úterý 16. dubna 2024

Přímluvy

 Jedním z důvodů, proč jsme to namířily právě do Příbrami, byly plánované přímluvy v bazilice na Svaté Hoře, aby mi všichni svatí a celý Vesmír pomohli zvládnout momentální situaci - snad to pomůže, tonoucí se stébla chytá a navíc jsem tam delší dobu nebyla. Uvnitř se sice bazilika ještě opravuje a je tam lešení, nicméně to nebylo tolik na závadu.

( jsem sice ,,nevěřící,, ale když můžou katolíci hřešit a pak se z toho vyzpovídat a pán Bůh má prý všechny stejně rád, proč bych se tam nedožadovala? )

Ale popořadě, milé KOČKY, po krytých schodech s dvěma přestávkami jsme se vyplazily nahoru k bazilice a užily jsme si její prostor, okolí i nádvoří. Později se mi udělalo nevolno a měla jsem velký problém, jak se dostanu bezpečně zpátky na nádraží, přeci jen je to kus cesty, už jsem uvažovala, že půjdu na parkoviště a požádám o odvoz některého řidiče s nabídkou úhrady, ale pak se na mne usmálo štěstí a zjistily jsme, že tam jezdí autobus a ten jsme využily a za pouhých 9,- Kč za osobu dolů k nádraží se jím dopravily. 
























Za poslední dva dny jsem přišla o téměř všechny vlasy - nikoli o ideály, tak uvidíme, jak se to dál vyvrbí.


A nyní k České dráze: cesta tam Janu stála 236,- Kč, ale zpět jen 110,- Kč! Mne tam 85,- a 15,- Kč a zpět 45,- a 15,- Kč. Podivné, že? - jestli ona ta paní u nás v pokladně na nádraží nemá nějaké divné počty?Je fakt, že do Prahy z N. jsme jely ČD, pokračovaly jsme Arrivou a zpět obojí Arrivou...

A co se mi nelíbilo? ty čmáranice na zdi, kryjící schody na Sv.Horu. Nápisy sprosté, bez ducha, stupidní. Autor bude asi hlava!

19 komentářů:

  1. Jiřinko, ty nádherné fotky úchvatného místa si prohlížím s mírně sevřeným žaludkem - ty hrdinko! Ale chápu to, a doufám, že bude ta přímluva vyslyšena. Myslím, že nás je hodně, kdo se přimlouvá, ať už k jakýmkoli mocnostem.
    Opatruj se, pa Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Lezarts
    Přeji Ti, aby prosba byla vyslyšena!!!
    Nádherná stavba a hezky zdokumentována.
    Prosím, ale šetři sil k regeneraci a dávej si lehčí mety!!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Jiřinko, krásně jsi vše nafotila, ale já Tě moc prosím, zvolni. Chápu Tvoji cestovatelskou vášeň a užívám si ji, ale ...................... Jsi velká bojovnice, obdivuji Tě, ale..............
    Klidný den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Jiřinko, krásné fotky prosby byly určitě vyslyšeny máš můj velký obdiv.Kdyz koukám na fotky matně si vzpomínám na ty schody moc ráda bych se tam podívala,ale je toho moc .Opatruj se Iveta

    OdpovědětVymazat
  5. Jiřinko, věřím, že prosby budou vyslyšeny. Fotky jsou moc hezké. Jedno přání k tobě mám, opatruj se, pá 💗

    OdpovědětVymazat
  6. Jiřinko, věřím, že tvé prosby budou vyslyšeny.✊🙏🍀💓
    Fotky jsou krásné, moc se povedly. Máš můj hluboký obdiv, ale to ty víš.
    Jsem také nevěřící, ale občas si vzpomenu na dětství u babičky a denní návštěvy kostela. Chodívaly jsme s kamarádkou k soše před kostelem sv. Josefa na Náměstí Republiky. Soše jsme, nevím proč, říkaly Tadeášek. Přimluvil se před maturitou a pak i jindy.
    Měj klidné a pohodové dny a opatruj se. 🍀🙏

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On to je Sv. Tadeáš a o pomoc tam chodí prosit mnoho lidí. Je tam i destička s modlitbou ..........Eva

      Vymazat
    2. Evi, moc děkuju. Asi bych se měla trochu stydět, že jsem takový ignorant

      Vymazat
    3. Vůbec to není ostuda, nikdo neví všechno. A já tam občas také zašla, hlavně když jsem studovala. Je to krásný kostel i socha. Teď už je to pro mne z ruky. Hezký večer. Eva

      Vymazat
  7. Jiřinko milá, psala jsem Ti už ráno, ale není to tu.
    Panenka Maria Svatohorská je mocná a laskavá a zobrazení mnoha vyslyšených proseb i zázraků je vyobrazeno v ambitech. Věřím, že i Tvé prosby budou vyslyšeny, vykonala jsi k ní náročnou pouť. Jen teď odpočívej, prosím.................Pa Eva

    OdpovědětVymazat
  8. Jiřinko, tak tam jsem si vodila chlapce :-) Jéé, to jsou hezké vzpomínky :-) Dráhy nekomentuju, to by bylo na hoodně dlouho, tam mám ještě víc zkušeností než s těmi chlapci :-) Drž se, Jiřinko

    OdpovědětVymazat
  9. Moje milé návštěvnice a blogerky, milé KOČKY, díky za vaši všestrannou pomoc a díky za vaši účast. Posledních devět dní mi dalo zabrat a snažím se z toho dostat bez ztráty důstojnosti, ale někdy hrdinství není na pořadu dne. Je potřeba si přiznat, že jsou věci, kterým se člověk musí přizpůsobit a pořádně ,,to vyležet,,. Prostě přišla kosa na kámen!
    Takže ještě jednou díky a opatrujte se. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  10. Jiřinko, vším tím jsem si prošla a také se modlila a prosila o pomoc. Je potřeba odpočívat, vlasy dorostou. Mě jeden den zničehonic zůstaly trsy vlasů v prstech při mytí,odpadavaly chomáč po chomáči,to je to nejmenší. Posílám 🍀❤️🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jistě ses taky pak ráno pěkně v koupelně lekla! Ale z toho si nic nedělám. Jsou horší věci, Marti. Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Jiřinko, já Ti přeji, ať jsou Tvé modlitby a přání vyslyšeny a uzdravila ses. Vždy za tebe na těchto místech také prosím stejně, jako za mě blízké. Přeji Ti zdraví a štěstí, aby šly s Tebou ruku v ruce a ještě dlouho jsi mohla cestovat a žít podle svých představ s přání. Fotografie jsou opravdu moc krásné. Škoda, že tam jsme se při výletech ze Stř . Lhoty, nepodívali. Možná, že toto místo v době před rokem 1989 kdy jsme tam jezdili, ještě ani nebylo přístupné. Přeji Ti uzdravení co nejdříve a držím palce, abys vyhrála nad tím zmetkem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, kéž by se to vyplnilo, ještě bych chtěla vidět vnučky dodělat školy a třeba jít na jejich svatby. A máme toho spolu tolik v plánu. Jiřina z N.

      Vymazat
  12. Jiřinko, nedivím se, že i jako nevěřící se zkousíš opřít i o tu víru v Boha, i když věříš sama sobě a ze sebe již jsi za tu dlouhou dobu musela vydolovat hodně sil, abys mohla bojovat. Je moc dobře, že jsi našla koníčka v cestování, že se snažíš užít světa, co to dá, máš i štěstí, že máš kamarádku cestovatelku. Moc ti přeji, aby tě Bůh vyslyšel a pomohl. Také nejsem věřící a také jsem se v jednu dobu obracela s prosbami nahoru k nebesům. Jen jsem seděla na balkóně a kouřila a slíbila jsem, že jestli všechno dobře, dopadne, přestanu kouřit. pak mi došlo, že tak trochu s Bohem smlouvám a obchoduji, ale kouřit jsem opravdu přestala, i když ta moje nemoc s koušením nespuvisela, ale chtěla jsem si slíbit, že tu dobu, co na světě mám, budu využívat lépe. Moc na tebe myslím a moc ti přeji, aby ta to drsná léčba pomohla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, já to mám díky výchově a čtení tak, že pokud je bůh, tak jeden a není potřeba jich mít spoustu - pak se jejich přívrženci jen hádají, perou a válčí - a je to k ničemu. Kdyby se lidi drželi Desatera, asi by se leccos vyřešilo Neklaněli by se Mamonu, nezáviděli by si a nedělali lumpárny. Ano, jsem v tomto naivní.
      Jeden dobrý skutek denně to je můj lék na věci, které vidím okolo sebe.
      Mimochodem, už mi někdo otrhal ty větve bílého bezu s nejhezčími květy. To mám za to.
      Jiřina z N.

      Vymazat