čtvrtek 10. října 2024

Hlavu ven z písku

 Moji milí blogoví přátelé, milé KOČKY, myslím, že se nic nestane, když sem jednou nedám nic cestovatelského, turisticky zajímavého a napíšu svůj názor na jednu věc.

Dočetla jsem se na internetu, že jedna naše krasavice, toho času politička, prý souhlasí s přijetím migrantů do naší republiky, kdy a kolik kousků už nevím, ale mne napadlo, jestli ta osoba, mimochodem zatím nemá děti a tak se jí to povídá... si uvědomuje, co to znamená, 

a já se ptám: kdo jí k tomu dal souhlas? Vy? já ne a nedám! protože žádné lidi, jak vidno z posledních událostí v Německu a Francii, Británii aj. zemí západní Evropy, kteří jsou určitého náboženství a příliš radikální vůči křesťanům, židům a nevěřícím, tady nechci. Zaděláme si na problém a už se z toho nevymotáme nikdy! Vytáhněme hlavy z písku, nejsme pštrosi a řekněme svým politikům - jsou to jen volení lidé, kteří mají republice a lidem sloužit, nikoli jen vydělávat velké peníze, co si o tom myslíme. Jakým právem nám EU bude nutit problémové lidi? máme málo svých starostí s tím, co tu probíhá? umíme se postarat o lidi, kteří tu jsou po povodních bezradní, vyděšení, v nouzi! - , voda jim vzala domovy, silnice, pracně vydělaný majetek, možnosti dostat se do školy, do práce...a my budeme platit nějaké nemakačenky a násilníky?  Pokud mi nikdo není schopen zaručit, že ani jeden nebude takový, pak raději žádného nebrat.

Proč se mi poslední dobou vtírá myšlenka na slova: Zneužití moci...

Neříkejme, že nás se to netýká, právě, že ano a to každého z nás. My, staří a už nepracující - chceme pro ty mladé, aby žili lépe, vnoučata - aby se měla dobře a ne, aby si naběhli s nějakými utečenci kdoví odkud.

( toužím po tom, aby se mé vnučky vdaly za naše chlapy, za muže, který bude vzdělaný a bude si vážit své ženy, budou oba pracovat, vychovávat děti, postaví dům, zasadí strom - znáte to také, ne? milé KOČKY ! ) a snad nebudou mít bezpečí jen ti s ochrankou!

Lidi, kteří argumentují, že emigrantům od nás kdysi západ také pomáhal - já jsem nikam neutíkala a myslím si, že pokud odtud někdo odešel na západ, tak se fofrem musel naučit řeč, pracovat na jakékoli pozici a musel se snažit, aby zapadl. Nikoli, aby otravoval svým náboženstvím ostatní a nutil původní obyvatele budovat v Hamburku chalífát.

A že tu máme dost lidí už nyní, zvaných nepřizpůsobiví, to víme také všichni. No, mne se nikdo neptá, ale já bych je přizpůsobila raz dva. Nabídla bych jim ( práce schopným ) odpovídající práci ( práce s koštětem a hráběmi je i fajn sport! ) a pokud by kouřili a holdovali alkoholu, případně trávili čas na automatech, pak by na nějaké dávky v životě nedosáhli a mohli by na pohodlný život zapomenout!

Určitě se brzy vrátím k veselejším tématům, zatím se mějte moc hezky, milé blogerky. 


V út odpoledne, po mé právě proběhlé chemoterapii manžel četl z internetu, že nejsou peníze, že se bude platit za léčení onko nemocí, ( já vím, je to drahé a je těch pacientů moc ) no, fajn, platit to budeme z těchto důchodů? koneckonců na nemocné děti se pořádají sbírky už dávno, že?, zatímco na ministerstvech  se oslavuje do rána! - prý Kocourkov, jo, tam to bylo ještě docela dobré. asi.
Ale, že by donutili výrobce potravin, aby v jídle bylo méně otravin a rakovina byla v naší zemi sprosté slovo?
Jestlipak si budou doplácet i kuřáci, alkoholici a drogově závislí za léčbu???



1 komentář:

  1. Jiřinko, máš mé sympatie a klidně se zde podepíší. Pomáhat ano,ale s rozumem. Především zde musím napsat,že mě taková prohlášení a sdělení vytáčí a už hodně dlouho. Nikdo se neptá zda souhlasíme a nikdo se neptá,zda na léčení budou mít ti nemocní peníze. Zrovna tak je to i s ostatními rozhodnutími,bez nás o nás. Jen se vše oznámí bez uzardeni a studu. Zvyšování platu a přiznání a další se na nás hrne. Jak to může dlouho takto vydržet a kam to bude směřovat ani nechci pomyslet.
    Jiřinko,přesto vše měj pohodové dny 🍀

    OdpovědětVymazat