úterý 18. června 2024

Svižně, vlakem

 Potřebovala jsem si něco zařídit, milé KOČKY,  a vypravila jsem se v pondělí 17.6. vlakem do Rumburka. Červen - výlety školní mládeže a vlak jí byl plný, i když počet vagonů byl navýšen. O problémech s tím spojených jen okrajově - byla jsem ráda, když některé skupinky studentů konečně vystoupily. Nejroztomilejší byly děti školkového věku, byly hodné a ukázněné, ještě nemají takovou slovní zásobu!

Z Nerátek jsem odjížděla v poledne, s přestupem v Mladé Boleslavi jsem to stihla do Rumburku za dvě a půl hodiny jízdy. Necelé tři hodiny jsem věnovala setkání s Járou, stihly jsme se posadit do kavárny a něco dobrého si objednat, prošly jsme se po zajímavých místech města a pak jsem opět vsadila na Arrivu a vydala se po 17té hodině na cestu k domovu, abych se domů vrátila 15 min. po dvacáté. 

Tentokrát se mi nepodařilo nějak slušně nafotit Bezděz. Přece jen je moc listí na stromech a tak fotek z vlaku mám málo. Zato jsem si užila krásu náprstníků mezi zastávkami Chřibská a Jedlová, kde jich roste mnoho a různých barev - růžová, bílá, fialová.

Pár snímků z Rumburka:







focení proti sluníčku - to je nápad!






















u Járy si občas počtete o této Šmilovského ulici a jejích podstávkových domech...mně to připomnělo třeba Jilemnici a Lomnici n.P., kde jsou také uličky rázovitých domků.

K této cestě se zítra ještě vrátím.



13 komentářů:

  1. Jiřinko, děkuji za fotky i milý komentář!
    Měj hezký den, milá cestovatelko! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, ono by se cestovalo, kdybych byla zdravá a peníze rostly na stromě, to bych se tomu věnovala více. Ale i tak je to v pohodě. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Měly jste s Járou pěkné odpoledne . Pěkně jsi nám to tam nafotila. Jo,jo v Jilemnici je Zvědavá ulička.
    Pěkný den, Jiřinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, když někam jedu, vždy se podívám, o co tam nechci přijít. V Rbk jsem bydlela dost roků a mnohá místa tehdy neviděla. Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Jiřinko, bylo to super odpoledne a hezky jsme si to užily. Na té poslední fotce je to jak podle hesla mírně upraveného:.."břicho schovat...zadek vystrčit..." hihihi.ej krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, klidně si to příležitostně zopáknem. Jiřina z N.

      Vymazat
  4. Lezarts
    Jedna Chaloupka hezčí než druhá. Byl to určitě hezký den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renátko, střílela jsem to tam od boku, auta neauta. Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Jiřinko, určitě to bylo pěkné odpoledne.👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, před mým příjezdem tam byla bouřka a slejvák - pak pohodička a slunečno a po mém odjezdu se vrátil déšť. Jo, vyšlo to. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. Pohledem na chaloupky jsem se přenesla do svého dětství. Jezdila jsem ke strýci na prázdniny, který měl takovou chaloupku v Podluží. Jo, to už je hodně dávno. Ale udělaly jste si pěkné odpoledne. Přeju krásné léto.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Večernice, ano , ve spoustě vesnic na Rumbursku je možné vidět tyto rázovité domky ještě nyní a mnohdy jen díky chalupářům. Jiřina z N.

      Vymazat
  7. Jiřinko,tak to jste měly parádní den,chaloupky jsou jak malované.Marťa.

    OdpovědětVymazat