úterý 20. prosince 2022

Předvolební

 Tak jsme včera odpoledne na úřadu volili předsedu a místopředsedu volební komise, navzdory blížícím se Vánocům máme volby za rohem, ono se to to nezdá, ale budou co nevidět. A já? - jsem připravená, asi si říkáte, milé KOČKY, co to plácám, ale popořadě, vše uvedu na pravou míru!

Předně - cukroví mám napečené, stihla jsem ho napéci i slepit v pátek, už chodíme uždibovat!!!, stromeček je ustrojený - stihla jsem včera odpoledne! musela jsem to řešit, kdyby mi dali chemku, asi by mne prsty pak moc neposlouchaly!, dárečky sice nějaké máme, ale taky má asi Ježíšek něco v rukávu, tak si hlavu nelámu.

A vraťme se k volbách, ovšem oklikou!

Naposledy jsem si, asi před týdnem, v Městské knihovně půjčila několik knížek veselejšího charakteru a to: tři knížky od Báry Nesvadbové, dvě od Ivana Krause a jednu od Jaroslava Haška. Při té jsem se v noci tak smála, že jsem vzbudila manžela. Naštěstí zas rychle usnul!

Haškova kniha se jmenuje Život mezi dacany a je hodně o volbách, o politicích, státních úřednících a jiné zvířeně. Co na tom, že se jedná o dobu před první světovou válkou, jeho postřehy klidně můžeme číst i nyní a jak jsou aktuální! Kdo má rád Osudy dobrého vojáka Švejka, ať si přečte i další Haškovy knížky. Já se u nich vždy bavím. 

Takže vybavena moudry od Haška půjdu do komise i k urně a ač naladěna do vesela, vezmu prezidentské volby vážně. To slibuji. Především sobě.




Mějte se dobře, rádi a zdravě. 

Knížky, které nyní čtu jsou tak rozdílné a nesourodé, že je to jako bych obědvala guláš a zmrzlinu a česnečku a kávu a krupicovou kaši a snad se mi to nepomíchá a neudělá se mi nevolno, hihi.

18 komentářů:

  1. Jiřinko,ty jsi neuvěřitelná,co všechno stihneš.Ozdoby mi připomínají dětství.Také je máme.Čtu teď taky trochu jiný žánr,než jsem zvyklá,ale knížka se mi líbí.Však jsem ji dostala od vnuček k svátku.
    Měj hezký předvánoční čas

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, za dobré vysvědčení dobrou knihu, to si ještě pamatuji.Vnučky tě podarovaly dobře. Tak se u knihy dobře bav a zase příště na shledanou, u mne nebo u tebe na blogu. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Lezarts

    Obzvláště četba Haška by se hodila, jednomu kandidátovi na prezidenta🙁
    Máš hezky nazdobeno, upečeno a proškolená, tak Ti Ježíšek určitě nadělí… hlavně zdraví!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, to přeji sobě i ostatním, bez zdraví to nejde, podívej, kolik bohatých lidí v poslední době vypadlo z balkonu nebo z okna a kde měli štěstí a zdraví?Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Já jsem nikdy Švejka nedočetla. Ale pamatuji se, že když ho četl brácha, tak se smál v jednom kuse. Já jsem si nějak víc oblíbila film s Hrušínským.
    Klidný den, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já jsem jednou, kdysi, od něho četla Procházka za hranice ( nebo tak nějak ) a tak jsem se v noci smála, že jsem vzbudila pohoršení v celém Šluknovském výběžku.
      ( nevěř mi všechno ). Ale manžel to tehdy tvrdil.
      Děkuji ti za pravidelné návštěvy na mém blogu.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko,zrovna včera,když jsem dopekla cukroví,tak jsem se dívala na Švejka a dneska je zase,pokračování, Poslušně hlásím.To nemá chybu,vydržela jsem až do konce.Rudolf Hrušínský je tady prostě tak skvělý,že jsem se smála celou dobu a dneska se těším zase. Jinak četla jsem i knihu,ale filmové zpracování je výborné.Děkuji Ti za tip na knížku od Jaroslava Haška,určitě se po ní zkusím u nás v knihovně podívat.Už teď se těším,teď sice moc času na čtení nemám,ale až bude napečeno,což skoro už je,budou zabalené dárky,budu mít konečně volno v práci,tak si i já udělám čas na sebe.A Tobě přeji krásný předvánoční čas,třeba s dobrou knihou.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, moc mě těší, že sis našla čas se tu zastavit. Vše, co jsme kdy od J.Haška četla, je super. Hlavní ovšem je, že i vážné věci uměl podat legračně. Vždy v kostele, kde vidím kazatelnu,si vybavím Miloše Kopeckého ze Švejka.
      Měj se krásně! Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Ahoj Jiřinko,tak máš všechno hotovo.Mam tolik knih, které jsem nečetla,snad se na ně brzo dostane a to jsem vždycky četla ráda a hodně.Podobne ozdoby měla babička.Preji krásný večer Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivet, spoustu ozdob mám z doby, kdy byla dcera malá ( sedmdesátá léta ) a jen něco jsem přikoupila v posledních letech kvůli vnučkám.
      Momentálně čtu knížku I.Krause a také se dost bavím. Rok a čtvrt nekoukám vůbec na telku a mám tudíž čas číst.
      Přeji ti klidné a pohodové Vánoce a všem i pevné zdraví v r.2023. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Ty jsi vždy na vše připravená Jiřinko, to je na pochvalu a zápis do notýsku :-) - Pilná jako včelička. Měj hlavně pohodu na čtení a chechtání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, já jsem tolik polevila oproti dřívějšku, takže to vypadá, že vše zvládám, ale já spíš vyzobávám rozinky! - upekla jsem trochu cukroví, trochu jsem zabalila dárečky, ustrojila stromek, trochu adventně cestovala a mezitím dělám co všichni, peru, vařím, uklízím a mezitím čtu a snažím se nestresovat.
      Kamarádka si včera zlomila ruku, druhá si zlomila nohu a já doufám, že v posteli s knížkou se mi nic nestane.
      Pekné chvíle v Č.K. ti přeji. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Nevolno se nikomu u tebe určitě neudělá, na to máme jiné experty!
    Jiřinko, měj pokud možno pohodový den. Já se pokusím taky všechno - něco stihnout...
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, dokud jsem chodila ( dojížděla ) do práce, paradoxně jsem stíhala víc jak nyní, když jsem v důchodu. Ale je mi to jedno a snižuji nároky na sebe podle potřeby.Nechci žít ve stresu.
      Měj se krásně a nezapomeň na procházku s hafušou! Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Zdravím, Jiřinko. Já mám zatím jen uklizeno a napečeno. Byt budu zdobit až v pátek a stromeček podle tradice v naší rodině až na štědrý den dopoledne, kdy už se nic jiného nedělá a při strojení se kouká na pohádky. Už jsem ale měla nutkání stromek nezdobit a jak to dělávala maminka poslední roky, nazdobit jen decentně pár jehličnatých větví do velké vázy. Ale syn trvá na stromečku ve svém pokoji, tak bude stromeček. Stejně máme jen umělý a ty větve ve vázách budou vonět v každém pokoji. Už se těším, jak budou praskat v teple domova šišky. Kdysi mě ten zvuk vyděsil, že máme někde za skříní nějakého chrousta nebo co. :-D
    A volby beru také vážně, jen snad nás někdo nepodrazí......obdivuji tě, že u té komise zvládáš sedět. Přeji ti krásné svátky a klidný rok bez zdravotních zvratů. .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, za vše moc děkuji, také já tobě a koneckonců všem lidem přeji krásné Vánoce a pevné zdraví v novém roce. Ať se daří a nějaké ty výlety taky budou.
      A pokud by měly nastat nějaké ty zvraty, pak si přejme, aby byly k lepšímu.
      Zdravím do daleka a opatruj se. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko Ty jsi prostě úžasná. Já jsem gruntovala po dokončení oprav v bytě, teď to jen udržuji. S volbami zatím váhám. Vůbec nevím, koho volit. Nějak mi nikdo z kandidátů moc nesedí. Mohla bych napsat proč, ale nechci to zveřejňovat. Přeji Ti krásný a pohodový den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, já bych tam zvolila jednu paní, ale ta zrovna nekandiduje. Ohledně gruntování - já bych to vyřešila raz dva, ale musela bych vyhrát hodně ve sportce. Manžela bych nechala tady a šla bydlet do nového bytu a vše bych si koupila nové, k němu bych chodila na návštěvu.Oba bychom byli rázem spokojení.Asi.
      Jiřina z N.

      Vymazat