středa 10. května 2023

Zkusme to ještě jednou, jinak

 Zabrousila jsem do fotek staršího data a našla můj první zájezd do Maďarska, tehdy měla jet se mnou kamarádka Dáša z Kravař u Opavy, ovšem onemocněla a přenechala místo mému manželovi - který jel nerad a dost se bránil. Během zájezdu ho ovšem okolnosti donutily změnit názor a nakonec si pobyt na tomto poznávacím zájezdu velmi pochvaloval.

Bylo teplo, kvetly lípy, jídlo bylo skvělé a program bohatý - jak se budu během pár dní o tom snažit přesvědčit i vás, mé milé KOČKY.

Snad nevadí, že sem dávám právě Maďarsko znova - vydržte, třeba příště přijdu s něčím lepším? Bydleli jsme na jednom místě v městečku s lázněmi Bük a odtud nás busem vozili po zajímavých městech a památkách v okolí. A že bylo na co koukat. Program byl opravdu působivý, neb se jezdilo po pohraniční oblasti Rakouska a Maďarska, takže jsme si užili obojí, a málem bych tam byla ochotna hlasovat pro znovuzřízení  RakouskaUherska. No, kdyby se k tomu zabralo ještě Slovinsko a Chorvatsko, spolu s Českem by to byly pěkné Středoevropské spojené státy, co vy na to? milé blogerky.

Takže první den jsme se vydali do Rakouska na hrad Rosenburg a poté do vyhlášeného Tullnu, u Dunaje, kde jsme si prohlédli botanickou zahradu. Dostalo se nám hodně času a tak jsme to využili. To bylo dojmů! Teprve pak se jelo na ubytování do té Tramtárie - Maďarska, o kterém jsem měla jen mlhavé představy. Jak jsem se mýlila!

vítejte - Rakousko: hrad Rosenburg:





cestovní medvědky byly z vůně růží a levandule mírně nafetované:









a jedeme dál, čeká nás Tulln: krásné zahrady














 
večer se jelo na ubytování do Maďarska...


16 komentářů:

  1. Tak tohle je nádhera, která bere dech. I přes tu kávu, co tu mám, cítím ty vůně...
    Jiřinko, děkuji a přeji hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, aby tu nebylo prázdno, zvolila jsem na pár dní návrat do maďarské a rakouské reality - snad to přijde vhod. Pěkný den tobě i manželovi. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, to je zase nádhera. Tolik toho máš procestováno, tolik nádherných míst jsi navštívila, což je obdivuhodné. Je pravda, že čas růží a ostatních květů činí ona místa ještě krásnější a zajímavější a ty úžasné stavby a jejich zahrady pak zůstanou dlouhou dobu v paměti. Jiřinko i toto musel být jedinečný zážitek a opět jsi vše krásně zachytila. Děkuji a přeji ti krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, moc mě těší, pokud jsem ti udělala den hezčí. Mám to podobně u tebe na blogu. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Ahoj Jiřinko,zas moc krásný výlet hezké fotky ráda s tebou cestuji kamkoli vždy to stojí za to Přeji krásný den Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, tentokrát to vyjde na několik dní, možná to někoho inspiruje k návštěvě tamních míst. Popřeji ti krásný den. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko, souhlasím s tebou a hlasuji pro znovuobnovení RakouskoUherska - a všude by to bylo "u nás". Všude tam je hezky a príma. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwko, já bych to udělala od Baltu k Jadranu, žádní troškaři, ne? Praha+Vídeň+Budapešť - hlavní město. Dáme hlasovat?
      Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Tak zase krásné fotky. Rakouskem jsme víceméně jen projížděli, přímo tam jsem byla jen ve Vídni.
    Měj pěkný den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, myslím, že ten Burgenland má co nabídnout a tuším, že byly nějaké pořady o tom kraji s paní Marií Voodhamsovou ( jestli to mám správně ) a hodně tam pěstují jablka.
      Zákusky tam umí!!!
      Hani, měj se moc hezky. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, další zajímavý výlet. Také jsme v Rakousku navštívili několik hradů a moc se nám tam líbilo. Fotky jsou moc pěkné. Tvoje cestovatelky medvědky mě vždycky pobaví, Zdravím, pá 😀😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, takové plyšačky nezlobí a fotí se rády. Ahojky Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, nádherné fotky, zejména ty květiny. 👍👍👍 Věřím, že se tahle krása líbila i tvému manželovi.
    Měj hezké májové dny a opatruj se. 🌸🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, nakonec se mu tam všude moc líbilo. Kytky se líbily především mně. Nejvíce mne překvapilo, že i tam byla spousta kvetoucích lip, což jsem v Maďarsku nečekala.Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Lezarts

    S tím Rakousko-Uherskem by jsme si Jířo rozuměly😀
    Ty květinové kombinace !!! Krása☀️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, překvapilo mě, co bylo všude levandule. A v Tullnu si manžel, ( nepiják, nekuřák, nemrava ) dal se mnou i sklenku výborného červeného. A pak dokonce i v Maďarsku u jednoho zámku. Bohužel, od r.2017 nepiju alkohol.
      Díky za nahlédnutí ke mně na blog. Jiřina z N.

      Vymazat