úterý 19. dubna 2022

Zatím jen stručně

 Vážení a milí, tři dny na cestách a tolik dojmů a zážitků. Snad vám nebude vadit, když se s vámi o některé podělím?

Zájezd se jmenoval Velikonoční kašny a jela jsem na podobný potřetí. Rozepíšu se asi později, jak vše probíhalo, nyní jen zmínka, že jsme v pořádku doma. Počasí se vcelku povedlo a každý turista dobře ví, že je to důležité, v dešti to není ono. Slunilo a foukalo, studeně.

Program cestovky byl naplněn a jelikož jsme se s Janou obvykle ,,trhly,, od průvodce a chodily samy, tak jsme toho stihly více, ale pravda je, že jsme neslyšely podrobnosti kdy a kdo co postavil a nebo zboural.Daly jsme spíše na vizuální dojmy. Také jsme tím pádem stihly tu pověstnou kávičku a něco k ní. Takže pojďte se mnou podívat se do jarního Bavorska: bude to více dílů, protože fotek jsem přivezla poměrně hodně a zkusím vám některá místa přiblížit.

Zároveň vás, milé KOČKY, prosím o pardon, že jsem se vám nestíhala ozvat na vaše velikonoční přání a hezké komentáře. Ale mám jen obyč tlf. a během zájezdu do blogu nechodím.Tudíž si to  - snad - během několika dní vynahradím.

Předně se dočasně v Bavorsku přemnožili zajíci:




























Příště z jiného soudku. Jiřina z N.


22 komentářů:

  1. Jiřinko,nadherne fotografie,ušaci jsou super.A těšim se,co nam všechno ukážeš.
    Hezky den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, mám v úmyslu, jestli mě dočasná viroza nesklátí víc, udělat sedm příspěvků, ať z toho taky ostatní něco mají.Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, to je doslova králičí invaze!
    Věřím, že jste si výlet parádně užily! těším se na další reportáže.
    Měj se moc hezky, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, a to všechny zajíčkové fotky ani nestíhám přidat. Ono to k těm Velikonocům nějak asi patří. A taky kůzlátka, jehňata a kuřata.Tak jsem začala právě jimi, abych obecenstvo naladila:
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřínko, ty fotky zajíců jsou parádní. Výlet byl určitě skvělý a vy jste si ho užily.👍👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, nejlepší bylo, že prodejny měly většinou zavřeno a tak jsem žádné zajíce ( až na jednoho ) nekoupila. Ten jeden byl plyšový medvídek převlečený za ušáka a byl tak roztomilý,heboučký, že jsem ho vnučce koupila. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Králík sem, králík tam, králík kam se podívám, super dokumentace 😁.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janínko, někteří ti zajíci fakt vypadali, že už tam sedí od války, ale i tak je nechali dělat velikonoční atmosféru.Asi je to kýč, ale v těch vesnicích to nemá chybu.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, to je tedy králíků jak v Austrálii... nádhera. Hned mě napadá písnička "Zajíček v své jamce sedí sám..."jen že tam není žádný sám...je jich tedy požehnaně. Těším se na další krásné fotografie. Hezký den Ti přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, tak to abych se snažila. Dnes manžel pohovořil s bráchou z Lobendavy a měli tam asi v Mikulkách mít to ,,procesí,, jako v Lužici, ale z Německa nedorazili koně, tak prý to bylo slabší. Existuje na tyto akce v Lužici zájezd do asi 7 vesnic, ale zatím jsem na tomto zájezdu nebyla. Jiřina z N.

      Vymazat
    2. O té Královské velikonoční jízdě v Mikulášovicích vím, ale letos na ni nebyla vůbec žádná upoutávka. Každý rok byla, jen ty dva covidové ne, tak jsem si myslela, že to už asi neobnoví. Ale jezdí se dál v Budyšíně a na Sasko-polském pomezí.

      Vymazat
    3. Járo, existuje zájezd na tři dny a právě na tuhle jízdu, když byla ml.vnučka malá, tak jsem ji na to chtěla do Lužice vzít, neb má ráda koně. Ale pak do toho vždy něco vlezlo a jela jsem jinam s kamarádkami. A dodneška jsem nevěděla, že to ve Výběžku probíhá také.A to tam máme tolik příbuzných, ale nekvákli o tom.
      Teď tam mám špiona tebe a to je jiná káva. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jeden zajíc za druhým a jeden hezčí nežli druhý.
    Už se těším na všechno další, co sem z té vaší cesty dáš.
    Klidný den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, budu se snažit ukázat od každého trochu, je toho moc. Ale neskrblím!
      Měj se moc hezky. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, zdravím. Zajíců není nikdy dost... Těším se na další fotografie ! Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, mám připraveno nakonec celkem 7 článečků s fotkami, na míň mi to nevyšlo, přivezla jsem totiž hodně ( opravdu hodně ) fotek.Abych manželovi vynahradila tři dny, kdy si vařil sám, hrála jsem si včera na kuchařku a dnes jsem těžila z toho, že jsem včera navařila hodně, jako pro kosteleckou posádku.
      Měj se, Leni, moc hezky. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko,nádhera!A těch zajíců,jsou pěkní.Jsem ráda,že sis zájezd užila a těším se na tvé fotky a dojmy,o které se s námi podělíš.Měj hezký den! Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, to jsem ráda, že to někoho baví se podívat, kde jsme s Janou trávily tři sváteční jarní dny. Pozdrav letí za tebou. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko, zajíci vedou, foto nádhera a těším se na pokračování.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ráda udělám několik dílů, aby si všichni přišli na své. Na viděnou. Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Jiřinko, jsi moje krevní skupina co se týče vlastní prohlídkové trasy. Právě to postávání při výkladu průvodce, který mi stejně v hlavě zanechá jen útržky, mě děsně trápí, protože mě při tom rozbolí záda. Potřebuju chodit. Ale jde to jen tam, kde to trochu znám. Průvodce nás zase zavede na to nejzajímavější. Ale já také potřebuji trochu oddechu u kávičky.Moc pěkné fotky jsi pořídila. Veselé jarní

    OdpovědětVymazat
  11. Maruško, čím jsem starší, tím raději chodím bez průvodce.Sice mi plno info uteče, ale pokud mě to zajímá, najdu si to pak doma.Stejně většinu zpráviček říká už v busu, taky mě při postávání bolí v zádech a navíc, jak jde průvod, stejně slyším jen něco, navíc fotím a nechci mít 40 lidí z busu na každé fotce.
    Pak si dáme s kolegyní kávu a něco k ní a pokračujeme v krasojízdě.Dám na celkový dojem a nevadí, že nevím, kdo který kostel postavil.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat