu a nyní jsou tam, na Moravě zas, přes svátky, tak jsme jeli kvůli tomu dříve.Věděla jsem, že tu 25.12. nebude.
      Já jsem ho hlídala občas, když byl malý a pak k nám začal chodit i jen tak a s dědou se spřátelili a bez sebe nedají ránu, jednou týdně je tu jako doma.Děda si ho v pátek po obědě vyzvedává u školy.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Tak to jste měli pěkný výlet. V botanické zahradě v Liberci jsem tedy už hodně a hodně dlouho nebyla. Honzík se má,že vás má.
    Měj příjemný sváteční den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haniško, ono je to oboustranné, my se obvykle i těšíme na pátek, až tu bude. Je s ním veselo.Moje vnučky vyrostly a mají jiné zájmy, tak máme novou droboť.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, máte hezký zvyk a určitě nevadí, že jste jeli jiný den než obvykle. Moc ráda jsem se Tvým prostřednictvím znovu podívala do botanické zahrady. Obdivuji krásné květy a ty pomeranče, mňam. V Liberci jsem byla kdysi s našimi kluky a potom ještě jednou na zájezdu ze zaměstnání. Restauraci U Jezírka si pamatuji. Honzíkovi se výlet určitě moc líbil a vidím, že si také rád staví z Lega.
    Měj pěkný sváteční den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, Honzík celou boo poctivě prošel s dědou a vše si nechal vysvětlit, a moc ho to zajímalo a bavilo.
      A pak si dal oběd a čekala jsme, že ve vlaku usne a ne! hrál si a četl ze slabikáře ( je to prvňák ) a ještě požadoval, že nepůjde domů, ale k nám, tak tu byl asi 2 hodiny, než si ho mamina vyzvedla.Pak s ní šel koupit kapra.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Pro mne by to bylo parádní načerpání energie z tepla a květů. Když už venku nesvítí sluníčko, tak aspoň to teplo by bylo....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sice ty dvě hodiny ve vlaku tam a dvě zpátky nejsou nic úžasného, ale pobyt v Botanické mě vždy naladí.Ráda chodím i do těch pražských.
      Jindy jezdíme autem, ale s klukem jsme to vzali vlakem.
      Měj se, Vendy, prima. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Děkuji za exotický zážitek v prosinci❄️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, snad tě to barvičkami naladilo také. Jen ty potvory mořské ne a ne pořádně nafotit, vůbec o mé snímky nestály, bestie. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Prazska ke menší, ale take stoji za to mChodim tamni na ruzne vystavy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta v Troji není příliš malá, ale rozumím ti. Myslíš tu Na Slupi.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Nádherný výlet a krásné fotografie jsi tam pořídila. Užili jste si to a to je na tom to nejlepší. Honzíkovi se výlet určitě moc líbil a vy jste se vymanili z předvánočního ruchu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásně jsem se, Járo, naladila. A s Honzíkem ta cesta rychle utekla. Jiřina z N.

      Vymazat