sobota 15. června 2024

Nebyla to kachna?

 Nedávno jsem v internetu četla, že naše slavná vláda rozhodla, že od příštího roku zruší svátek 1.květen, neboli Svátek práce. To mne zarazilo, neb jsme se učili, že tento svátek sem přišel z Ameriky ( a jak znám Hanku z Moravy, jistě by našla a popsala vše, co jsem já ze školy dávno pozapomněla a udělala by pro nás k tomu čtivý článek ) a je celosvětově uznávaný a slavený, no, poslední dobou asi 3 roky nekoukám na televizi a tak tam možná nic takového vidět není a už ani nebude, zato internet bude dál řešit kauzy Agáty, Simony a Ornely, Darinky a jiné veledůžité zprávy ze života.

Taky mě, milé KOČKY, v té souvislosti překvapilo, že se žádní pracující tomu nebránili, v komentářích to neřešili a bylo jim to asi šumák. Protože u nás už pracující nejsou? No, podle pana jednoho poslance, syna jiného poslance, který se tam drží 35 let jako .... košile, to tak vypadá.

Manžel povídal, že nám už to může být jedno, ale co mám dělat s tím, že mi to jedno není? Neočekávám, že by někdo dělal jako dřív alegorické vozy s ozdobenými břízkami a mávátka, aby se chodilo v kroji do průvodu, ale oslava práce snad není jen to. Mimochodem jsem tyhle věci nikdy ráda neměla.

( a to nemluvím o tom, že prý se dělají mezinárodní dny všeho možného a nemožného )

Jestli zrušej i svátek M.J.Husa a podobné svátky, půjdu snad protestovat na Staromák. Fakt.


Přála bych našim poslancům vidět, jaké nasazení mají třeba sestřičky a to denně ! na stacionáři u onkologických pacientů, kde si nemohou dovolit udělat ani sebemenší chybu + nápor na psychiku a určitě si nemohou dovolit žvanit hodiny o ničem a jít na oběd nebo svačinu je mnohdy jen přání.
A takových zaměstnání je!

Zrušit v EU změnu času ze zimního na letní a naopak nemají čas, vymýšlet nařízení proti syrečkům, pomazánkovému máslu a jiným krajovým specialitám to jim jde, ale za ty peníze bych to ráda dělala taky, 

- pozdě, Jiřo, volby byly minulý týden!

18 komentářů:

  1. Jiřinko, nerozčiluj se na na Staromák se jdi projít. Takových a jiných mouder je všude kolem, to by nás z toho piclo, kdybychom tedy měli čas se nad tím zamyslet...
    Přeji ti krásnou slunečnou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. To jsem snad ani nikde nečetla,ale nic už mě nepřekvapí a mám na to stejný názor jako Helenka.Hezký víkend

    OdpovědětVymazat
  3. Jiřinko,taky jsem o tom neslyšela.A ani mně by to nepřekvapilo.Také se připojuji,běž se někam projít,udělej si hezký den a kašli na politiku,oni si to stejně udělají podle svého a obyčejní lidé je nezajímají.Měj krásný víkend.Marťa.

    OdpovědětVymazat
  4. Zatím jsem na takovou zprávu nenarazila, ale možné je v této republice všechno, neboli, jakýkoli nesmysl. Vzdyť i svátek MDŽ má kořeny v Americe a to mne zaráží, že se mohou všichni z Ameriky pos... a při tom ho nová doba odmítá. Není to sice volný den. EU a naše vláda vražená v její řiti je úplně odtržena od reality života. Možná se bojí, že se na 1.května většinou proti vládě demonstruje. Přeji ti hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
  5. Tyhle nápady moudrých ekonomů mě baví. Na začátku bývají krásné grafy spočítaných úspor nebo dodatečných výnosů a pak se všichni diví, že se nic z plánů nenaplnilo. Ostatně - nedávná daň z nadměrných zisků byla krásnou ukázkou podobného postupu :-).

    OdpovědětVymazat
  6. Nějak se tato zpráva ke mně nedostala, ale kdyby ano, ani bych se nedivila. Spousta záležitostí je na hlavu postavených.
    Hezkou sobotu, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  7. Tak o tom jsem já také slyšela a divila se, že jsou schopni slavit Halloween i když to není den pracovního volna a pomalu i 4. července, jako den Nezávislosti v USA, ale Svátek práce a MDŽ jim vadí. Pro mě mnohdy fakt nepochopitelné. MDŽ mi nikdy nevadilo, na slavnosti jsem nechodila, ale bylo příjemné dostat kytičku a ne vždy to byly karafiáty. Dokonce jsem před lety od mladého studenta u Lidlu dostala růžičku stejně jako všechny tam nakupující zákaznice. Bylo to milé. No a o lidech, kteří jsou na svých postech za korunu drazí...nemá ani cenu psát. Přeji ti moc hezký den a nějakou pěknou klidnou procházku přírodou, případně se můžeme někde sejít u kávičky a podebatit o něčem hezkém a příjemném.

    OdpovědětVymazat
  8. Myslím, že už nás nic ani nepřekvapí Útočí na nás jedna hloupost za druhou. Člověk se musí naučit vše filtrovat a raději si nic “necpat” do hlavy. Lepší nápad je cestování , procházky atd. a to ty umíš báječně.
    Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  9. Lezarts
    Jak jeden moudrý řekl “usínáš v demokracii, ale probudíš se v diktatůře”. Daří se nám dobře, tak jsme zpohodlněli a myslíme, že to za nás a bez nás vyřeší vlády…jaký velký omyl Evropanů !!!

    OdpovědětVymazat
  10. Jiřinko, ocitli jsme se v Kocourkově. Co jiného na to říct. Měj pohodové dny 🍀

    OdpovědětVymazat
  11. Tak o tomto jsem zatím neslyšela, ale je možné, že to na mě taky někdy vyskočí. Já se spíš občas divím, čeho že mezinárodní den zase je :))) Měj se hezky, Jiřinko ♥

    OdpovědětVymazat
  12. O tom, že máme moc státních svátků už horoval agent Bureš, a návrh zněl zrušit některé. A 1.5. připadal jako jeden z nich. Případně Velký pátek, který není jako státní svátek uznaný zas tak dlouho. To bylo zdůvodněné tím, že Češi jsou vesměs ateisté a tento svátek mají rádi jen proto, že je volno a nic o historii Velkého pátku neví, tudíž jim bude jedno že by byl zrušen. A nejsou to kachny, ale byla to seriózně myšlená vyjádření poslanců ANO. Proti samozřejmě byli lidovci, ale ti jsou kam vítr tam plášť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, třeba v Bavorsku mají svátků plno a že by to tamním nějak vadilo jsem si nevšimla. Tak uvidíme, kam se to u nás posune. Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Tady to vadí jen politikům, jinak nikomu.....

      Vymazat
    3. Vendy, ne že bych bez toho nemohla žít, ale trochu mi vadí, že spousta oslav už není, co bývala, třeba takové ty domažlické a jiné, na Moravě oslavy - kdy ženy a muži oblékli kroj, vždyť to bylo hezké? Já jsem se k některým připletla náhodou, ale moc se mi to líbilo, třeba v Bořeticích Hody nebo v Domažlicích - ani nevím, co to tam bylo, ale užili jsme si při muzice a je to součást české historie. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
  13. Milé KOČKY, milé blogerky a blogeři, moc vám děkuji za vaše názory a za to, že jste si udělali čas mi napsat komentář. Je mi už nějakou dobu 76 let a tak jsem si říkala, že jsem asi jen ovlivněna roky, strávenými v ,,totáči,, - ač jsem nikdy nebyla ve straně ( a to žádné ! ani to již neplánuji ) tak si myslím, že četbou a rodinou jsem ovlivněna dost, abych byla tzv. normální a nehorovala přehnaně pro nějaká extrémní politická či jiná uskupení.
    Jsem ale zn.Vodnář a tak mě nehoráznost, chamtivost, či jiné, v současnosti hodně rozšířené vlastnosti těch nahoře nenechávají občas v klidu.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  14. Jiřinko, snažím se to moc nevnímat, jinak by mi asi kleplo. Určitě jsi měla na mysli pana poslance, který tam nastoupil z mateřské školky, to je opravdu chytrolín, pá 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, přesně. To víš, škola v Plzni, to dá rozlet. Jiřina z N.

      Vymazat