neděle 6. února 2022

Písnička

 Taky se vám, milé KOČKY, stane, že vás nějaká písnička provází neodbytně celý den? Můj manžel má v autě písničky ABBY, M.Tučného a ještě pár taky vtíravých melodií a tak se někdy stane, že mě pronásleduje třeba ta od Michala, jak byl prodavačem a navážíme, to by bylo mi nejde z hlavy.

Vlastně mi vnukla myšlenku, že bych při psaní na blog a přikládání fotek mohla také trochu vážit slova a odměřovat fotky, ale nejsem lakomá a platit nežádám, tak proč to na vás nevybalit? Bonbony jsme jako děti kupovali za korunu do kornoutu a já vám tady moc ráda občas prozradím, kde se mi u nás v Čechách či na Moravě ( a kdysi i na Slovensku ) líbilo, berte to jako kornout pochoutek a zadarmo! No, zadarmo to vlastně není, věnujete tomu svůj čas a ten má velkou hodnotu. Já si vašeho času vážím! A já si v koutku svého pomyslného krámku mohu tajně přát nějakou tu pochvalu? Jako dobrá hospodyňka pro pírko přes plot skočí, já pro hezké slovo v komentáři vyhrabu i 20 let starou fotku!

Říkáte si asi, babka se nám rozpovídala, tak raději k věci:

Kdybych se měla rozhodnout, kde se mi nejvíc líbilo, věříte, že bych měla problém to říct? Protože jako patriot mám ráda rodné Děčínsko, ale i Českolipsko, Slavonicko, které mám prochozené a proježděné na kole, a těch děr ve sněhu, když jsem se tam po padesátých narozeninách učila na běžkách!, Znojemsko, Broumovsko, Mikulovsko, Domažlicko, Český Ráj, MarLázeňsko+Frantovky+Karlovy Vary, Chebsko, Šumava, Jeseníky, bože, kde se mi nelíbilo? Budějovicko, Strakonicko, Liberecko, Kroměřížsko, Praha přirozeně, a,a,a - a když jsme měli možnost, jeli jsme párkrát do Roháčů, to je moje srdcovka, jak se rádo říká. Jenže přišla kosa na kámen - dostihl mě věk, covidová situace a problémy se zdravím, a náhle máme těch cest méně. No, nebudu nevděčná, i tak jsem loni toho navštívila docela dost.

Přeji vám všem, kdo sem dnes najdete cestu, krásnou neděli a hodně důvodů k smíchu celý příští týden.

Vaše Jiřina z N.

namátkou: 

Terčino údolí:



Kunětická Hora:


Kladská:


Bezděz:


skalní města:



jaro na Mělnicku:




24 komentářů:

  1. Jiřinko, pěkné fotky. Měj pohodovou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, díky. U tebe dnes taky bylo na co koukat! Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Hudbu v autě obstarává manžel,máme tam hodně CD a podobný vkus.Hezky hrají na stanici Country.
    Jiřinko,ukázala jsi nám samá hezká a zajímavá místa.
    Měj pěknou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, to byl náhodný výběr, zrovna ty víš, co je u nás v Česku krás. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, ráda jsem ty bonbony rozbalila a ochutnala. Jsou výborné. Terčino údolí jsme před lety navštívili o jednom prodlouženém víkendu, který dostal můj muž k svátku. Tenkrát jsem měla problémy s achilovkou, tak jsme došli jen k vodopádu a cestou zpět jsme se zastavili na oběd, tu obří palačinku s ovocem si pamatuji dodnes. Byla výborná.
    V autě posloucháme Country rádio a někdy si s nimi ráda zazpívám.
    Měj pohodovou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, já jsem tam byla poprvé někdy v r.2003 na dovolené v Dobré Vodě a na kole jsme to tam pojezdili, to po restauraci ještě nebylo ani památky a pak jsme tam zavítali vícekrát, jednou i s vnučkami a moc se jim tam líbilo.V Nových Hradech si to také užily. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, děkuju za fotky a hlavně za moc hezké povídání ! Víc takových bonbónů... Opatruj se ! Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, děkuji ti. Příští dva, tři dny budou náročné, tak si je odlehčuji. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Ráda nakukuji do Tvého kornoutu se sladkostmi. Ty rozbalené s chutí zkonzumuji a na ty ještě zabalené se těším.
    Klidnou pohodovu neděli, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haničko, tak to abych svoji cukrárnu udržela v provozu co nejlépe.Posílám hezký pozdrav a budu se snažit. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, od tebe si bonbonek nabídnu vždycky moc ráda.
    Měj krásnou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, na oplátku. Proto se tu scházíme, abychom si rozdaly nějaké ty malé dárečky a provoněly si všední den. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Občas se mi také stane, že mi ráno vleze do hlavy nějaká písnička a ne a ne ji dostat ven. Jiřinko, tvoje bonbonky jsou opět krásné, měj se hezky 🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, snad i další příspěvky vykouzlí úsměv na tváři návštěvnic.Zdravím. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jak krásná je ta naše malá zemička!!! Stačí ještě od ABBA 5 pěkná písnička… a pak je den, jako dobrého vína večer sklenička😁.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, pěkně se ti podařilo zaveršovat. To se cení. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko, také to tak někdy mám a písničku ne a ne pustit z hlavy...Moc hezké fotografie jsi zase ukázala. Krásný zbytek neděle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, moc ráda tě poslechnu, před pondělkem a úterým! pa Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Terčino údolí ..., tam to mám moc ráda. Když v zimě zamrzne vodopád je to dokonalá podívaná. Ostatní místa jsem ještě nenavštívila. Krásné fotky jsi nám vybrala.
    Jiřinko, přeji pohodovou neděli. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, jsou určitá místa, která mám od jisté doby s tebou spojená a Terčino údolí určitě ano, i když, až po poznání tebe z tvého blogu.Předtím jsme tam párkrát zavítala a o tobě jsem tehdy ještě nevěděla.Zamrzlý vodopád je jistě půvabný.Znám jiný, mezi Františkovem a Benešovem n.Pl. a chodívali jsme se na něj v době mrazů dívat rádi.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Pěkné...Bydlim teď na Melnicku, a rad bych i u nas navstivil oar mist, kde jsem nebyl, jako Pradee a z tech zde ukazanych Kunetickou horu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To udělej, ale nejsem si teď jista, zda tam neprobíhá nějaká oprava, nebo už to mají hotové?, zjisti si to předem a na jaře se tam podívej, stojí za návštěvu!
      Já jsem tam byla jen dvakrát a za mne moc milé místo. Jiřina z N.

      Vymazat
  12. Jiřinko,moc jsem se podívala na Tvé krásné fotky.Naše země je prostě nádherná a rozhodně má co nabídnout.Je tu tolik krásných míst,ať už je to Šumava,která mě opravdu dostala a chci tam začít jezdit víc,nebo Český Ráj,Krkonoše,kde jsme se najezdili opravdu moc.Hrady,zámky,skalní města..Tvoje bonbony jsou prostě moc dobré!A ABBA je taky moje srdcovka,pouštím si ji doma taky celkem často.Jiřinko,přeju Ti moc krásný den a opatruj se! Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marťo, to máš naprostou pravdu, máme tu památky a zajímavá místa na každém kilometru.Já na rozdíl od jiných jsem měla ráda i písničky Moravanky.
      Ahojky a budu se těšit zase na setkání na blogu. Jiřina z N.

      Vymazat