neděle 7. srpna 2022

Dočkali jsme se

 Na včerejšek v noci jsme se dočkali: přišla bouřka a nějakou dobu i silně pršelo, byla jsem tak ráda, že konečně pozemek před domem zmokne, změkne a bude i zalitý zbytek záhonu, který jsem ubránila loni, když tu bagry řádily...možná se vzchopím a půjdu to tam trochu zvelebit, v pátek vpodvečer jsem otrhala odkvetlé kytky a nějaký plevel a přála jsem si ten déšť.

Milé KOČKY, těm, kterým bouřka znepříjemnila život, protože nešel proud a nebo příval deště zaplavil sklep, těm ovšem nezávidím. Ale, že poleví ta vedra a vyčistí se vzduch, příroda se svlaží, to jsem ráda.

A když je řeč o vodě, kde jinde hledat inspiraci, než u slané louže?

Tak jsme byli ( v minulých dnech na mém blogu ) na skok v Itálii/Apulii, pak v Chorvatsku/na Brači a dnes nahlédneme - třeba do jižní Francie? A že nás čeká hezká neděle, vyberu opravdu nedělní záběry, pro vás chci přeci to nejlepší...

( zájezd to byl opravdu naditý zajímavostmi: nejen, že jsme navštívili Antibes, Cannes, Saint Tropez, a pod.,  podívali jsme se do Toulonu, jeden den byl výlet do Grand Canyonu du Verdon, a - k jezeru Lac de Sainte Croix, ta zelená voda mě tam dostala!, bydleli jsme v městečku Hyeres resp. Giens, byl i celodenní výlet lodí na ostrov Porquerolles - špica, tam byla tak čistá a teplá voda!, také procházky po útesech v nejbližším okolí ubytování a zdejší dobré víno byly v oblibě! - tak proč si nezavzpomínat? a na závěr jsme měli prohlídku voňavkárny Galimard a nákup zdejších věhlasných výrobků)







tady by nebylo špatné být mořskou pannou? -








a že jste byly hodné, milé KOČKY, druhý díl z tohoto zájezdu ( bohužel, už dávno odjetého ) vám přinesu již zítra...




12 komentářů:

  1. Jiřinko, taky jsem moc ráda, že zapršelo, u nás bez ztrát!
    Fotky jsou úchvatné, máš krásné vzpomínky.
    Přeji příjemnou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, copak vzpomínky, ale pořád ještě mám i plány a to bude teprve problém, hihi. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Tak zase krásná podívaná!
    U nás včera zapršelo,ale v poledne už bylo nebe celkem jasné a svítilo slunce. Jen byl docela vítr.
    Pěknou neděli u vás, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, dnes slunečno, modro, sem tam chomáček vatičky na nebi. Teplota prostě výletní. Pa a měj se moc hezky. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko,už jsme zpátky z Gdaňska,bylo tam super! A teď budu zase nakukovat a kochat se u Tebe.Včerejší deštík u nás byl jenom takové osvěžení,takže nic moc.Dneska už zase svítí slunce,což je taky fajn,není takové horko,jako když jsme se vrátili z dovolené.Hezkou neděli,Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, tak to ráda slyším, že se ti tam líbilo, já jsem tam byla dvakrát a klidně bych si dala 4 dny jen v tomto skvělém městě.
      Přeji ti hezké dny i po návratu do reality.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Lezarts

    Poklady jihu Francie☀️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, zrovna v té době byl můj synovec s přítelkyní v Tunisu, tak jsem na ně houkla přes moře pozdrav.
      Když jsem pak četla nějaké knížky, kde se děj odehrává v té oblasti, moc mě to bavilo si vybavit některá ta místa. A pochopitelně jsme se museli vyfotit u četníků v St.Tropez.
      Hezký den Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko to jsou další krásné fotografie ze zajímavého, ale asi i náročného zájezdu. Děkuji za hezkou podívanou. ..Trochu ten déšť závidím,. U nás to je malinko pokropilo a je dál strašné sucho. Dnes jsme byli na Vlčí hoře a i Verunčina studánka je suchá! To jsem ještě nezažila. Zatím tam vždycky voda byla. Dnes nic. Měj se pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, tady sice v noci nějakou dobu pršelo, ale pod velkými stromy je i nadále sucho. Chtělo by to častější nebo silnější déšť.
      Na Vlčí Hoře jsme už delší dobu nebyli, měli bychom to s mužem napravit.Jezdíme zadem přes Brtníky do Mikulek a Lobendavy.
      K tomuto zájezdu: jelo se přes sever Itálie a pro mne to bylo zajímavé, jaké tam mají stavby mostů nad údolími. Hloupé bylo, že to jel patrový autobus a bylo tam málo místa na nohy dlouhánů.
      Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, krásná místa !!! Jsem se pokochala... Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taková prázdninová místečka. Leni, ahoj. Jiřina z N.

      Vymazat