sobota 5. února 2022

Co k tomu říct?

 Zařekla jsem se kdysi, že nebudu na svůj blog dávat názory na politiku a jen zcela výjimečně tak dělám: onehdy mě v noci, když občas nemůžu spát, napadlo, proč se pánové Putin a Biden, když mají rozpory, nesesednou u stolu a zdravě si to nevyříkají mezi sebou? nebo, kdyby se nedohodli, nenavlíknou rukavice ( víte jaké? ) a nepobijou se mezi sebou, pískat by jim to mohl třeba K.Vémola, ten se v tom přeci vyzná. A nemuseli by mne a vás strašit, kecy o válce nemám ráda, nechci, aby mi nad hlavou lítaly rakety jakéhokoli doletu, sakra, buďme rádi, že od války tu je relativně klídek!  ( no, na Balkáně by si ten termín jistě opravili ).

Milé KOČKY,

nechápu, jak může v dnešní době nějaký politik, a někteří naši už také, mluvit o válce jako o chlebu? To zas potřebují zbrojařské koncerny více vydělávat? prodávat nějakým vyprovokovaným válčícím stranám, nejlépe oběma, zbraně a nebrat ohledy na lidi? Proč si na Ukrajině raději za ty peníze, které by to stálo, nekoupí něco pořádného? Podívejme se do Sýrie, jak to tam vypadá a co ta léta vedená válka komu přinesla? 

Je mi z toho nanic, mám dvě vnučky a chci, aby žily v míru a v klidu, když se ohlédnu zpátky do mého života, byly sice divné situace za těch více než 70 let, ale - tady se nestřílelo a měli jsme co jíst. Pan prezident USA by si měl zamést na vlastním dvorku a hlavně, oni tam válku nemají a tak mu to jinde, pokud vše rozstřílí, bude asi šumák. O tom druhém machýrkovi raději nebudu nic psát, abych nedopadla jako Vrbětice.

Jak říkávala moje obyčejná babička, někdy by politici potřebovali dostat pořádný pohlavek, aby se vzpamatovali. Takový, jako od Macka.

Tak se, moje milé blogerky a blogeři opatrujte a mějte se hezky. Snad tato divná zima plavně přeskočí laťku do jara a budeme se mít zase o kousek líp. A slibuji, že se s tématy na blog vrátím k cestování, i když, cesta na Ukrajinu mi opravdu nehrozí.

Vaše Jiřina z N.



18 komentářů:

  1. Jiřinko, máš pravdu. A ty naše dvě pipky z vlády tam ještě posílají granáty, což vůbec nechápu. To nejsou mámy? Je to proti mírovým smlouvám, posílat do oblastí, kde hrozí konflikt, ještě posílat jakýkoliv zbrojní materiál. Na co cvičení americké armády na Slovensku. Roztahují se všude a jak píšeš, co nejdál od USA. Arogance dvou vždy zavání utrpením nevinných lidí. Doufejme, že se to vyřeší bez války. Měj krásný víkend.

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem z povahy pacifista, i když vybraní jedinci by zasloužili pěstí.
    Ani já tomu nerozumím, rozpínavost Ruska je ...
    No nic, přeji hezkou sobotu!
    Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Jiřinko, máš pravdu. Vůbec se mi tohle nelíbí, taky si přeji aby i moje vnoučátka vyrůstala v klidu a míru. Myslím, že pohlavek by byl pro naše politiky málo, potřebovali by pořádnou ránu. Věřím, že zvítězí zdravý rozum a vše dobře dopadne.
    Měj se krásně a přeji pěkný víkend.

    OdpovědětVymazat
  4. Jiřinko, mohu jen souhlasit. Také se mi to řinčení zbraní nelíbí. Válečné konflikty nejvíc odnesou obyčejní lidé, kteří nechtějí nic jiného než žít v míru a klidu. Můžeme jen doufat, že k válce nedojde.
    Měj klidnou sobotu.

    OdpovědětVymazat
  5. Doba je teď prostě divná. Podepisuji se pod Tvoje slova. Všechno je to o moci, o zdrojích surovin. Nejhorší je, že tyto mocenské boje odnášejí civilisté.
    Klidnou sobotu !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to dopadá, když nám vládnou nemocní. A s tím zbrojením je to asi takto, jak říkala moje milovaná tchýně: Oni si snad všichni myslí, že zbraně, které vyrábíme ( i ČR) a prodáváme (velký finanční zisk pro každý stát, který s nimi obchoduje), si ti zákazníci dávají do muzeí, aby se na ně chodili jen dívat?
    Tahle přetahovaná mezi USA a Ruskem mi připomíná politické napětí kolem Kuby v 60 letech.
    Bohužel stále jsou tací státníci, kteří mají větší ego, než lásku k lidu. Zdá se, že je jich stále víc😕

    OdpovědětVymazat
  7. Jiřinko, také se bojím a nejvetší strach mám z provokací Američanů. Věřím, že jsou schopni vyrobit video o Ruské agresi a vytvořit sami důvod k ataku. Putin je na svém území a Amíci se stěhují do okolních zemí, z toho, že se naše vláda i Slovensko do toho pletou mi nahání hrůzu. Děsí mne vědomí, že každá generace si snad musí prožít válku. Mají malé území na pořádání vojenského cvičení? Bojím se, že nejde o cvičení, ze kterého se mají v březnu vracet, bojím se, že cvičení je jen krycí manévr. Manžel mi radí, ať si hraju s obrázky a nesleduji zprávy a internet, ale ono mi to nějak nejde.

    OdpovědětVymazat
  8. Bohužel dnešní svět je tak globálně provázaný (vždyť jsme to tak přece chtěli!) že každý konflikt byť geopoliticky daleko, se dotýká všech a všude. A když se do čela států jako je Rusko a USA dostanou dva idioti kteří si musí za každou cenu poměřovat pindíky jak malí haranti na písku, tak je to potom velký problém. Rozpínavost Ruska je známá už kolik set let, a stupidita Američanů je kapitola sama o sobě. A nejen jejich politických představitelů ale bohužel i normálních lidí. Jakoby jim těmi dlouhými lety pojídáním jídel z fastfoodů nejen přibývala kila, ale zároveň ubývala inteligence...

    OdpovědětVymazat
  9. Milá děvčata, zdravím vás a děkuji vám za komentáře.
    Mám tentokrát pocit, že stačí jeden komentář k vašim několika:
    1.Když M.Kocáb vyprovodil sověty od nás ( a museli odejít i z NDR ) tak jsem čekala, že si Amíci sbalí fidlátka a odeberou se domů, do USA, přinejmenším ze základny kousek od našich hranic v tehdejším západním Německu, ale ne!
    2.Naše paní ministryně války rozdává náboje, ptám se, to je nepotřebujeme a pokud to tak je, proč jsme je kupovali, nebo byly staré a takhle se jich snadno zbaví?
    Má ta osoba děti?
    3.Když byly kdysi tanečky kolem Kuby za Kenedyho a Chruščova, to bylo řečí, proč tam Rusové lezou a když jsou Amíci v Pobaltí, tak to jako Putin má oslavovat?
    4.Nedělá z nás zase někdo blbce?
    5. Myslím si, že by si ti pánové nahoře měli sednout pod lampu do ušáku a přečíst si od Remarqua Na západní frontě klid a Haškova Švejka!
    6.Jak jste, milé KOČKY samy psaly, odnesou to obyčejní lidé, tátové od rodin pak stojí v zákopech v blátě a zimě, ženy nemají jídlo a teplo pro děti, panáci sedí v palácích a kouří kubánské doutníky a zapíjí to francouzským koňakem a mně čert bere.
    Vaše Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  10. Ještě jsem zapomněla napsat, že si jsem vědoma toho, že naše WAWky jsou na plyn a benzín do aut asi taky budou z Ruska, ne?Pokud to Putin nechá zavřít, půjdu sbírat do parku šišky a vytáhneme ze sklepa kaborky.Nebo si někdo myslí, že jako povedeme válku a přitom nám budou dál prodávat své komodity? Bože, to je naivita.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě se k tomu všemu na sebe usmívá Rus s Číňanem a u nás probíhá už delší dobu protičínská nálada. Zkusme se každý rozhlédnout ve své domácnosti, co máme z Číny a zda to můžeme nahradit něčím domácím. Stačí i pitomé oblečení. Jo manžel říkal, že začnou ponožky a spoďáry vyrábět naši Vietnamci, ale já se ptám z čeho?

      Vymazat
    2. Marie, sečteno a podtrženo, v době nebývalé drahoty nám ještě servírují strašáky, abychom se zase něčeho báli.To nám teď opravdu chybělo! Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Jiřinko, občas mám pocit, že se celý svět zbláznil. Strašné co se všude děje.
    Měj klidný večer. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, jak by se krásně lidem žilo, kdyby těch strašáků nebylo? Ono i tak mají lidi dost problémů s nemocemi a někteří i s financemi a ještě strašidlo války? kdo asi tak na tom má zájem?
      Každý normální člověk chce žít v poklidu, chodit do práce, mít hezké bydlení a starat se o děti, o vnoučátka a občas někam zajít nebo zajet na dovolenou.Nikdo nechce spát se samopalem pod polštářem.
      Někteří politici by se měli léčit.
      Dášenko, hezký víkend a celý únor vám na jih přeji. Jiřina z N.

      Vymazat
  12. Ono se neválčí, jenom"harasi zbraněmi" a napadnout Rusko se nikdo nechystá..Zady jde spíše o adekvatnost hrozeb, blufovani a zoravodajske hry a do toho člověk pořádně nevidí...

    OdpovědětVymazat
  13. No, jak je patrné z minulosti a že těch válek už v historii bylo, tak rozpoutat válku je snadné, ale ukočírovat to a ukončit už tak snadné není a kolik to stojí peněz a životů!
    Prostě normální člověk ví: VÁLKA JE VůL!.
    Jenže, ptají se politici na náš názor?
    A já se ptám: na co máme diplomaty, pánové? lépe, když budou oni rokovat než jiní střílet.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Předpokládám, že na diplomatické frontě je teď pořádný cvrkot, a jestli to tak navenek nevypadá, je to jenom dobře ;-).

      Vymazat
    2. Petře, už dlouho jsme neměla tak divné stavy, jako nyní, je to příliš blízko a nelíbí se mi celá situace.
      Tady by došel humor každému.
      Jiřina z N.

      Vymazat