čtvrtek 31. srpna 2023

Musím se ohradit

 Onehdy mi manžel  - docela navztekaný - četl z internetu nějaké zprávy a jedna perla vedle druhé:

že zlegalizují prodej nějaké drogy - ptám se, když je to primárně určené nemocným, proč se to bude prodávat přes internet a ne přes lékárny? nebo ten, kdo z toho má zisk, bude mít tímto způsobem více v kapse?

prý nějaký trouba ( ať mě klidně žaluje ) navrhl, že ve třídách ( školách ) budou rušit umyvadla - to jako proč? 

Prý je dokonce návrh, že budou záchodky ve školách stejné pro holky a kluky! - to si někdo dělá legraci? je normální?

dokonce snad chtějí češtinu upravit, aby se nemuselo přemýšlet, jaké i - y napsat - to jako než by se někdo něco učil, raději to zrušíme? to musela být hlava, aby na to přišla, možná, že je to někdo, kdo bere ty drogy? Ještě jsem neviděla, že by někdo řekl, angličtina je těžká, předěláme ji, nebo matematika je těžká, budeme učit děti počítat jen do dvaceti...

Tak vážení - mohla bych pokračovat, internet je takových zpráv plný a ani nemluvím o komentářích, to píší lidé, kteří češtinu moc neovládají a chytrosti moc nepobrali. Kam to povede, zeptala by se má babička, kdyby žila.

Normální lidi, hetero a se vzděláním, aby si sedli a vzali prášek na hlavu. Doufám pevně, že rodiče školou povinných dětí se budou některým plánovaným a připravovaným blbostem bránit. Jinak to nazvat nemohu.

Vaše staromilka: Jiřina z N.


Milé KOČKY:

Vždy se říkalo, že rodina je základ státu  =  máma, táta, děti, škola, práce, důchod...a tak dále, ale dnes ne, vše se rozvrtá a předělá, každý kdo tam ,,nahoru,, vyleze, musí něco nového vymyslet a prosadit, aniž tomu rozumí a chápe souvislosti. Bože, zač nás trestáš, ptám se, coby ateista.

Myslím si, že je na čase, abychom v takových případech, kdy nám něco shůry nutí, a je to očividná blbost,  řekli pořádně a nahlas: NE!

30 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Předpokládám, že myslíš fotku. Tak díky Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko, naprosto souhlasím. Tolik nesmyslů, co se v poslední době v médiích objevuje, vůbec nechápu. Že se cítí někteří lidé jiní, je jejich soukromá věc, ale proč tím otravovat nás ostatní, žijící normálním, přírodou stanoveným a určeným životem k udržení polupace a rodu. Když se někdo cítí že má pohlaví i rozum houpacího koně, tak ať si s tím žije sám s tím houpacím koněm a neotravuje okolí. Sybila prorokovala, že až nebude možné poznat kdo je muž a kdo žena, tak přijde konec světa...Myslím že se ten čas blíží kosmickou rychlostí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, moje řeč, ať si každý žije po svém a za své, jak říkával můj táta, který by byl měl 29.8. narozeniny a nemusí mi pořád někdo dávat na odiv své odlišné pojetí, abych tak řekla. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, ano, bohužel všechno sleduju a mám stejný pocit. Každý přijde s nějakým hloupým nápadem, aby se prosadil. S nápadem, který ničemu nepomůže a vše jen více zkomplikuje. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, nakonec my, tzv. normální, budeme možná jednou v rezervaci.hihi
      Mějte se v C. krásně.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jak čtu, manžel vyzobal samé perly :o)
    No, doufám, že nakonec převládne zdravý rozum...
    Jiřinko, měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, doufám, že takové slátaniny neprojdou?
      To bych tvým vnoučátkům nepřála. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Ty myšlenky o razantním zjednodušení češtiny v oblasti i-y nejsou nic nového, vynořují se pravidelně už od 70. let. Ten návrh byl už kdysi dávno celkem rozpracovaný, v době, kdy se podobné kroky navrhovaly a schvalovaly výrazně jednoduššeji než dnes, a umřelo to tehdy - pokud vím - na ekonomické stránce, protože si někdo představil nutnost postupně připravovat nová vydání knížek. Ještěže tu ekonomiku máme! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, Petře, díky za tvůj fundovaný komentář, ale já si myslím, že když jsou lidi schopni se naučit cizí jazyk, kde se vše jinak píše a jinak čte, mohli by si dát práci a za nejméně 9 roků základky se naučit slušně česky. Je to krásná řeč!!! Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Jiřinko, to o čem píšeš mi také zvedlo zluč. Společné záchody=zvýšená míra šikany děvčat. Prý už to někde v cizině je a dívky prý raději celý den nepijí, aby nemusely jít na WC, tedy to má i zdravotní dopad. Kdyby se stále ve sdělovacích prostředcích nemluvilo o různých pohlavích, děti a dospívající by s tím problém neměly. (ty děti nebo ti dospívající?) Jsem ještě ochotná přijmout gaye a lesbičky, jelikož to se může vyskytnout i mezi zvířaty, ale králík určitě nepřesvědčí lišku, že je medvěd.
    Jakoby nebyly jiné existenční starosti. Moje babička by řekla, že svět se v prdel obrací.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, díky za komentář a tvá babička byla taky moudrá žena, nejen ta Boženy N.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Lezarts

    To vše je výsledkem společenské dekadence, z vyspělé společnosti se stane smetiště…stačí si vzpomenout na hodiny dějepisu, jak dopadly vyspělé společnosti třeba v Antice! Jsme už na té skluzavce a fičíme stále rychleji na smetiště dějin … naděje umírá poslední!
    Na závěr mé oblíbené rčení:”Zastavte zeměkouli, chci vystoupit, svět se zbláznil!”

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, rozumní lidé kroutí nad těmi nesmysly hlavou, ale jestli to přijde do života, tak bude pozdě.Marii Terezii na ně. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Jiřinko,taky to sleduju a někdy to je mazec.Někteří se snaží hodně zviditelnit a někam se ztratil zdravý rozum.Myslím si,že to je čím dál horší a jak tu už někdo předemnou psal,svět se v prdel obrací.Pardon,ale jinak to opravdu nemůžu napsat.Hezký den.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, myslím si, že se budou muset rodiče ozvat, že takhle tedy ne. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Toto ohledně školství jsem četla už před nějakým časem a nevěřila jsem svým očím. To nemá obdoby, co se teď vymýšlí.
    Já beru, že pokrok nezastavíš, ale !!!! Co je moc, to je moc. Kam to všechno spěje.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, je nás jistě víc, koho to nenechá chladným. Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Jiřinko, někdy fakt zůstává rozum stát. Dokonce jsem slyšela i to, že školky svůj pozemek nemusí mít oplocený. To je zvlášť skvělé bezpečností opatření, tam bych chtěla mít svoje děti 🤢 Dost často mi to hlava nebere, pá 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, to musel někdo vymyslet přímo hlavou a věděl, že do školky chodí děti od 3 do 6 let? Takové děti jsou jako pytel blech...
      Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Jiřinko, mívám doma také informace v této podobě. Manžel čte a komentuje s takovou razancí až mám občas obavu o jeho zdraví. Mám po ruce mobil a opakují si číslo rychlé, současně se mě honí hlavou myšlenky co bude až "někdo" přijde s nápadem,že vlastně rychlou není seniorům třeba.😱 Vůbec bych se nedivil a po těchto informacích.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, jak být rychle vdovou? - nechat koukat manžela na zprávy.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  12. Také si občas něco přečtu a říkám si,že někdo ztrácí zdravý rozum.
    Zdá se mi,že ti co o všem rozhodují nemají snad nic kloudného na práci
    a vymýšlejí kraviny a předhánějí se,kdo vymyslí větší
    Jiřinko,hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, asi bychom to ,,hošům,, a dámám měly jít do posl.sněmovny vysvětlit...
      Zřejmě žijí na jiné planetě.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  13. Ráda se k Tobě přidám. Tak, jak jsi to shrnula, je to opravdu síla.
    My už se asi půl roku nekoukáme na zprávy....
    Zdraví Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, teď v srpnu mám dva roky výročí co nekoukám na televizi a krom Toulavé kamery a Objektivu, které mi manžel nahrává a já je někdy po večerech na počítači shlédnu nic nesleduji a mám pokoj, ale tyhle zprávy mi manžel četl z internetu a dost mě nadzvedly! Jiřina z N.

      Vymazat
  14. Jiřinko zdravím. Podepisuju se pod vše, co jsi napsala i dámy přede mnou !!! Často mám pocit, že se do téhle doby vůbec nehodím. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, když člověk vidí, do čeho půjdou naše vnoučata, tak zatínám pěsti. Jiřina z N.

      Vymazat
  15. Vija
    Kde zůstal zdravý rozum, jeden nevěří čím vším nám ,,zpříjemní” život.
    Hezký den měj, Jiřinko. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, je mi to líto hlavně kvůli těm mladým. Když se ohlédnu zpátky, tak my jsme měli navzdory všemu krásné dětství. Jiřina z N.

      Vymazat