pátek 8. prosince 2023

To nejlepší nakonec

 Těšení, to mě baví,  proto se mi nikdo nemůže divit, že mě další program lákal: cesta nás zavedla do města Kufstein s pevností nebo, chcete-li, hradem Josefsburg - cestu jsem si krátila focením z rozjetého busu a proto jsem musela později hodně fotek vyhodit. Provedu vás, milé KOČKY, a snad si tohle místo také oblíbíte, i když si jízdu lanovkou nahoru na hrad jen tak prohlídnete...nezažijete to třesení a výhledy dolů na město. 





Řeka Inn se tu jeví jako pořádný tok.










vtipné bylo, že vstup na hrad ( pevnost ) byl pěšky nebo lanovkou za stejnou cenu - 6.50 euro, tak jsme se rozhodovaly, co je lepší, uštvat se při výstupu, nebo umírat strachy ve společnosti dalších šesti odvážlivců - lanovka je pro osm dospělých osob. Zvítězila pohodlnost:









jedno z nádvoří hradu:













Smutné bylo, že tu čas rychle utíkal, prošli jsme se kolem 600 let staré hospody nepřetržitě provozované a po několika hodinách v mrazivém a slunečném počasí jsme město opustili a namířili jsme si to k domovu. To abychom po deváté večer zakotvili v Praze u Hl.n. a vydali se různými dopravními prostředky domů.

Na dálnici Německem:







a budou další cesty za poznáním...třeba vás, milé blogerky, zase vezmu sebou?

22 komentářů:

  1. Jiřinko, tak toto je TOP - třešnička na dortu. Fantastické místo, fotografie tak krásné, až se tají dech! Koukám se několikrát a vybrat tu nejlepší snad ani nejde. Jak píše někdy Helenka...ACH...!!! Taková to je krása....Děkuji za úžasnou podívanou. Kochám se, kochám. Lanovka do hradu je super nápad a vzhled to nijak nenarušuje a může se tam podívat i méně zdatný návštěvník , což je fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, to město pod sněhem z výšky vypadalo tak uklizeně a pod slunečními paprsky přítulně...ani se mi odtud nechtělo odjet. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Jiřinko milá, krása opět střídá nádheru a já nevím, co je hezčí a krásnější. To ACH je úplně vystihující. Jsem tak ráda, že jsi mne vzala s sebou. Z Tvé cesty bych zvládla tu lanovku ...........to je tedy nápad!! A taky kavárnu :-) Moc Ti přeju, že jste mohly s Janou tuhle krásu vidět na vlastní oči. Budu se kochat ještě opakovaně. Hezký druhý adventní víkend vinšuju a moc zdravím. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, však to znáš, člověk si v této ne příliš příjemné situaci musí udělat radost. A když už ty fotky má, proč se nerozdělit? A když jsi na ,,koktejlu,, vzpomínky na hezký výlet pomůžou vyrovnat se s nepříjemnými hodinami...Opatruj se. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko,to jsou úchvatné záběry.Já jsem už málo odvážná a jízdu autobusem si
    už neumím ani představit na takovou dálku.Já už nemám ani odvahu letět se sestrou
    do Londýna a tak se musím spokojit s fotografiemi z cest od vás,které tak rády cestujete.
    Měj se moc hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, ono je jedno, jestli fotíš u rybníka nebo v Pise či pod palmami, radost ti udělá i pobyt za humny, když máš ráda přírodu.Jsem vděčná za blogy, kde můžu načerpat inspiraci a ponaučení. Podívat se díky nim na tolik míst.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Jiřinko,to jsou fotky jako z pohádky.Zasněžená krajina,hrad,lanovka,úžasné záběry cesty domů.Nevím,která fotka je krásnější, všechny jsou nádherné.Muselo tam být překrásně.Moc Ti to přeju,vždycky říkám,zážitky mi nikdo nevezmou,ty zůstanou.A děkuju,že jsem se mohla podívat.Měj se moc pěkně,Jiřinko.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, to jsem tuze ráda, že se ti fotky líbí. Já jsem byla nadšená, že se nám alespoň na třetí den zájezdu udělalo tak hezky a byly vidět ty vysoké hory. Zdravím a přeji krásný adventní čas. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Nemohu se vynadívat. To je nádhera. Teda ta pozemní lanovka je pořádně strmá. Umíš se dívat a pak pořídit skvělé záběry. Adventní čas jsi zahájila skvělými prožitky, Jiřinko. Přeji ti i další spokojené a krásné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, adventní čas si od r.2007 plánuju a užívám a nikdo jiný to za mne neudělá, hihi, ale ne vždy to vyjde. Díky tomu jsem viděla dost míst, která bych jinak asi nenavštívila. Opatruj se. Máme tebe a tvé fotky rádi. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Ahoj Jiřinko,opravdu moc krásné fotky ani nejde vybrat tu nejhezčí.Do té staré hospody bych ráda nakoukla jak to tam vypadá.Preji krásný den Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, jak můžeš sice těžko, ale přece, na vyfocené tabuli vidět, nabízeli husu ...ani se neptej za kolik, ale musí to být zážitek. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Tak to byl tedy opravdu perfektní závěr vašeho zájezdu !!! Jedna fotka je hezčí nežli druhá.
    Prohlédnout si je jednou, nestačí ! Pěkný zájezd jsi měla a já jsem ráda, že jsem ho byla také účastna, byť jen u PC.
    Měj klidný den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani a ten kostel pod lanovkou sv.Víta byl taky zajímavý, vždy jsme navštívili v každé obci asi dva a něco k tomu, program byl fajn. Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Lezarts
    Teda to byl výlet do pohádky!!!
    Už si zamlouvám místo ve tvém batohu na příští toulky😄

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, před hodinou jsem přijela a už se chystám na vás, blogerky, s něčím novým, pak padnu do postele. Jiřina z N.

      Vymazat
  9. Jiřinko, nádhera. Počasí se nakonec umoudřilo, abyste měli hezké vzpomínky, Zdravím 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, čarovala jsem a povedlo se, počasí ukázalo, jak to má na zájezdu vypadat.Lepší jeden den, než žádný? Ahoj a pozdravuj pejsinu. Jiřina z N.

      Vymazat
  10. Vija
    Krásná bílá pohádka, ráda jsem se kochala. Hezké fotky. Těším se na další. J

    OdpovědětVymazat
  11. Jiřinko, naprosto dokonalá zimní pohádka! Úžasné místo, ten sníh, slunce, ta zátiší - prostě krása!
    Děkuji za tu podívanou a přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, měly jsme s Janou konečně štěstí, však jsme za to náležitě vděčné.
      Jiřina z N.

      Vymazat