úterý 22. března 2022

V detailu

 Milé KOČKY, vážené blogerky, 

na den 22.3.2022 jsem vám nachystala několik fotek ze zájezdu do Normandie, protože když jsem dávala kdysi na blog popis zájezdu, dojmy a snímky z tohoto povedeného výletu, předně na můj blog tehdy nikdo nechodil, pak fotky časem z přestěhovaného  Blog.cz smazali, a navíc jsem uveřejnila jen pár snímků, na detaily nedošlo. A proč je tedy nevytáhnout na světlo boží právě teď?

Ono je to tak, že na takovém zájezdu, pokud neumíte jako já místní řeč, je dobré se držet průvodce a neztratit se, přitom fotit, sledovat případně, kde jste, koukat do nějaké mapky a pokud si rády sednete jako já do kavárničky a dáte si pauzu a kávu a dortík - musíte se pak zase někde sejít s výpravou a najít bus, který vás dopraví třeba na ubytování. A to poutá vaši pozornost a tudíž na velké prohlížení máte čas až - ano, správně, doma. Nemluvím o tom, že stíháte nakoupit máslové sušenky v hezké plechové krabici s obrázkem...pro své miláčky doma.

A proto já si někdy, když není co dělat, jak to tak bývá v zimě, prohlédnu občas i starší fotky ze svých zájezdů, tak jako dnes:  Normandie - město Rouen.

Na tuto techniku focení platí můj spešl název: focení od boku...a doma pak vejrám, co toho tam je nebo není...


























Na zdejším náměstí byla za své nemalé zásluhy upálena Jana z Arcu neboli Panna Orleánská, jak o tom svědčí zde stojící pomník.

10 komentářů:

  1. Jiřinko to jsou krásné fotografie světa architektura úžasná. Obdivuji zdobení domu, vchodů, sochy. To je nádhera. Děkuji za úžasnou podívanou a přeji ti krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, ráda jsem to zveřejnila. Já si před zájezdem dělám pro sebe přípravu, prohlédnu si města na mapě a podívám se, co nesmím minout, vybírám si pečlivě, kam se chci podívat.
      Konkrétně tady v Rouenu jsme si s Dášou poseděly na náměstí v kavárně u kávičky a poháru a užily si čas rozprchu.Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, ač mám ráda řád, přípravu, hromadné zájezdy nevyhledávám. Napsala si to přesně - tempo je dané a mnohdy to není ku prospěchu.
    Děkuji za fotky z krásného míst a přeji krásný slunečný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, kdyby nebylo zájezdů, tak se nikam nepodívám, manžel mě rád a ochotně doveze kam chci, ale jen v rámci ČR, případně Slovenska. Jednou, dvakrát jsem ho uhranula na pohraničí Rakouska kolem Slavonic a jinak nic! Tak holt musím se zájezdy.
      Přeji krásný týden. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Krásné detaily. Máš pravdu,že často člověk až doma objeví na fotkách něco, co třeba v daném okamžiku ani neviděl.
    Měj hezký jarní den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, pro mne jsou to pěkné vzpomínky a občas se na to ráda podívám. Měj se moc hezky. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, krásné fotky. A je to přesně, jak píšeš, s tou pozorností na zájezdech. Člověk fotí, sleduje svou skupinku a snaží se orientovat v prostoru a díky fotkám si pak zážitky vychutná až doma. Hezké jaro přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, jednou jsem v Le Baux ( jestli se to tak píše,?)sledovala při focení taky skupinu a později jsem zjistila, že je to sice zájezd, ale ne náš, nýbrž Němci a to jsem měla napilno najít ty naše. hihi.
      Dopadlo to dobře, průvodce si mne vyhledal.
      Jinak jsem tam fotila dodnes. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  5. No to je nádhera!A ty hrázděné domy,ty se mi moc líbí,ale to už jsem u jednoho tvého příspěvku psala.Taky spousty květin v oknech a architektura,no je to krásné a moc Ti děkuju,že jsem se mohla podívat.Máš opravdu na co vzpomínat,Jiřinko!hezký den.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, moc mě těší, že se ty mé vzpomínkové fotky líbí. Doufejmě, že se zase ještě bude cestovat a že si rozšíříme obzory. Pa, Kočko. Jiřina z N.

      Vymazat