úterý 10. května 2022

Jsem zpátky

 Ty návraty! Milé KOČKY, zájezd do Holandska se vyvedl, byl krásný, přálo  nám počasí, náročný ( cesta přes noc busem není pro každého ), viděli jsme toho docela dost, ale, třeba zahrady bych brala na celý den a ne jen na pár hodin. 

Program byl následující:        Ve čt 5.5.22 pozdě odpoledne odjezd, 

v pátek ráno Burza květin v Aalsmeeru, pak celý den v Amsterodamu, dojezd na ubytování v městečku Breda.

Další den: sobota - Kinderdijk -  skanzen větrných mlýnů, odtud Castel de Haar, hradozámek na okraji Utrechtu, též prohlídka jeho zahrad, poté město Utrecht a návrat na ubytování.

Třetí den: neděle - kufr do busu, a jede se do Keukenhofu na kytky, tady málo času, já bych tam vydržela mnohem déle!!!, poté návštěva městečka Delft s jeho fajánsí, odtud okraj Haagu : Madurodam - neboli Holandsko v miniatuře, a na závěr Scheweningen - přímořské lázně ( včera tam foukal studený a silný vítr a opravdu léčí - vyléčil mne z chuti tam strávit dovolenou! )

...pak si jen kvečeru  říci, že všechno hezké někdy končí a naskákat do busu a nechat se odvézt přes kus Evropy do ČR. A rázem je pondělí ráno, máte po zájezdu a zůstanou vám jen vzpomínky a fotky. Ze strategických důvodů nebudu psát o tom, že příjemný byl pan průvodce, se kterým jsem nejela poprvé a jak milé bylo setkání s některými účastníky zájezdu, neb byli loni v srpnu na stejném zájezdu v Polsku, kde jsme se seznámili. A naopak, jak někteří také cestovatelé byli nepříjemní. Nu, i s takovými lidmi musíme pracovat. Cestu organizovala CK Mayer Crocus.

Nebyla jsem tam poprvé, ale byla jsem tam ráda.Prvně to byl před mnoha lety Benelux s dcerou, podruhé Benelux s Janou ( tehdy nám, bohužel, často pršelo ) a nyní jen Holandsko - super počasí.

Tady ochutnávka, co bude několik dní následovat u mne na blogu:











Slibuji vám, milé KOČKY, že se vás pár dní budu snažit zásobovat snímky z této cesty: vaše Jiřina Hanzelkozikmundová.


16 komentářů:

  1. Milá paní Hanzelkozikmundová, mám velkou radost, že se všechno tak vyvedlo! Myslela jsem na tebe, navštívili jste parádní místa, jen to byl trochu fofr, jak to na zájezdech bývá... A to spaní v busu - máš můj neskonalý obdiv!
    Přeji krásný, odpočinkový den! Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, o spaní v busu se nedá mluvit, já prostě neusnu. Ale pak si to vynahradím.
      Tu první noc v hotelu tam spím, nevzbudila by mne ani dělostřelba.
      Pa, pa Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko,jako vždy jsi pro nás připravila nádherné fotografie.Když jsem pracovala na ČSAD,tak se každý rok pořádal zájezd do Holandska na tulipány.Byla jsem asi 2x a byla to nádhera.Ale také velký fofr.Budu se těšit,kam nás vezmeš příště.My jsme teď v přípravě na synovo stěhování a tak chodím na blog občas,ale když zasednu k počítači,tak to dohoním.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, já jsem nebyla na blozích 5 dní a mám taky co dohánět. Hezký den. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Tak to jsi měla podobný zájezd jako já před nějakým tím rokem. Vzpomínám na něj často.
    Tak si budu teď užívat Tvoje fotečky a oživovat vzpomínky.
    Hezký den, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, ráda to pro tebe zprostředkuji. I když jsem tam byla potřetí, pokaždé to bylo trochu jiné.Zdravím Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Lezarts
    obdivuji Tě Jířo, že dáváš takový maraton! Já bych to mohla akorát absolvovat, jako jeden z tvých plyšových medvídků. Všude mě nosit a občas někde posadit a nakrmit 😁. O to více si budu užívat tvoje příspěvky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, Míšani si to užili už podruhé, tak si mé fotky užij také, měj se hezky a dej si na své zahradě ve stínu loubí kávu i za mne. Pac Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Komentář se mi ztratil, takže znovu a lépe - Milá Jiřinko Hanzelkozikmundová, těším se na další nálož fotografií, protože tahle ochutnávka naznačuje, že to bude pecka :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko, moc ráda bych tě potěšila, tak budu vybírat co nejbarevnější a voňavé / to si při své fantazii snadno domyslíš ) - pěkný pozdrav letí do J.n.N.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko,teda,holka klobouk dolů! Jseš fakt dobrá,žes to všechno absolvovala.Fotky,které jsi sem dala jsou moc pěkné a těším se na další pokoukáníčko.Posílám pozdrav ze sluníčkového Rožnova.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, dala jsem si práci a vybrala jsem z toho množství na několik dní dopředu co chci ukázat ostatním. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Takový zájezd většinou bývá v poklusu, ale hlavně, že jste všechno zvládli ve zdraví. Tvoji medvědi jsou opravdoví cestovatelé 😊😜

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, měla jsem v úmyslu jim udělat nové oblečení, ale nestihla jsem to, tak snad jindy. Jiřina z N.
      Teď je vrátím vnučkám a zase někdy je vezmu na cesty.( a jsou to obě holky, pšššt. )

      Vymazat
  8. Jiřinko cestovatelská, ahoj. Já beru sebou na cesty zase myšičku, ať se holka taky někam podívá... Fotky parádní, těším se na další ! Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, na pár dní mi fotky vydrží, mám jich požehnaně. A snad se pak zase někam podívám tady, jen co se manžel zbaví kašle. Chytil to samé, co jsem měla já, hroznou dusivku.Plány by byly, jen letos nejsou podmínky příliš příznivé.
      Tak uvidíme. Jiřina z N.

      Vymazat