neděle 8. ledna 2023

Nedělní

 Na neděli se hodí nedělní oběd a také nedělní příspěvek na blog. Tak tedy, milé KOČKY, dnes si dáme zase krapet té kultury, co říkáte na můj nápad?

Byla jsem vrátit v týdnu knížku I.Krause a chtěla jsem si půjčit něco od Ivanky Deváté, protože doma, svoje, mám od ní jen tři knížky a ty mám přečtené vícekrát, humoru nikdy není dost. Jenže jsem malinko spěchala, nebo neměla právě dost trpělivosti, v knihovně jsem její knížky nenašla i sáhla jsem po knížkách Marty Davouze ( bývalá manželka ředitele NOVY a matka moderátora Jakuba Železného). Mám doma jen jednu její knížku - Vypadni z mého života - a líbí se mi, tak jsem si vzala v knihovně hned tři knihy této autorky a dobře jsem udělala. Už mám přečtené dvě z nich a já jsem si, milé blogerky, tak užila! četlo se to samo, jak říkávám, když mě knížka nechce pustit, ještě mě čeká ta třetí a na to se těším. V těchto pošmourných dnech není nic lepšího, než pod dekou s hrnkem dobrého horkého pití číst smysluplné řádky. Za mne palec nahoru. Paní Marta sice již není na tomto světě, odešla v nepříliš vysokém věku, ale její knihy o ní a také o naší době vypovídají mnohé. Kdo chce a má zájem, může si s jejími knížkami osvěžit den.

Výpis z knihovny o mých zápůjčkách? v době před a po Vánocích?

I.Kraus Má žena a jiné živly

I.Kraus Muž na vlastní stopě

B.Nesvadbová Laskonky

B.Nesvadbová Momentky

B.Nesvadbová Přítelkyně

J.Hašek Život mezi dacany

M.Davouze : 





taky jsem mohla na focení ty obaly sundat, já trdlo! A Ivanku Devátou si příště pohledám...stejně tak si vypůjčím i další knížky toho Ivana Krause! - jeho humor mi naprosto vyhovuje.


16 komentářů:

  1. Jiřinko, není nad dobrý tip. Devátou i Krause znám, novinkou je pro mne paní Davouze - ráda se nějaké knize podívám.
    Přeji hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já čtu hodně a kde co, krom sci fi, detektivek a červené knihovny.
      Jenže už na to mám čas a tak zima je pro mne knížka - podle mého gusta.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko,moc děkuji za tipy do knihovny.Devátá a Nesvadbová se mi čte moc hezky,ale četla jsem od každé jednu knížku.I další autoři mě zaujali.
    Knížka je v tomhle počasí nejlepší volba.
    Měj hezkou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, Báru Nesvadbovou tak trochu znám i osobně, je to krásná a milá osoba, ale její knížky mě zas tak za srdce nechytily, přečetla jsem to a už jsem se vydala zas jinam. Ale nelituji. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Přestože vím, že knihy od paní Davouze existují, ještě jsem žádnou nečetla. Takže dobrý tip do knihovny.
    Klidný den, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, udivila mne v té knize Zrcadlení svými názory a trefnými glosami, ale to si musí každý udělat názor sám po přečtení. Za mne jedna z bezvadných autorek. Dáma a ještě chytrá!
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Ahoj Jiřinko , dík za tipy, já teď vůbec nečtu věnuji se hodně pletení,ale v létě u vody budu zas číst.Preji krásnou neděli Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, já už pletu a háčkuji sporadicky, zato čtu jako o závod, dokud můžu a bez brejlí.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Od Marty Davouz jsem kromě Zrcadlení četla všechny a knihy I. Deváté jsou pro zlepšení nálady určitě to pravé. Já dneska začínám číst Hlas kukačky, ale něco mi říká, že už jsem to četla. tak uvidím. Čtení je moje hodně oblíbená činnost. Jiřinko, měj se hezky, pá 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, ještě mi schází přečíst její dvě knihy, tak se brzy po nich podívám. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Díky za představení knih. Sice se zaměřuji více na detektivky, ale možná je na čase trochu oživit žánr. Hezký večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, zkusit to můžeš, třeba ti přijde vhod. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko, já čtu teď jen málo. Dříve jsem četla hodně a pořád. Teď zrovna "knihomol" nejsem. Tipy jsou zajímavé. Hezký večer ti přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, u mne je to jak kdy, když mám zajímavé knihy, tak čtu hodně a převážně v zimě, v létě - jen když prší.Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Od Marty Davouze mám doma knížku Dům v Bretani.Moc se mi líbila.Čtu velmi ráda a čtu hodně.Mám knížky Ivanky Deváté i Haliny Pavlovské,obě mají nezaměnitelný smysl pro humor.A máš pravdu,také čtu více přes zimu,v létě jsem spíš venku.Hezký den.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, byla jsem v pondělí opět v knihovně, ale zbylé knihy od M.Davouze, které jsem si chtěla vypůjčit knihovna nemá a tak jsem si donesla knihy I.Krause a čtu dál...naštěstí jich napsal hodně a tak se nebojím, že nebude čtivo.Manžel mě požádal, abych mu půjčila Kytici a dost mě tím přáním překvapil, že se ,,dal,, na poezii!
      Jiřina z N.

      Vymazat