neděle 19. března 2023

Co dřív?

 Dost často si svůj čas plánuji a jindy mě události trochu přepadnou a to se stalo tuhle sobotu. Domluvily jsme si s Janou cestu do Prahy, že se podíváme na výstavu orchidejí ve Fata Morganě a jelikož jsem nabídla vnučce, zdali by s námi nešla a ona souhlasila, nejprve jsem ji vzala do zahrady Trojského zámku - a proto dnes tady uvidíme, milé KOČKY, fotky z této procházky - zámek sám je pod lešením a i okolo zámku se pracovalo, bude to velký fešák! Však to tu občas navštěvuji a fotím - a vždy se potěším pohledem na zámek a zahrady.






















Po této předehře jsme šly do Botanické zahrady - resp. do Fata Morgany a po vyčekání hodinové fronty jsme byly vpuštěny na výstavu orchidejí, už zítra tady budou moje skromné fotky z této bombastické události. 

Těšíte se? já na vás ano. 

20 komentářů:

  1. Jiřinko,je to nádhera,sochy jsou úžasné.Trojský zámek je v plánu až pojedeme příště k sestře.
    Včera bylo hezky,ale měli jsme tu sešlost,dva Josefové,ale to jsem ti psala.Dnes mě čeká úklid,domů se večer nikomu nechtělo.
    Měj hezkou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, později to bude lepší, některé stromy se tam chystají na květ a bude tepleji.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Skvostné fotky, Jiřinko. Já se do Tróji chystám už několik let a zatím mi to nevyšlo. Naposledy jsem byla v Praze se snachou a vnukem, tak byl jiný program. Trója toho nabízí hodně. Však víš, nejen zámek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, i ta fontána bude později krásnější, bude tam tryskat voda a vše okolo bude zelenější. Včera to tam bylo holé a pracovní. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, ráda jsem se na fotky mrkla. je to už hrozně dávno, co jsem tam byli. Chtěla bych si to zopakovat...
    Přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, ta zahrada je mi milá, ráda tam občas zajdu, ale v létě je o kus hezčí.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Bezva pokoukáníčko !
    Klidnou neděli !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. Kytičky to je moje, na ty se těším moc Jiřinko.
    Opatruj se.

    OdpovědětVymazat
  6. Jiřinko, Trojský zámek je nádherný, také bych si mohla jeho návštěvu zopakovat. O výstavě orchidejí vím, také jsme tam na ní před lety byli a byla to nádhera. O víkendech jsou tam prý dlouhé fronty, což jsi potvrdila. Těším se na fotky, pá 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, my jsme tam s Janou před pár lety byly a moc jsme si to užily a nyní jsme koukaly, jak to tam předělali a je tam hodně přestavěno. Zato dole v zámku a jeho zahradě jsem byla nejméně jednou rok co rok Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko v Troji je krásně. Zámek, Fata Morgana i zoologická, vše pěkně na jednom místě. Těším se na fotografie orchideí.

    OdpovědětVymazat
  8. Jiřinko, pořídila jsi v zámeckém parku nádherné fotky. 👍👍👍
    Musím ocenit hlavně detaily. I když jsem tam byla už několikrát, spousta mi toho unikla.
    Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, pilně tam pracovali a zdá se, že to bude moc krásné, těším se, až bude zase ve fontáně voda. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Ahoj Jiřinko, krásné fotky.Preji krásný večer Iveta

    OdpovědětVymazat
  10. Jiřinko, to jsou překrásné fotografie. Ty sochy v zahradě jsou nádherné a celá zahrada. Je to hodně let, co jsme tam byli, ale kolem zámku jsme jen přišli do ZOO. Tehdy byli kluci ještě malí a těšili se na vláček v ZOO. Děkuji za úžasnou podívanou. Opraveny zámek zase bude svítit svými barvami a to je fajn. Měj se krásně Jiřinko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, my jsme před časem s Janou byly i na nějaké té výstavě uvnitř a ten sál - to bylo něco. Tak až bude zámek otevřený, vezmu tam asi i vnučky. Jiřina z N.

      Vymazat