pondělí 27. června 2022

Když jsme popojeli

 Z Telče jsme se vydali směrem k Pelhřimovu a tady jsem vzpomínala hodně na Růženku, tento kraj - to byla její doména, nestíhali jsme zastavit se na tolika místech, které bych ráda prošla a nafotila, snad jindy, protože nás čekala ještě dlouhá cesta domů. Ale, stavili jsme se v Batelově a i když jsem tam byla před mnoha lety, nyní jsem byla příjemně překvapená, jak se městečko vylepšilo. Poté mi manžel na mé přání zastavil na půl hodiny v Horní Cerekvi a tak mohu i foto zdejšího zámku či kostel zveřejnit na mém blogu.

Milé KOČKY:

Pár snímků z Batelova:










tady teď bohatě kvetly a nádherně voněly jasmíny:






a několik snímků z Horní Cerekve: 

















Krásné a časté putování po vlastech českých o prázdninách vám přeji. Vaše Jiřina z N.


10 komentářů:

  1. Jiřinko, krásná reportáž z putování. Jo a musím ti říct, že na Růženku vzpomínám hodně často, často jsme si psaly soukromě mimo blog a hodně mi to chybí. Měj pohodový nový týden.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, právě, že jsem si s ní psala a sedly jsme si, a pořád na ni myslím. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, Batelov byl pro mne roky jen místo, kde jsem oblékala malého Adama (Rejoice), až Růženka mi ukázala i jeho jinou tvář. Děkuji za fotky a milou vzpomínku.
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, ten kraj pod Křemešníkem jsem měla před lety dost proježděný na kole a prochozený a Růženka mi ukázala i další obce. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko to úžasné, kolik jste toho stihli. Moc krásné fotografie i zajímavá reportáž z krásných míst. Děkuji za úžasnou podívanou a přeji Ti krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, díky, jen kdyby manžel nakonec neměl syndrom poštípaného od vos - najednou se utrhne a domů.Já bych klidně výletovala do tmy a pak pomalu k domovu. hihi. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Vždycky se moc ráda podívám, kam Tě Tvůj osobní řidič doveze. Na Růženku si taky často vzpomenu.
    Měj pěkný den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, obvykle mě doveze tam, kam mám namířeno, tentokrát ale objížďky a práce na silnici zrušily Polnou a Brtnici a tak se tam podívám jindy. ( byla jsem tam dávno tomu ) Taky kraj východně od Blaníku je v plánu. Ať se ti daří, Hanko. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Zase, pro mě nové objevy👍. Díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě těší, takových míst ne moc známých je po republice spousta. Pa Jiřina z N.

      Vymazat